Cookie- og Privatlivspolitik

Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og melankolsk stemning, og den skildrer et dystert univers med mennesker, som oplever stor smerte. Den indeholder flere voldsomme scener med uhyggelige dyr, med kampe og med fare. Da der også er mange rolige passager med varme og humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.04.2022
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 2D 4DX, Babybio, Seniorbio
|
Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder Warner Bros

Filmen 'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder' er efterfølgeren til Fantastiske skabninger... og hvor de findes og Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser.

Hogwarts-professoren Albus Dumbledore ved, at den mægtige, mørke troldmand Gellert Grindelwald er på vej til at få kontrol over den magiske verden.

Da han ikke kan stoppe ham alene, lader han magizoologen Newt Scamander lede et hold af nye og kendte karakterer på en farlig mission på en farlig mission, der skal stoppe Grindelwald og hans voksende skare af tilhængere.

'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder' er det tredje kapitel i serien af forløbere til Harry Potter-film. J.K. Rowling har både skrevet manuskript og forfattet idéerne bag filmen, som foregår omkring 70 år, før Harry Potter og Co. starter på troldmandsskolen.

Eddie Redmayne og Jude Law gentager deres roller som hhv. Scamander og Dumbledore, mens danske Mads Mikkelsen er ny i franchisen. Han overtager rollen som Grindelwald fra Johnny Depp, der spillede karakteren i de to første film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (220 votes)
4.2
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmelighed' er den tredje film i serien, der bygger videre på Harry Potter-historierne og får forankret trylleuniverset i ægte følelser." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Ud over den danske stjerne gør Jude Law det også decideret fremragende i rollen som Dumbledore, og derudover er det ikke til at komme uden om Dan Fogel, der egentlig spiller birollen som Newt Scamanders bedste menneskeven, men som faktisk stjæler billedet, hver gang han er på skærmen med sit varme væsen og en enorm charme." (Fie West Madsen)

 • Børsen

  "Den tredje 'Fantastiske skabninger'-film er mere uhyggelig og politisk end de tidligere, men stadig et godt eventyr for alle, der holder af Harry Potters magiske univers. Teknisk, scenografisk og kostumemæssigt fungerer filmen upåklageligt, og fortællemæssigt hænger den bedre sammen end de to første film." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Stik modsat Depps hysteriske overspil og ulidelige skaberi underspiller Mikkelsen ham med iskold kontrol, stramt, spændende og fascinerende, og han er en helt rigtig ekskæreste-kontrast til Jude Laws mildt varmhjertede, inderligt gode Dumbledore." (Helle Sihm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "[Mads Mikkelsens] udgave af den onde troldmand har troværdig kemi med Jude Laws Dumbledore. I de to skuespilleres scener sammen er der en gnist, så man faktisk tror på, at det er en skurk, som folk kunne finde på at følge, frem for blot at flygte fra." (Helen O'Hara)

 • Filmland P1

  "I tredje film dukkede der til gengæld en rørende, anderledes og interessant historie op, en troldmands ulykkelige kærlighed til en anden troldmand. Men det var som om Rowling og hendes medforfatter Steve Kloves ikke turde dykke ned i den." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder', den tredje film om magizoologen Newt Scamander og hans kamp mod den onde troldmand Grindelwald, er en god og betimelig film om at bekæmpe fascisme og xenofobi." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Dumbledores hemmeligheder afdækkes i den hidtil bedste 'Fantastiske skabninger'-film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Ganske vist kom Mads Mikkelsen med på et afbud fra Johnny Depp, men hans præstation i rollen som Gellert Grindelwald er med til at løfte den tredje film i Harry Potters prequel-univers, 'Fantastiske skabninger', gevaldigt." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Mads Mikkelsen er det eneste lyspunkt i endnu en ligegyldig 'Fantastiske skabninger'-film, der udvander den ikoniske Harry Potter-mytologi i et sjælløst forsøg på at vride franchisen for mønt." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dan

Jeg kan ikke vente til den næste udkommer. Fantastisk film, ligesom de andre. Det skal dog lige siges, at jeg er en stor fan af universet.

richard

Absolutely unfantastic

MichelleLarsen

Jeg har set filmen to gange indtil videre og elskede den....jeg tror, ​​jeg nød den endnu mere ved anden visning, da der er meget at tage til, og der er nogle stykker, jeg indså, at jeg gik glip af ved første visning. Men wow, det er en god film. Slutningen er fantastisk, og der var bestemt nogle punkter, hvor jeg gik i stykker.

Ditte

Nåede desværre ikke at nyde den i biografen, så så den på Hbo. Det er en flot film med mange små finurliger som jeg morede mig meget over. Mads gjorde det også godt. Lidt kold og en anelse kedelig i forhold til Deeps vildskab. Jude gør det også godt og Judes nevø, men manglede ligesom en elegant rød tråd igennem filmen. Nå må heller se den snart igen. Måske noget har gemt sig. Men alt i alt fint spillet.

Trine

Som mange andre skriver, så er historien bag Dumbledores Hemmeligheder lidt tynd - men jeg var underholdt fra start til slut og det var hvad jeg forventede. :-)

Benjamin

Rigtig god underholdning

Nønne

Rigtig god underholdning. Mads Mikkelsen gør det meget bedre end Depp. Relationen mellem ham og Dumbledore er meget mere autentisk i 3'eren.

Kasper

En kæmpe fornøjelse at se Fantastiske Skabninger i biografen.
Historien er virkelig god og Mads Mikkelsen som Grindelwald er fantastisk i rollen. Helt klart den bedste i serien ind til videre.

maiuser/505959

2½ time, men god underholdning,så det går lige.Synes den var lidt mørkere,stemning og belysning,end de 2 andre.Kunne godt have brugt lidt flere fantastiske skabninger,og lidt færre ligegyldige personer.Men alligevel er stemningen interessant.Gav dog et dejligt opløftende tvist at skurken ,man mener at kende,kan man jo næsten ikke andet ,end holde af.

Nikolaj

Der mangler simpelthen en sammenhængende historie fra start til slut, og her må jeg indrømme at hverken denne film eller de første 2 hænger særligt godt sammen.

Jeg vil dog sige, at langt hen af vejen gav denne film mere mening for mig. Dumbledore kommer mere ind i historien, og han er vel reelt filmens hovedperson. Selvom Newt alligevel skal have mere tid på skærmen, og det er her historien bliver for rodet igen. Eddie Redmayne som Newt Scamander gør det helt fint, og havde været en super biperson, hvis serien fra starten af havde fokuseret på Dumbledores kamp mod Grindelwald. Dsv vil JK Rowling og filmskaberne stadig have Newt, Jacob og de fantastiske skabninger som første prirotet, og det giver da også mening, når filmene hedder fantastiske skabninger, men hver gang de fantastiske skabninger får meget fokus begynder jeg at kede mig.

Det lykkes ellers overraskende godt i starten af filmen- uden at spoile for meget, så er der en ny skabning, som både Grindelwald og Dumbledore vil have fat i. Det synes jeg egentlig er et fedt koncept- det gør filmen mere spændende og interessant, men jeg synes bare ikke at de bruger nok tid på at uddybe dette væsens relevans til universet. Det bliver en slags MacGuffin, og her mangler filmen fokus og vil hellere ud med vores helte på deres eventyr-Gab! Hvor er der mange ligegyldige karaktere at skulle holde styr på! Jo, der er da et par sjove scener med Jacob, og Dan Fogler spiller rigtigt godt, men jeg har svært ved at se hvorfor han skal blive ved med at være med i serien andet end for comic-relief. Jeg synes ikke, at han udvikler sig over de her 3 film, og hvis man sammenligner ham med Ron i Harry Potter serien, så har Ron en meget bedre udvikling end Jacob. Igen fordi at den her serie mangler fokus.

Dumbledores og Grindelwalds kamp mod hindanden er egentlig udmærket, og jeg har ikke meget kritik til selve den del andet end at igen- Jeg vil ønske, at det var dem, som var hovedpersonerne/filmenes hoved-fokus fra starten af. Jude Law og Mads Mikkelsen spiller rigtigt fint, og hvis filmskaberne beslutter sig for at lave flere, så er det da helt sikkert pga. dem jeg vil se de næste.

Alt i alt Fantastiske skabninger 3 er underholdende for det meste. Den går dybere end de 2 første, og har vel også en lidt bedre historie at fortælle. Den mangler dog stadig fokus, og er en også en anelse for lang. Hvis serien slutter her vil jeg ikke blive overrasket- Det er en rimelig afslutning på en rodet trilogi, men tanken om 2 film mere begynder jeg allerede at kede mig.

Den får 3,5 stjerner herfra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.