Cookie- og Privatlivspolitik

Familien Jul

Tilladt for alle
Filmen har en let, humoristisk stemning. Den indeholder scener med mild dramatik, i form af en truende tyr, en vred dame, samt en syg og svækket dreng, der skal reddes fra fangenskab. Da det hele foregår indenfor en komisk og gemytlig ramme, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
20.11.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Familien Jul
|

'Familien Jul' er en dansk familiefilm, hvor Hugos far hader jul. Hverken nisser, julemænd eller gaver kan få ham i julehumør, og han er mest glad, når højtiden er overstået.

Nissen Pixy er derfor ret uheldig, da han bliver væk fra kanen og efterlades alene hos Familien Jul, men heldigvis bliver han hurtigt gode venner med Hugo. Sammen med sine søskende forsøger Hugo at gemme deres nye ven, men selvom ingen tror på nisser, er de stadig svære mægtig svære at skjule.

Der er forbavsende få danske familiefilm om nisser, som primært har optrådt i julekalender-formatet på tv, men nu har du chancen for at møde de drilagtige væsener i biografen.

Pelle Krusbæk, fra den Oscar-vindende kortfilm ’Helium’, spiller seksårige Hugo, imens nissen Pixy spilles af Herman Knop. 'Familien Jul' er instruktør Carsten Rudolfs første spillefilm siden 'Menneskedyret' fra 1995. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (172 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Skuespillet er] godt over hele linjen, takket være en mere afdæmpet tone, end man sædvanligvis ser i børnefilm, der har det med at blive skingre." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmens børneskuespillere gør det også bemærkelsesværdigt godt i en varm og sød julefilm, som nok skal få bragt danske børnefamilier i julehumør og i tilgift leverer en underspillet moralsk opsang om næstekærlighed og tolerance." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[Filmen er] både sød, sjov og med hjertet placeret på rette sted. Meget mere kan man ikke ønske sig til en familieudflugt i biografen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man bliver simpelthen i godt julehumør af 'Familien Jul'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Hårdtprøvede forældre kan ånde lettet op, for 'Familien Jul' er både sød og sjov og har en bedre historie og sjovere replikker, end man er forvænt med." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jens

Hej
Denne film gav mig flashbacks af børneminder da jeg så Julekalendere i ældre tid.

Malene

Tag de ringeste scener fra de sidste 20 års danske børnefamiliefilm, skru så ned for kvaliteten og vupti! Familien jul. Havde 3 børn med på hhv. 5,9 og 11 og de kedede sig bravt!

amalieuser/551406

Skuespillerne, især børnene, gør det utrolig godt. En julefilm som rigtig bringer julehumøret frem

Alexander

Jeg var i dag inde at se denne med mine tre yngste unger på hhv. 10, 8 0g 6 år - og det var en god hyggelig oplevelse.

De hyggede sig og grinte så på den konto var det en succes.

Som voksen, og med sort-seer briller på, kan man godt øv'e sig lidt over de mange forsøg på at slå plat på en dansk filmskat (Olsen Banden), men fred være med det.

Hvis man kan acceptere at politi etaten her i DK åbenbart smider børn, der åbenlyst trænger til lægelig hjælp, bag tremmer (rigtige tremmer) så kan man dælme også acceptere at det her er en film for børn.

Panelet bag mig giver thumbs up. :-)

Michala

Familien Jul er en virkelig sød familiefilm som både børn og voksne kan grine af. Man kan roligt tage hele familien ind og se denne julefilm. Men man skal nok advares om, at man i den grad får titelmelodien på hjernen.

Allanuser/30158

Dårlig skuespil over hele linjen måske pga dårlig instruktør, Historien halter det meste af tiden. Børneskuespillerne var værst, desuden følte man ikke med dem.

Bliv væk.

Belindauser/83394

Børnene spillede helt fantastisk! Især de to hovedroller - Hugo og Pixi!!!!!

Metteuser/591254

En lidt kedelig film, som ikke var så sjov og spændende, som jeg Forventede.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.