Cookie- og Privatlivspolitik

Farvel til mafiaen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen veksler mellem en humoristisk og en brutal stemning. Den indeholder en lang række scener med voldelige overgreb og detaljerede billeder af blodige, lemlæstede og hjælpeløse mennesker. Det vurderes at filmens lette, humoristiske tone i kombination med udpenslet vold, vil kunne virke skræmmende og forrående på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2013
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Family
|

I action-komedien 'Farvel til mafiaen' ankommer familien Blake til deres nye hjem i Normandiet, er det uden den store begejstring for de ellers charmerende omgivelser.

Årsagen bunder i familiens efternavn, Manzoni, der peger tilbage på en voldelig fortid i mafiaen, men som nu er skiftet ud med et liv under CIA’s beskyttelse.

Tilværelsen som almindelige borgere er dog ikke let, og både forældre og børnenes tilbøjelighed til voldelige løsninger er latent tilstede under den præsentable men kunstige overflade, der konstant er ved at krakelere. Da gamle regnskaber fra fortiden skal gøres op, bliver det ikke ligefrem lettere at fremstå som en helt almindelig kernefamilie i en fransk landsby.

Med 'Farvel til mafiaen' er to hovedfigurer fra europæisk og amerikansk film gået sammen om en anderledes gangsterkomedie, der stort set fordeler de voldelige og humoristiske elementer ligeligt.

Franskmanden Luc Besson (The Fifth Element) står for instruktionen og dele af manuskriptet, der er baseret på en roman af Tonino Benacquista, imens Martin Scorsese (Goodfellas) har produceret fortællingen om en samling filmiske arketyper fra gangster- og mafiauniverset.

'Farvel til mafiaen' har Robert De Niro og Michelle Pfeiffer i rollerne som familiens overhoveder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (115 votes)
3.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Farvel til mafiaen' begynder som en velturneret parodi på mafiagenren, men udvikler sig desværre hurtigt til noget værre rod." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] selvom 'Oscar' ikke ligefrem står og banker på døren, føler man sig godt underholdt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] 'Far til fire'-humor mikset med en halvdårlig gangsterfilm." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en film, der underholder herligt med sine skuespillere, sit billedforløb, sin forslagne humor og sin overrumplende handling." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Undervejs er der gode scener [...] men filmen er underligt vægtløs i sin blanding af humor og vold, som får tilskueren til at holde figurerne ud på afstand frem for at interessere sig for deres skæbne." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Den er ikke på niveau med Bessons stilskabende 90er-thrillers – 'La femme Nikita' og 'Léon' – men man har en god tid med filmen, som også viser tænder nu og da." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Sjov, og fine skuespillere og til tider rigtig mafia agtig. Fint !

Wayne

Luc Besson skaber nogle karakterer, som man egentlig gerne vil vide noget mere om - og det lægges der også op til at vi kommer til. Men 111 minutter er altså slet ikke nok til den opgave, når man har 4 hovedpersoner som næsten får 25% spilletid, hver.

Desværre får man kun skrabet lidt i lakken, i en film som har potentialet til meget mere. Men filmen er lejlighedsvis sjov og underholdende - jeg kunne dog godt have ønsket mig at der var skruet ned for børnenes præstationer, og op for De Niro Og Pfeiffer (hun kunne godt have sprunget lidt mere i luften!) - alternativt skulle filmen have været mindst en halv time længere. De herlige figurer kunne have fortjent lidt mere.

Slutningen bliver en anelse hektisk, men samtidig en herlig parodi på et typisk gangsterdrama.

S. Rico

En gangsterkomedie der giver et bud på hvordan livet kunne udforme sig for en gangsterfamilie, efter de har angivet deres mafioso-venner og lever i en vidne-beskyttelses tilfværelse.

Den starter egentlig ganske fin og underholdningsniveauet er faktisk udmærket. Man savner dog lidt mere kendskab til hovedpersonens baggrund. Ja, han var gangsterchef i New York. Men uden lidt flere detaljer, så er det svært at føle ret meget for Robert de Niro's karakter.

Hen imod slutningen kan vi genkende Luc Besson igen. Der bliver lagt op til et inferno af fed action og shoot-outs, men det er desværre fordi alt for hurtigt.

Af en Luc Besson film er det en skuffelse og fortjener kun 3 stjerner. Jeg giver den alligevel 4 bitte små stjerner, da det trods alt er ganske god underholdning.

Tanja Zofia

Selve historien var måske ikke det helt vilde, men en var rigtig sjov og underholdene hele vejen igennem.

Kan klart anbefales hvis man vil se en sjov film som ikke kræver en masse dyb tænkning :)

Frederikuser/246048

Når man har set forfilmen til "Farvel til Mafiaen", så glæder man sig til meget mere af samme skuffe, men desværre så har du set det alt sjove i forfilmen. I en halvfuld biograf var der langt mellem latterudbruddene, og kun den søde Belle (Dianna Agron) og den sidste action scene pynter lidt på den skuffende oplevelse.

Maria

Den var sjov og voldelig. Jævn film, men klart et kig værd takket være De Niro og Pfeiffer. :)

Tina Ulvuser/867610

må sige at Robert D.N. er suveræn som mafia-mand... Michelle P gør det super sogt - som konen med et til tider heftigt temperament... De yngre skuespiller er suveræne og det kunne have været godt at følge dem lidt mere

Birgituser/227495

Jeg var inde og se i dag og jeg syntes altså den var ret god, den var også meget humoristisk,

fed film

vivi sandholtuser/901666

En okay sjov komedie, men havde nok forventet mere af 2 karakter skuespillere, men blev lettere skuffet. Jeg er med på at det er en komedie, men den blev lidt overspillet og virkede ikke helt for mig, men den havde sine øjeblikke og jeg var underholdt til en vis grad.

Mark

Jeg var inde og se igår og jeg syntes altså den var ret god, den var også meget humoristisk, så det er et plus.
Grunden til jeg giver den 4 stjerner er pga. den lidt manglende historie, men alt i alt en god film med god underholdning :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.