Cookie- og Privatlivspolitik

Familiefesten

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.07.2020
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fête de famille
|

Det franske komedie-drama 'Familiefesten' handler om Andrea, der kun ønsker at tale om gode ting til sin fødselsdagsfest for familien - men sådan går det ikke.

Uventet vender Andreas utilregnelige datter Claire - der har været væk i 3 år - nemlig hjem og river op i familiefreden. 

'Familiefesten' er et drama om familieforhold krydret med en god portion fransk humor. 

I hovedrollen ses Catherine Deneuve, der for nyligt også har medvirket i Claire Darling og Sandheden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... fungerer bedst i sin kvælende, klaustrofobiske iscenesættelse af et middagsselskab, hvor al verdens rødvin og kulinariske lækkerier ikke kan fortrænge de mange skeletter i skabene." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Er man ikke udstyret med en særlig tålmodighed over for den næsten klichétunge franske snakkefilmgenre, går man kold mellem forretten og hovedretten i 'Familiefesten'." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "... filmen sætter en ære i at eksponere disse relationer og konflikter, mens billederne »bare« viser en almindelig familie, og dialogen forbliver neutral. Det er en stor del af sigtet og charmen, både ved 'Fête de famille' og familiefilmen som genre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
filmfan111

Jeg faldt over den på bibliotkernes streaming service Filmstriben. Vil gerne have de lidt over 90 minutter af mit liv tilbage: en af de værste film jeg har set.

Jeg kan ellers godt lide franske film og familiedramaer/komedier, men denne her er en absolut undtagelse.

Alle karakterene er ulidelige at høre på, man har nul sympati for dem, alle råber og taler i munden på hinanden (ja, de er franskmænd, men helt ærligt), og da den var slut havde jeg omtrent hovedpine.

Den eneste grund til at jeg blev ved til den bitre ende er at man kun kan se tre film pr. måned på Filmstriben, og jeg ville helst ikke spilde den ene af de tre.

Det er vigtigt at der bliver lavet film der omhandler psykisk sygdom, men denne film er et fint eksempel på hvordan man IKKE skal gøre det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.