Cookie- og Privatlivspolitik

Familien Jul - I nissernes land

Tilladt for alle
Filmen har en hyggelig grundstemning. Den indeholder mild dramatik med børn der må klare sig uden deres forældre, og som trues og fanges af ondskabsfulde nisser. Da der er tale om stærke og handlekraftige børn, der ved fælles hjælp overkommer alle farer, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2016
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Familien Jul - I nissernes land
|
Versioner: se alle
Seniorbio, 2D, Babybio
|

I ’Familien Jul - I nissernes land’ dukker Pixy op hos hjemme hos Hugo og resten af familien allerede den 1. december.

Pixy er dog kun kommet for at hente den nissehue, han glemte sidste år. Den gemmer nemlig på en hemmelighed – en magisk nissekugle. Ved et uheld kommer Hugo til at ødelægge kuglen, hvilket betyder, at Pixy mister sin magi og begynder at blive hurtigt gammel.

For at redde ham må Hugo flyve med sine søskende til nissernes land. På rejsen gennem det magiske land er der mange forhindringer. Især Evol og hans onde nissebande, der forsøger at spænde ben for Hugo og hans familie.

Hele holdet fra Familien Jul vender tilbage i et nyt eventyr fyldt med magi, julestemning og ikke mindst nisser. De to film i serien er seneste tilføjelser til traditionen af danske julefilm, der går helt tilbage til ’Nøddebo Præstegaard’ fra 1934 og tæller familievenlige eventyr som ’Far til fire i byen’ (1956), ’Krummerne 2 - Stakkels Krumme’ (1992) og ’Oskar og Josefine’ (2005).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (571 votes)
4.3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er hyggeligt, når der tales nissevolapyk, og dertil er filmen som helhed ret flot produceret. Men så slipper superlativerne også op. Moralen om, at man skal huske at være venner "helt ind i hjertet" lyder som en pleonasme fra et krisemøde hos Disney ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Filmen har helt samme stil som etteren, og kører i dét lidt langsomme tempo, så selv de mindste kan være med. Men hvor den første var regnvejs-jul, og varm sommerferie i campingvogn, er der meget mere jul, nisser og snedækket skovlandskab i toeren." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "I filmens bedste scene står Paw Henriksen i julemandskostume og sparker til en bænk og mimer dermed publikums (og måske sin egen?) frustration over, at opfølgeren til 'Familien Jul' ikke er blevet bedre." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Pelle Krusbæk og Herman Knop er søde sammen som Hugo og Pixy, mens Paw Henriksen og Marie Askehave forløser den svære opgave at spille forældre i en børnefilm uden at ligne karikaturer." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
René

God film for alla aldre

Pernilleuser/249059

Jeg var da helt klart underholdt også som voksen. Jeg gik ind for at se familien med min datter med blandede følelser, da den første film sidste år med familien Jul ikke var særlig god. Det var dette års film til gengæld. Børnene spillede meget bedre end sidste år (undtagen lige Pixie), og der var mere kød på historien og mere spændende handling. Flot "univers" i nisserne land, der var bygget op omkring historien. Den var også ret sjov - også for voksne

bentuser/87315

Sjov og sød børnefilm, hvor de voksne også kan julehygge sig sammen med børnene

Kurt

Filmen fortæller en god historie og børnebørnene var helt opslugt i filmen.

Lauritsuser/478980

Børnene (drenge) på 8 og 9 syntes rigtig godt om den

Dortheuser/199546

Der var ikke rigtig noget kød på og var meget skuffet. Dog er landskabet flot og mange nisser.

Gitte

Når vi sammenligner denne med andre danske børnefilm, er denne klart at foretrække. Ok skuespil - også børnene. Den 9-årige var meget begejstret og syntes den var spændende.

elisabeth

jeg hvad ind og ser med min stor dreng og vi synes begge to at den hvad mega sjov

Barbro

Familien Jul i nissernes land er meget bedre end 1'eren. Super flotte optagelser af et perfekt nisseland, som man som voksen kan nyde i fulde drag når man er med børnene i biffen og se denne film. Min søn var ikke i tvivl, han ville give filmen 6 ud af 6 stjerne. Og to dage senere er han stadig Pixi med nissehue (uden hvid kant) & personlig nissekugle.
Dejlig julefilm, lige til at komme i julestemning af.

Anette

Rigtig god og flot julefilm

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.