Cookie- og Privatlivspolitik

Find Dory

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og let grundstemning. Den indeholder enkelte smådramatiske scener, hvor hovedfigurer befinder sig i lettere farefulde situationer. I én lidt mørk og dyster scene jages hovedfigurerne af en uhyggelig blæksprutte, som forsøger at spise dem, og i en anden scene ses en hektisk biljagt. Hertil kommer flere scener, hvor en hovedfigur er trist og ensom, fordi hun er adskilt fra og savner sine forældre. På den baggrund vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2016
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Finding Dory
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, IMAX 3D - dansk tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - engelsk tale
|

I animationsfilmen 'Find Dory' har den glemsomme fisk, Dory, fundet sig en ny familie hos Nemo og hans far Marlin. Men hvor er hendes rigtige familie egentlig?

Dory begynder pludseligt at drømme om sine forældre, og derfor begiver hun sig ud på en mission for at finde svar.

Missionen bringer Dory gennem det store ocean og helt til Californiens Marine Life Institute, hvor hun bl.a. møder blæksprutten Hank, den nærsynede hvalhaj Hope og en hvidhval, der mener, at dens ekkolokalisering er i stykker.

'Find Dory' følger efter Pixar-filmen Find Nemo og byder på et gensyn med vores fiskevenner fra etteren, men der er også mange nye karakterer fra både havet og landjorden.

Eventyret har slået rekorden som den bedst sælgende animationsfilm i sin første weekend, og på verdensplan har filmen indspillet 916 mio. dollars.

'Find Dory' vises i versioner med dansk tale (af bl.a. Mette Lisby, Troels Lyby, Hans Henrik Clemensen og Karoline Munksnæs) eller engelsk tale med danske undertekster. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (951 votes)
4.5
3.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der [er] morsomme scener og skægge påfund hist og her, men ikke flere end at 'Find Dory' ender i kategoi med lettere mislykkede fortsættelser i Pixar-regi ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Find Dory' er både sjov og sød. Men nogen Pixar-genistreg er der bestemt ikke tale om." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Find Dory' er måske ikke lige så overrumplende original som forgængeren, men den er lige så sød, sjov og charmerende og har det samme bankende hjerte af det reneste koral." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen har det med at træde lige lovligt meget vande og gentage Dorys tendens til, ja, netop gentagelser. Det er ikke en finurlig pointe, men ligner snarere en mangel på originale idéer og vittigheder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Absurditeter kan være sjove, især suverænt animeret som her, men ikke når de pumpes så hårdt sammen omkring børns værste mareridt - at miste forældrene - til en larmende, hæsblæsende farce." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Find Dory' har alle den første films kvaliteter – bare ikke overraskelsen ved at møde noget nyt. Det problem har du naturligvis kun, hvis du allerede kender 'Find Nemo'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mallica

What's not to love?? Det er Dory, Nemo's meget glemsomme veninder, der er tale om her, der er som hun nu er bedst i denne her film...
Helst sikkert et must see!

Nikolaj

Forventer man en film som skal toppe de originale Pixar mesterværker, eller for sin skyld bare Find Nemo, så bliver man skuffet.

Filmen kan man sige, er lidt en fan-service film. Plottet er tyndt, den lider er klichere og der er nogle plothuller.

Men når det så er sagt, må jeg stadig indrømme, at jeg fandt filmen charmerende og faktisk også rigtigt underholdende. De velkendte og klassiske passer fint inde i den, og samtidig passer de nye karakterer også rigtigt fint ind, hvor især en blæksprutte stjal showet.

Var filmen nødvendig? Overhovedet ikke! Og ikke alle vil synes om den, men jeg var godt underholdt stort set hele vejen igennem.

Den får 4 stjerner herfra!

Rasmus/Musen

Jep, det er hvad denne film er, som der står i overskriften. Jeg havde inden jeg så filmen også set forgængeren "Find Nemo" som helt sikkert var et absolut vildt haveventyr, hvor man bare blev 'revet med' på det.

-Men det, som for mig gør, at jeg personligt synes denne fortsættelse bare er endnu mere medrivende, er den måde hvorpå Hovedkarakterens historie bliver fortalt på. Det synes jeg sjældent jeg har set før, fordi denne kan man virkelig Føle, at det er Dory's historie, som der bliver fortalt. Hun begynder hele tiden at lære mere og mere igennem handlingsforløbet og bliver også mere modig, som vi kommer frem i eventyret.

På flere punkter har jeg det også lidt ligesom med Pixar's WALL-E fra 8 år tidligere. Jeg har endelig en hovedkarakter, som jeg rent faktisk holder af, og også "føler" med den. Forskellen imellem de to Karakterer er bare lige, at det er to vidt forskellige situationer, som de står i. WALL-E ledte efter nogen, som kunne holde af ham og være sammen med ham, imens Dory leder efter dem, som hun i virkeligheden hører til.

Alt resten af sidehandlingen i filmen ved siden af Dory's historie synes jeg egentlig heller ikke, der var så meget andet i end en ganske almindelig ordinær rejse for at finde dem, som er blevet væk fra en. Der var heller nogen andre karakterer (Måske lige ud over blæksprutten Hank) som føles særlig vigtige for handlingen. De var der bare lidt, som for at hun ikke skulle være alt for meget "Alene" hele tiden.

Alligevel må jeg sige, at alt i alt er jeg mere til denne fortsættelse (Eller faktisk nybegyndelse) i fiskeuniverset fra Pixar. Men KUN fordi, at hovedkarakteren udvikler sig på den måde, som hun nu gør. Jeg anbefaler helt klart filmen, men det er svært at sige, om man er mest til Action eller Udvikling i ens eget hoved.
Men efter mit hoved, så er det udviklingen.
;-)

Segoyuser/116755

Den var okay , ikke en film jeg vil huske, eller eje for at gense.

Wayne

For mere end 2 år siden skrev jeg i Kino's blog om Pixar;

[Er det meningen, at Pixar langsomt skal forsvinde og bare blive Disney 2, for til sidst at bliv opslugt helt?

Der er flere tegn på, at grænserne er ved at forsvinde: dels er animationerne mere ens – og det mest tydelige eksempel er Disneys nye Flyvemaskiner, som tydeligt var et Pixar-projekt, afledt af 'Biler', som pludselig blev flyttet.

Hvad bringer fremtiden? Tilsyneladende springer Pixar over 2014. Til gengæld kommer der hele to film i 2015. 'Inside Out' (om tankerne i en lille piges hoved) og 'The Good Dinasaur', efterfulgt af endnu 2 i 2016 – hvoraf den ene er endnu en efterfølger – nemlig 'Find Dory'.]

Man kan læse resten af min blog hos Kino her;
http://www.kino.dk/blogs/2014/01/blog-er-pixar-blevet-maette-og-traette

Jeg er ked af det at skulle sige det - men jeg fik desværre ret. Dog ville jeg aldrig have troet at Pixar skulle synke så dybt, som de har gjort med "Find Dory".

Hvor Pixar tidligere har haft store ambitioner med at give deres publikum noget med hjem at tænke over, ud over deres helt sublime teknik - så virker det denne gang som om de ingen ambitioner har haft, overhovedet.

Forgængeren "Find Nemo" handler om en lille fisk, som går så grueligt meget igennem - hans mor dør, han har en defekt og føler sig som en outsider - og så gennemgår han en fantastisk og farefuld rejse og personlig udvikling, som ender med at gribe fat i alle følelser.

"Find Dory" er en nuttet og ufarlig historie for de allermindste. Jeg følte aldrig at Dory på noget tidspunkt var i fare for noget som helst.

Pixars store fejl er først og fremmest at de har flyttet fokus. Dory er med sin mangel på korttidshukommelse, det komiske indslag - som virkede fint i den første film. Men at basere en hel film med hende i centrum, kun baseret på at hun bliver bedre til at huske og på at hun finder "hjem" er alt for lidt, og svarer slet ikke til Pixar's normale høje niveau.

Lad for guds skyld være med at se den danske "Ole Henriksen" udgave. Ja du læste rigtigt - cremekongen er af uforklarlig grunde blevet valgt til at speake om et havakvarie, som var det ham der ejede det. Det er IKKE sjovt.

I det hele taget er gags og bipersoner, bortset fra en fantasifuld blæksprutte, så ringe at de næppe havde været med i en dårlig dansk animationsfilm. Simpelthen tåkrummende dårligt.

Historien er til 2 stjerner - og det er kun Pixars meget høje animations kvallitet som hæver den det sidste stykke til 3.

Mindre børn vil, uden tvivl, være fint underholdt i den ufarlige verden - mens voksne i bedste fald vil kede sig.

Men filmen er alligevel lavet i Dorys ånd, for den er lige så hurtigt glemt igen.

Anders

Underholdende, men forudsigelig, så kort kan det siges.

Det er figurerne fra Find Nemo om igen, og det er i sig selv godt nok. Historien er temmelig forudsigelig, hvilket gør at det er svært at føle sig helt opslugt af historien.

Selve animationen er der ikke en finger at sætte på, det er Pixars sædvanlige høje standard.

En hyggelig film, men i min mening når den ikke med på en "Must see" liste. Af en 2'er er den god, men ikke "Toy Story 2" god

Klara

Skønt gensyn med alle fiskevennerne..
Fantastiske danske stemmer, simpelhen for sjovt..

Rigtig sød historie, og man finder ud af hvorfor Dory er så Dory artig :D

Lisa

Filmen er helt sikkert en klassiker, og det kan man godt mærke. Den skulle leve op til hypet, som den har fået igennem de seneste år, fra den dato, den blev lanceret, og fra den berømmelse, som Find Nemo fik.
Til tider lever den op til dette, men den er i princippet en genindspilning af Find Nemo, bare med Dory i hovedrollen.
Dog må jeg sige, at den er super sjov og har et spor af seriøsitet, og havde små momenter, hvor den var rørende. Super god familie/børnefilm.

Ellen

Var inde og se den på engelsk med min datter på 3 år og kæresten og må indrømme, at den ikke rigtig fangede. Den var meget sød, men min datter kunne slet ikke holde fokus på samme måde som ved fx. Secret Life of Pets.

Tanjasl

Det er altid svært at hamle op med den første film i rækken og find Dory er ingen undtagelse. Filmen er sød og hummoristisk til tider men ikke mere end det. Den kunne ikke holde en 3 årig fanget og heller ikke mig, der går dog ingen skår af en at tage ind og se den og det er en typisk familie film alle kan være med på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.