Cookie- og Privatlivspolitik

Farvel til Tyskland

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig, men alvorlig grundstemning, og hovedpersonerne skildres i triste efterdønninger af deres ophold i en kz-lejr. I flere flashbacks ses en hovedperson bange og fornedret, og i én scene begår en mand selvmord, og man ser ham hænge og dingle i et reb. Da scenen er kort og udetaljeret, og da man ikke ellers ser mennesker, som kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.05.2018
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Es war einmal in Deutschland...
|

Komedie-dramaet 'Farvel til Tyskland' foregår efter Anden Verdenskrig er slut, og de allierede har overtaget magten i Tyskland.

De jøder, der har overlevet Holocaust, er blevet placeret i amerikanske rehabiliteringslejre, hvor vi følger David Bermann og hans venner, der alle hurtigst muligt ønsker at forlade Tyskland og rejse til USA.

Det er dog ikke helt billigt, så David og de andre starter en forretning, hvor de med lidt uærlige kneb, sælger lagner og håndklæder til de tyske borgere.

Forretningen går strygende, men den amerikanske efterretningstjeneste mistænker David for at have været i ledtog med nazisterne.

'Farvel til Tyskland' er baseret på bogen 'Die Teilacher', som er skrevet af Michel Bergmann og vandt desuden for bedste film ved Norwegian International Film Festival i 2017. Skuespilleren Moritz Bleibtreu, som ses i hovedrollen, har bl.a. medvirket i dramaet Kvinden i guld.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.2
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Som et overraskende bud på en fortælling om tysk-jødisk historie efter holocaust er denne film vellykket ..." (Bent Blüdnikow)

 • Jyllands-Posten

  "... Garbarski fortæller fint med tilbageholdt humor og lader den besynderlige historie, der er baseret på virkelighedens begivenheder, udfolde sig i roligt tempo." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Moritz Bleibtreu spiller med vanlig sikkerhed denne sympatiske [...] mand i Garbarskis lige så velafvejede dosering af små flashbackafsløringer, stump for stump." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Garbarskis film er morsom og mild på en meget mørk baggrund." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.