Cookie- og Privatlivspolitik

Fish Tank

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
30.09.2010
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fish Tank
|

’Fish Tank’ er et prisbelønnet engelsk drama om at være ung og fanget i et dårligt miljø.

Mia er 15 år og forvist fra skolen. Hun har mistet alt håb for fremtiden og drysser bare rundt, mens moderen Joanna holder fester i lejligheden med masser af sprut og sex.

Pludselig bliver Joanna kæreste med den venlige Connor, der får Mia og hendes lillesøster til at tro på, at livet kan være anderledes. Han er nemlig som en rigtig far for dem.

Connor finder ud af, at Mia danser, og han opmuntrer hende til at følge sin drøm. Men spørgsmålet er, om Mia nogensinde kan slippe ud af det hårde miljø, og om det nære forhold til hendes mors kæreste vil ende med at volde problemer.

’Fish Tank’ har taget anmelderne og filmfestivalerne med storm, og det nye talent Katie Jarvis har især fået ros for sit fine spil som Mia.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (53 votes)
4.5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... engelsk socialrealisme, når det er allerbedst, og en rørende og vedkommende coming of age-film... uhyre velspillet, præcist komponeret og intelligent fortalt." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Kate Jarvis som Mia er det eneste lyspunkt... et koldt kalkuleret spil... alt for lang..." (Johs H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... rørende, skrøbelig og humoristisk intimitet i de barske realiteter... Katie Jarvis... får hver eneste scene til at vibrere af liv og energi." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "'Fish Tank' er en smuk film. En tidløs studie i en piges passage fra barn til voksen og en fremragende skildring af spirende seksualitet." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Super god miljøskildring og glimrende præstationer fra de bærende hovedroller gør denne engelske socialrealisme film absolut værd at se.

Det trækker dog ned, at størstedelen af handlingen er temmelig forudsigelig. Fra det øjeblik i starten, hvor moderens nye ven omtaler problemer med sin "mor", så ved man, hvad der ligger bag. Og fra første gang Mia ser Connor (i bar overkrop), så ved man også hvor det bærer hen. Det er altså bare for kliche agtigt. Jeg håbede hele vejen igennem, at der ville dukke noget mere originalt op, men nej. Ægerligt!

Jeg vil dog alligevel runde op til 4 stjerner for den veludførte instruktion og det meget overbevisende skuespil.

Katharinauser/424389

Stærk og medrivende film.

Aggie

Se den endelig!

Milleuser/613710

Super god film der var meget alvorlig men samtidig gjorde den et indtryk på mig. Nogle gange syntes jeg at den var lidt for voldsom og andre gange var den fin.
Jeg føler utrolig meget medføelse med Mia.
Se den du vil ikke blive skuffet!!!!

kim

Jeg så Fish Tank (da den udkom tilbage i Maj måned???), der nok bedst beskrives som en blanding mellem ”step it up” og ”Bend It Like Beckham”.
Filmen følger en engelsk teenager pige (Mia), som bor i en betonblok med sin mor og søster. Hun danser hip hop og drømmer om at stikke af fra hendes grå verden, på en hest.

Katie Jarvis som spiller hovedrollen Mia, gør det fortrinligt, og resten af rollerne (Mor, Datter og mors kæreste) er også vel castede.

En af kvaliteterne i Fish Tank er at den er uforudsigelig og ikke blot handler det jeg nævner i den ovenstående beskrivelse. En anden ting der gør denne film så succes fuld er den økonomiske måde den er filmet på. Der er ikke en ligegyldig eller irrelevant scene i filmen, alt er med som en del af handlingen, hvilket er en sjælden fornøjelse i moderne film som ofte har lange ligegyldige scener.

Filmen lyder i beskrivelsen måske lidt typisk og overfladisk, men det er faktisk en ganske udmærket film, som jeg specielt ville anbefale til piger i aldersgruppen 15 til 22.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.