Cookie- og Privatlivspolitik

Fædre og mødre

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk grundstemning. Den indeholder flere scener med voksne der skændes, optræder fulde og ses ude af fatning. I en scene ses et barn græde og i en anden har to voksne sex. Desuden benyttes der en chokeffekt til at forstærke uhyggen under et natløb for børn. De mest dramatiske scener er imidlertid kortvarige, ikke udpenslet fremstillet og forløses flere steder med humor. Det vurderes på den baggrund at filmen kun vil kunne virke skræmmende for børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2022
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fædre og mødre
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, 2D med Besøg, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|


Den danske film 'Fædre og mødre' er en ny komedie af Paprika Steen, som seneste var aktuel som instruktør med publikumssuccesen Den tid på året.

Filmen handler om ægteparret Piv og Ulrik, der prøver at blive en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse.

Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så.

Piv og Ulrik må med andre ord gå rigtig langt for at blive optaget, herunder blive en del af vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villige til at gøre for sine børn?

'Fædre og mødre' sætter på humoristisk vis fokus på moderne forældre med pinagtige og tå krummende optrin.

Det er Paprika Steens fjerde film som instruktør, og hun har igen slået sig sammen med manuskriptforfatter Jakob Weiss, der også skrev 'Den tid på året', som på herlig vis spiddede den danske familiejul.

På rollelisten er en perlerække af danske skuespillere samlet, herunder Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann, der senest var aktuel sammen i Retfærdighedens ryttere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (309 votes)
2.9
3.9

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Fædre og mødre' ligner ikke en ny dansk komedieklassiker, men virker som et pænt sikkert efterårshit – særligt til alle der til dagligt kæmper med madpakker og forældregrupper." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Alle skuespillerne er gode, men hvis man skal have en anke, så bliver humoren og pointerne indimellem lidt for klichéfyldte. Vi griner stadig i biografen, men skal passe på med at det ikke bliver for anstrengt." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Digteren Michael Strunge sagde engang: "Voksne er børn, der er blevet sindssyge".I Paprika Steens skarpe og sindsoprivende satire er det netop forældre, der som type fremstår indlæggelsesparate. På børnenes bekostning, naturligvis." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "De voksne er de barnlige i Paprika Steens perfekt balancerede komedie, der fremkalder hovedrysten, høj latter og en bævende underlæbe." (Kristian Ditlev Jensen)

 • Information

  "I Paprika Steens nye komedie er det forældregruppen i en 6.-klasse, der står for størstedelen af den præpubertære galskab. Det er ret sjovt og genkendeligt, men persontegningen mangler en sjat varme." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "...i den forrygende komedie 'Fædre og mødre' er tingene nok sat på spidsen, men de rammer alligevel helt rent i den moderne forældreskabsdiskurs." (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "De skarpt tegnede karikaturer er imidlertid både filmens styrke og svaghed. Der er flere skarpe iagttagelser og glimrende grin undervejs, men vi har fået et klart indtryk af samtlige typer indenfor de første 5-10 minutter. Og der bliver de." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Udfordringen med så stort et ensemble er at få gjort de mange personer og deres problemer vedkommende. [...] Alle forældre vil jo kunne genkende de udmattende perfekte forældre med deres lammende høje bundniveau, men filmens forældre forbliver et karikeret typegalleri." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Paprika Steen er inspireret af den tragikomiske sædekomedie, som man blandt andet kender fra Woody Allen og Mike Nichols, en tilgang, der føles som en ualmindeligt frisk brise over den banale folkekomik, der har domineret dansk filmkomedie i årtier." (Jacob Ludvigsen)

 • Weekendavisen

  "Ensemblespillet er gedigent orkestreret, men desværre er typerne tegnet for hårdt. Det bliver en film, der bekræfter fordomme, i stedet for at udfordre dem. Der bliver fråset og sviret, bedraget i busken og sunget for fuld udblæsning ved lejrbålet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nielsuser/659375

Gad vide hvad anmelderne ser i den film, for den er sgu ikke sjov, selv med de bedste skuespillere..øv

KK

Hold da op. En masse dygtige skuespillere i intetsigende film om fædre og mødre. Ingen rød tråd og ingen reel handling i hele filmen.
Absolut intet sjovt at komme efter her. Der er ingenting i filmen der bliver bygget videre på eller udviklet på i løbet af de 90 minutter filmen kører. Cliche på cliche. Utroligt anmeldere har givet den over 2 stjerner!

Lars Michael

Fædre og mødre er en typisk film som man kender for godt i det virkelig liv.
Som Paprika Steen har udtalt om denne film, så er der forældre der bare er gode og nogle irriterende.
Og når man selv har arbejde inden for det fag, kan jeg godt genkende de forældre.

Synes at Paprika Steen har klaret det super godt med en god og sjov film.

Nikolaj Lie kaas som den der mener at hans kone har ret.
Line kruse som den sure voksen.

Og jeg kunne blive ved , men godt er det.

Jonasuser/1502510

Vildt at så gode skuespillere vil lægge navn til en så dårlig og plat film.

mayauser/824270

En negativ oplevelse. En vred og bitter grundfølelse dominerer. Et unuanceret og latterliggørende billede af forældre.

Robert

forstår ikke at man kan lave en komedie med så mange gode skeuspillere og så er den over hovedet ikke sjov???

Maria

Sjov (hvis man overhovedet kan kalde det dét) og plat på alle de forkerte tidspunkter. De sjove jokes blev leveret helt forkert, og der manglede en egentlig historie eller rød tråd gennem filmen. Den måske ringeste film, jeg længe har set. Øv.

Jesper

Traileren lovede godt, og langt henad vejen var jeg også godt underholdt. Sad dog med en uforløst følelse, da rulleteksterne rullede ned over skærmen. Som om at der manglede et eller andet...

Rikkeuser/733759

Dygtige skuespillere - super trailer - relaterbart indhold når man er forældre - mine forventninger var kæmpe store - men øv … ikke så sjov som forventet - trailer viser de sjove klip. Grinede mest ved natløb pga min sidemand blev så forskrækket. Se den når den kommer i tv.

Sørenuser/528257

Dårlig film uden indhold efter min mening.
Spar pengene og vent med at se når den engang kommer i tv

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.