Cookie- og Privatlivspolitik

Fannys rejse

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning
|

‘Fannys rejse’ foregår i det besatte Frankrig i 1943, hvor krigen er på sit højeste, og vi følger den 12-årige Fanny, der nødtvungent må lede en gruppe jødiske børn på flugt. De vil til Schweiz, men det er en lang og farefuld færd. Filmen er et smukt og medrivende rejseeventyr, inspireret af virkelige hændelser. Instruktøren har ønsket at vise krigen fra børns synsvinkel, så nutidens børn kan lære af historien. Volden i filmen er derfor meget nedtonet. Anbefales fra 11 år.

‘Fannys rejse’ er inspireret af Fanny Ben-Amis bog 'Le Journal de Fanny', der handler om hendes oplevelser som barn under Anden Verdenskrig i Frankrig. Pga. sin jødiske baggrund var Fanny nødt til at flygte med sine yngre søskende og fik undervejs også ansvaret for en gruppe andre børn. Instruktøren, Lola Doillon, skabte filmen i tæt samarbejde med Ben-Ami, der i begyndelsen ikke var tilfreds med manuskriptets afvigelser i forhold til hendes egen historie. Doillon havde skåret begivenheder væk og tilføjet nogle, der var fortalt af andre overlevere. Ben-Ami endte dog med at være glad for det færdige værk, da det for hende var vigtigst, at selve substansen – forfølgelserne af jødiske børn – var tydelig.

Der blev brugt lang tid på at caste de rigtige til rollerne, for det var vigtigt, at børnene fungerede sammen som gruppe. Filmen har vundet flere publikumspriser og er blevet kritikerrost for instruktion og børneskuespillernes præstationer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.8
0