Cookie- og Privatlivspolitik

First Reformed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
10.01.2019
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
First Reformed
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Filmen 'First Reformed' følger præsten i en lille menighedskirke, der har dybe ar på sjælen og sjældent smiler ad verden. Tilmed er en påtrængende sygdom begyndt at svække ham – derfor har han hverken fysisk eller psykisk modstandskraft, da sognebarnet Mary henvender sig til ham med et råb om hjælp.

Hendes kæreste har nemlig store problemer med sin tro på verden – og vorherre. Han har ikke lyst til at sætte et barn i verden med udsigterne til alvorlige klimaforandringer og en klode på vej i helvede. Derfor er Marys graviditet i fare. Langsomt, men sikkert trækkes Toller længere ned i et mørke, der ikke tillader meget lys at trænge ind.

Dramaet 'First Reformed' er et imponerende comeback til manusforfatteren bag klassikeren Taxi Driver, Paul Schrader, der her også instruerer. Filmen behandler lignende tematikker som Scorsese dystre mesterværk - her med en minimalistisk præcision, der effektivt formidler hovedkarakterens vaklen udi tro, kærlighed - og død.

Ethan Hawke leverer en af karrierens markant stærkeste præstationer, og han formidler den indebrændte tvivl med meget stor autoritet. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Den berømmede manuskriptforfatter Schrader har et gevaldigt ujævnt cv som instruktør, men 'First Reformed' er decideret fremragende." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Den stille og tænksomme film er med ét blevet både febrilsk og taktil." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er ikke ligefrem en popcorn film. First Reformed behandler umådelige triste emner såsom depression, meningsløshed og menneskets ødelæggelse af Jorden. Der er dog også håb og visdom at finde i filmen. Og så er det ikke mindst fascinerende at se Ethan Hawke brilliere i hovedrollen som den desillusionerede præst i det lille lokalsamfund.

Anton Berg

Når vejret udenfor er så koldt og ubehageligt, som det er, og når det er kendt for at igangsætte depressioner, så er First Reformed især ikke én af de film, som man skal vælge at se.. ihvertfald ikke lige nu, hvis man er letterer påvirket, for at blive set fortjener den helt klart på et eller andet tidspunkt af så mange som overhovedet muligt (hvis ikke alle dem der er i aldersgruppen og gamle nok til det).
Tankevækkende, hjemsøgende og en pænt trist film. Filmen hjemsøger nærmest én, efter man har set den, og hvis ikke hvert plotpunkt gør, så vil den meget underlige slutning nok. Ethan Hawke leverer en mesterligt troværdig præstation, som præsten, Toller,der af den ene trist livsbegivenhed efter den anden langsomt drives til vanvid. Det er en ubehageligt sørgelig film, men det fungerer til fulde. Paul Schrader skriver og instruerer én af de vigtigste thrillerer i mands minde, som især holder, med den miljøkonflikt som visse dele af verden, ikke tager seriøst nok. Hvorvidt filmens karakterer træffer de rigtige beslutninger omkring dette emne, er en helt anden historie/holdning, mem at en film kan sætte gang i så meget at tale om bagefter, fortjener den endnu flere stjerner for. Ærgerligt, at den helt sikkert bliver overset til oscar showet..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.