Cookie- og Privatlivspolitik

Familien

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er gennemgående langsom og rolig i sin fortælling. Dog indeholder den mange scener, hvor alkohol- og pillepåvirkede voksne skaber en utryg stemning. Der indgår en del skænderier og et enkelt slagsmål. Det vurderes at disse scener kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
August: Osage County
|

Filmen 'Familien' handler om Weston-familien, der længe har været spredt for alle vinde, indtil en krise bringer de fremmedgjorte søstre, Barbara, Ivy og Karen, tilbage til barndomshjemmet i Osage County.

Her venter deres mor, matriarken Violet (Meryl Streep), der er på piller, drikker for meget og ikke er bange for at uddele verbale klask til højre og venstre. De næste par dage byder som frygtet på en noget anderledes familiesammenkomst, hvor spydighederne leveres i ærlighedens navn, mens afsløringen af Weston-klanens største hemmelighed lurer lige under overfladen.

Filmatiseringen af Tracy Letts’ prisvindende teaterstykke af samme navn er blevet til et kulsort portræt af en vanvittig familie defineret af stærke kvinder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (164 votes)
4.2
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en tour de force i familiehemmeligheder og -tragedier." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "På trods af det abrupte forløb er 'Familien' bestemt værd at spendere et par timer i selskab med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En film for voksne mennesker, der kan se, at viol og vold kan være blomster i samme buket." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Historien er en sand hjerteknuser, og det dramatiske tvist til slut er muligvis ikke nogen overraskelse, men ikke mindre rørende af den grund." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "... lige den ekstra potens af sindsygt godt skuespil, som man skal gå ind og nyde." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Der spilles klart i en funklende tekst, som har dybe lag og fine nuancer. Men den har intet egenliv som film, og der er få overraskelser. Det er ærligt talt svært at tage 'Familien' alvorligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicoline

August: Osage County, er nok en af de top 5 bedste film om forskruede familier og sære familiebånd, jeg nogensinde har set. Filmen er underholdende, samtidig med at den har nogle stærke og følelsesladede emner på bane.
Meryl Streep leverer, hvad jeg vil kalde for, en eminent skuespillerpræstation, en af hendes bedste hidtil, efter min mening. Miss Streep spiller med så stor en overbevisning og så stor en lidenskab og fordybelse i sin rolle, at det er svært ikke at lade sig rive fuldstændig med. Julia Roberts leverer også en forrygende skuespillerpræstation, i rollen som yndlingsbarnet Barb'.

August: Osage County er en fangende, dyb, humoristisk, uforudsigelig og tankevækkende film, som grundet dens meget kaotiske slutning, efterlader seeren tilbage med en følelse af at ville have mere, at ville vide hvad der nu skal ske med hvert enkelt medlem af den kære forskruede familie, efter alle hemmelighederne er kommet op til overfladen. Denne film ramte mig overraskende meget og den er helt sikkert værd at bruge tid på at se mere end én gang. 5 stjerner!

HeleneColor

Filmen er om en familie som bliver genforenet, efter mange års skilledes fra hinanden, men samles igen da tragiske ting er på færde. Ting kommer frem og fører til det ene drama efter det andet, og det bliver ikke en helt almindelig familiesammenkomst. Der er mange følelser på spil og mange ting der ikke kan ændres.. Og så spørger de efter: " Elsker du din familie? "

Filmen er meget stærk, og skuespillerne gør et enormt præstation for at bringe denne familie til live! Også medrivende og meget tankevæggene.
- Den fik mig ikke til at græde, men til at tænke... At alle familier har en hemmelighed uanset hvor man hører til.. Og self kommer jeg også til at tænke på min familie. Min familie er meget stor og det er også kompliceret, men jeg elsker dem. Virkelig!
"Familien" er bestemt en af de bedste drama jeg har set! Den kan reflektere til virkeligheden og til os alle!
5 Stjerner for 2 timers medrivende drama:)

Scarecrow

Der var øjeblikke hvor jeg elskede denne film, hvor skuespillet var fantastisk og man virkelig følte med denne familie..
Men så var der andre tidspunkter hvor jeg syntes det hele var lidt langtrukkent og irreterende.
Alt i alt god film men ikke det mest intersante i dens genre.

Marlene

Det er en lækker film, med fantastiske præstationer!
Hvis man ikke har taget sig sammen og set den endnu, så kan den klart anbefales.
Meryl Streep leverer en legendarisk præstation i denne film, og elsker man hende ikke nok i forvejen, så vil denne klare resten!

Hun er skøn og hadsk på én og samme tid, og man har lyst til at grine og græde sammen med hende!

Derudover gør Julia Roberts et fantastisk stykke arbejde som hendes datter i filmen, og de to sat sammen, er nok til at det er en must-see!

Camillauser/122228

Filmen viser med al tydelighed, at Meryl Streep og Julia Roberts er fantastiske skuespillerinder. Virkelig godt drama - som får én til at sætte pris på den familie man selv er en del af... For hold da op hvor er denne familie langt ude.
Lige som man tror, at nu kan det ikke blive værre - ja så bliver det netop meget værre!

Kirsten

Jeg ville hellere have set den med en veninde i stedet for min mand. Så vælg din makker med omhu til denne film. Julia Roberts er som altid fantastisk. Men ellers er filmen ikke en waow-oplevelse.

dippegalantuser/922792

...men den var ikke decideret dårlig.

Per

Skeletterne vælter ud ad skabene, som var det popkorn der lystigt poppede. Meryl Streep er på godt og ondt (for)meget Meryl Streep-dramaqueen-agtig og Julia Robert er super og bitterhed går i arv i det her familiedram af skandinaviske dimensioner.

Cylia

Intet at sige til at Meryl Streep og Julia Roberts er nomineret til Oscars, da begge spiller helt fantastisk. Generelt er alle skuespillerne valgt så godt at de er hovedgrunden til at filmen er så suveræn! Historien er rørende og man går igennem hele følelses registret til denne film. SE DEN!

OCDina

Jeg har valgt at give filmen 2 stjerner (hvilket er højt for denne film!) alene baseret på skuespilpræsentationerne. Filmen var fyldt med masser af dygtige stjerner som spillede fremragende, men plottet af filmen var tungt og kedeligt. De var ingen rigtig konklusion i filmen og hele vejen igennem handlede den basically om en familie med nogle familie-problemer der aldrig fik en reel løsning.
Jeg er ret skuffet. Havde det ikke været for skuespillet, var der slet ikke nogle stjerner at give (så måske en kvart da...)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.