Cookie- og Privatlivspolitik

Fars sygt fede bilferie

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder en del let dramatiske scener med småuheld, slåskampe og voldsom bilkørsel. Da dramatikken ledsages af humor og komik, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
13.08.2015
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vacation
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Komedien 'Fars sygt fede bilferie' handler om familien Griswold, der tager på en tur gennem USA for at besøge den populære forlystelsespark, Walley World.

Faren Rusty drømmer om at genskabe de mindeværdige ferieoplevelser fra sin barndom og samtidig få noget tiltrængt kvalitetstid med sin kone Debbie og deres to sønner.

Desværre går familiens road trip ikke helt som planlagt...

'Fars sygt fede bilferie' er den sjette film (inkl. diverse tv-produktioner) om de godmodige Griswolds siden komedie-succesen Fars fede ferie fra 1983.

Traditionen tro byder fortsættelsen på endnu et ferieeventyr, men Chevy Chases Clark Griswold er ikke længere familiens overhoved. En ny generation er på banen ført an af den nu voksne Rusty - spillet af Ed Helms fra Hangover-trilogien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (228 votes)
4.3
2.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "[...] et studie i dårlig timing og slidte klicheer - gerne med adresse under bæltestedet - bygget op over groft skitserede figurer, som det hverken er værd at grine ad eller med." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  "Hvorfor kan man ikke give f.eks. en gyserfilm eller en plat komedie topkarakterer, hvis de er det bedste, man har set i genren i de seneste fem år?" (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Ed Helms fra 'Tømmermænd'-filmene er dejligt blank som Rusty, og Christina Applegate har momenter som mor Ellen. Men filmen mangler forgængerens sødme, og gør både den og familien sværere at holde af." (Niels Lind Larsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er også morsomt i et splitsekund, når Chris "Thor" Hemsworth, dukker op med en anacondastor dolk i underbuksen. Men 'Fars sygt fede bilferie' [...] er ikke feriepengene værd." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Der er godt nok meget forskellige meninger om denne nyfortolkning af de gamle klassikere. Man skal dog ikke forvente en film i samme stil som de gamle med Chevy Chase. I Fars Sygt Fede Bilferie er humoren blevet ”moderniseret”, hvilket giver plads til en masse far-out scener med overraskende sort humor.

Eksempelvis har man umiddelbart kopieret den kendte scene, hvor faren - kørende i bilen - sender øjne til en lækker pige i en åben sportsvogn i vognbanen ved siden af. Men så sker der noget, der sender et klart signal om, at denne nyfortolkning kører i et helt andet gear end de tidligere film.

Man kan lide det eller lade være. Jeg synes det er cool og hysteriske morsomt. Jeg tror det kommer meget an på, om man dels er på bølgelængde med skuespillerne, og dels om man er i humør til denne form for slap-stick.

Jeg er stor fan af Ed Helms, der er genial som Andy i komedieserien The Office. Og så får man desuden et helt nyt indtryk af Chris Hemsworth, der åbenbart også kan spille komedie. I Fars Sygt Fede bilferie spiller Chris en ægte Texas ”stud”, som er blevet gift med Audrey (Rusty’s søster). Scenerne hos dem fik hele min familie til at ligge flad af grin.

4 meget store stjerner for at gøre os alle i totalt godt humør.

Maria

Jeg havde måske håbet på lidt mere af "Vacation".

Bevares, den havde sine sjove, geniale øjeblikke. Men den var lidt for plat til min smag - og jeg havde seriøst lyst til at give lillebror en ordentlig mundfuld af flere omgange. ;)

"Fars Fede Ferie" har aldrig sagt mig noget - heller hans juleferie som var alt for skabet, så måske var jeg bare ikke i den rette stemning, uagtet at Ed Helms er med. Men den er stadigvæk sjov, bare ikke sjov nok. ;)

Claus

Jeg skal være den første der skal indrømme, at jeg elsker comedy film. men på det seneste er der ikke kommet nogle gode (desværre) og det kan ses.
filmen bygger på et okay sup plot, Far vil give sin famille en tur til Walley World.

lyder godt, dog!! næsten alle jokes kan ses på 5 km afstand og ikke gode, det enste der var rigtig sjove at se var kampen mellem de 2 familier nær sluttingen.

en kort anmeldelse, men filmen var okay grinede nogle gange. Mens andre gange sad jeg bare og vendte på det var slut.

Jacob

Den nu voksne Russell Griswold beslutter at ryste sin familie sammen, der er groet fast i rutinerne ved at genopleve sin barndomsferie. Ombord i en albansk Honda-kopi starter et over 4000 km langt roadtrip, der både er nostalgisk og måske endnu mere vanvittigt. Det er en klassisk historie om ægteparret, som misunder de unge, andres rigdom og tabte drømme, men i sidste finder sammen - og nej, jeg græder ikke! Det jo en tåbelig komedie! ;-)

klyde69user/447477

Er stor fan af de gamle film, så det var med lidt skepsis, at jeg gik ind og så denne her. Men syntes den er helt okay, man skal ikke tage den for højtideligt, og ikke sammenligne med de gamle, den har en del af humoren, fra de gamle film, bare født op til vores tid. både konen og jeg hyggede os gevaldigt, og kan sagtens anbefale den, men ikke hvis man er til film med en dybere mening i :-)

Wayne

Filmen failer desværre - trods gode intentioner. Jeg overvejede seriøst at forlade biografen, allerede efter et kvarter - og det kunne jeg roligt have gjort for det blev aldrig bedre.

Charmen ved de gamle Fars Fede Ferier, var at man faktisk fremstillede en familie som man troede på.
Der var den lidt goofy far, som altid prøvede at gøre det han troede var rigtigt for familien, moderen som naivt mente at "hvad fatter gør, er altid det rigtige", samt to børn/teenagere som af et godt hjerte hadede hinanden. De gjorde helt almindelige gennemsnitlige ting - som bare gik usædvanligt galt. Og netop det at man troede på personerne, gjorde at man både holdt med dem og forstod dem - og skreg af grin.

I den nye udgave har vi en familiefar som må være skingrende skør, fordi han vælger at tage samme tur som forløb så vanvittigt første gang - da han selv var dreng.

Vi har en familiemor, som åbenbart har været med på hvad som helst og hvor man bare skal trykke på knappen - så lyser vanviddet ud af hende igen.

Og så har vi et par drenge, hvor den yngste er psykopat og den ældste er usædvanlig dum.

Der er et par scener hvor man trækker på smilebåndet, men ellers er det bare utroværdige sketches som afløser hinanden uden den helt store sammenhæng. Desværre gør Chevy Chase heller ikke noget godt for filmen, den tidligere ufrivilligt sjove far er endt som et dumt og kynisk fjols.

Manuskriptforfatterene har slet ikke ramt tonen og sjælen i serien, som dermed ikke fik den værdige død den fortjente. Øv.

Heldigvis havde jeg vundet billetterne til filmen, men andre er nok ikke så heldige.

Piauser/709359

Ed Helms spiller godt som Rusty og der er få gange i filmen der er noget sjovt. Slet ikke på højde med de gamle film havde forventet der var mange flere ting eer gik galt ligesom førhen. Vi strøg hjem og så fars fede ferie med Chevy Chase dem kan man stadig grine af

Kasper Thinguser/418329

Jeg og mine to børn på 16 og 11 morede os rigtig godt over denne nye opfølger til Fars fede ferie-filmene. Børn skal nok heller ikke være yngre, når de ser denne film. Der er en del sex-jokes. I USA er den R-rated (man skal være 17 eller sammen med en voksen), i Danmark frarådes den under 7 år! Det er noget af en forskel. Filmen minder med sin grovkornede humor mere om Hangover eller Klovn end om f.eks. Fars fede juleferie.

Pawuser/685807

Det er nok den dårligst film jeg til dags dato har set. Den kan på ingen måde måle sig med de gamle fars fede ferie film. De få forsøg på at lave bare lidt humor bliver ikke fulgt op. Slutningen er mere end plat. Selv de små korte scener hvor Chevy Chase er med falder fra hinanden og er helt malplaceret. Jeg må sige at jeg blev slemt skuffet, havde håbet på noget mere.

DJT

det virkelig er den dårligeste film du nogen sinde har set, så er du en svært heldig mand.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.