Cookie- og Privatlivspolitik

Eyes Wide Shut

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eyes Wide Shut
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning u/tekster
|

“Min bedste film,” sagde Kubrick om sit sidste værk, hvis status i filmhistorien er voksende. Dr. Bill Hartford (Tom Cruise) lever det perfekte overklasseliv med sin smukke kone Alice (Nicole Kidman). Alligevel er der noget, der skurrer. Efter en fest hos en stenrig bekendt begynder seksuelle fantasier at dukke op til overfladen hos dem begge. Kubrick tager os med på en rejse gennem ægteskabets og psykens lunefulde landskaber, mens Dr. Bill rastløst bevæger sig fra jetsettets balsale til Manhattans jazzklubber gennem et natligt New York ved juletid. Kubrick døde fire dage efter færdiggørelsen af filmen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

Kubrick’s svanesang er intens, flot filmet og en mysteriethriller, der udstiller Cruise's/Kidman's tanker og følelser i parforholdets erotiske spændingsfelt…

S. Rico

Kubricks ægteskabsdrama er stadig seværdig 20 år senere. Han kommer forbi interessante temaer som mandens og kvindens forskellige tilgange til kærlighed, ægteskab, jalousi - og især - lyst. Eller måske er vi mænd og kvinder slet ikke så forskelige? Cruise og Kidman spiller begge meget overbevisende.

I 1999 anså jeg den for et lille mesterværk. Filmen holder stilistisk og teknisk fortsat 100%. Desværre falder historien lidt til jorden nu her efter 20 år. Det hele virker ærligt talt som en storm i et glas vand. Filmens hovedperson, spillet af Cruise, er nysgerrig anlagt (gælder vist os alle). Han sniger sig ind på en kultagtig sexklub og kigger (kun kigger). En prostitueret dør af en overdosis. Trist, ja, men ingen har sådan set gjort noget forkert. Så what's the big deal?

Lukas

Genial film.
Da filmen started, var jeg lidt skeptisk, om filmen, da jeg følte at filmen kørte lidt i det samme.
Men så efter et stykke tid, følte jeg at der begyndte at ske noget i filmen. Fks hvor han får koden, som har en mega stor betydning i filmen.
Henne ved "Huset" begynder den her film virkelig at blive fascinerende. Det elsker virkelig. den tanke om "hvem er det der er bag den der maske?" og det virker perfekt for mig. Men jeg kunne også godt forstå hvis der var nogen som ikke så godt kunne lide det.
Men alt i alt, er den her film jo perfekt.
Manuskriptet. Skuespillet. det der twist. Filmens "pace". Og den måde filmen er instrueret på. Hele filmen er perfekt

Og jeg syntes at filmen skal have:

6/6 eller 10/10 eller A+

Nikolaj

Måden filmen er sat op er selvfølgelig weird, som Kubrick plejer at gøre. Men selve historien er sådan ser realistisk nok, spooky, lidt thriller agtig. Men mere dagligdags agtig. Men det er stadig en fornøjelse at se filmen, som får 6 stjerner herfra!

Wayne

er lige så syret som mange af hans andre film. Cruise og Kidman var nok også i virkeligheden på vej i hver sin retning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.