Cookie- og Privatlivspolitik

Evil Dead Rise

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er ikke aldersvurderet af Medierådet for Børn og Unge og den har derfor fået tildelt aldersmærket 'Tilladt for børn fra 15 år'.

Se mere på medierådet.dk
20.04.2023
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Evil Dead Rise
|
Versioner: se alle
2D, 2D Forpre., Peter Albrechtsen 4K
|
Billetter

Der er med 'Evil Dead Rise' et nyt kapitel på vej i det dæmonsjaskede filmunivers, der begyndte med Sam Raimis The Evil Dead fra 1981. Siden er det bl.a. blevet til to fortsættelser, en grum gentænkning og en tv-serie, hvor Bruce Campbell vendte tilbage i rollen som Ash.

Filmens instruktør og medforfatter Lee Cronin (The Hole in the Ground) har bl.a. fortalt, at de har brugt intet mindre end 6500 liter blod i filmen (!).

Bruce Campell vender denne gang ikke tilbage som Ash, men fungerer som producer, mens Sam Raimi både har været med til at skrive filmen og ligeledes producere de blodige løjer.

Alyssa Sutherland og Lily Sullivan spiller to søstre, der genforenes, men snart står ansigt til ansigt med både ækle dæmoner samt en kamp på liv og død.

Selvom 'Evil Dead Rise' måske ikke som sådan er en direkte fortsættelse til de tre første film, der udover 'The Evil Dead' også består af Evil Dead II og Army of Darkness, vil den trække tråde tilbage til dem, men altså ikke til rebootet Evil Dead fra 2013.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
3.5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...utroligt veloplagt splatterfilm." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det kræver mod at bygge videre på en splatterserie, der har kultstatus. Men med skrækindjagende skuespilpræstationer og bloddryppende effekter serverer 'Evil Dead Rise' lige præcis det skrækorgie, som gyserfans i biografmørket sulter efter." (Kjartan Hansen)

 • Information

  "Der er skruet helt op for både lyd, billeder og effekter i gyserfilmen 'Evil Dead Rise'. Det er aldrig kedeligt, men det er også en tand og adskillige spande blod for meget." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "Det har altid været en balance for instruktører af 'Evil Dead'-filmene både at forholde sig loyalt til seriens kanoniserede sprog og tilbyde noget nyt. Den balance lykkes kun delvist for Lee Cronin..." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Lee Cronin gør et hæderligt forsøg på at føre den elskede komediegyser-franchise i en ny retning, men savnet af Raimis humor og Bruce Campbells magiske skærm-presence er svært at se bort fra." (Laurits Struck)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
TheDayDreamer

Jeg kendte godt til Evil Dead franchisen inden jeg så denne 5. film i serien - men indtil nu har kultklassikeren med karakteren Ash der bekæmper såkaldte Deadites (de onde væsener/dæmoner) med sin karakteristiske motorsav, aldrig rigtig sagt mig noget - well, det var indtil jeg så traileren til den her!

Jeg har altid troet at det var zombier det handlede om (noget af det absolut kedeligste på min liste over bad guys), så det, kombineret med at de originale film virker mere som gyserkomedier end oprigtige horrorfilm, har gjort at jeg aldrig har gidet se dem. Men da traileren kom til Evil Dead Rise så jeg noget, der oprigtigt skræmte mig (noget mere få gysere formår efterhånden), og kravlede ind under huden på mig, og then and there blev det besluttet at den her film skulle blive min introduktion til franchisen - og det er jeg rigtig glad for at den blev, for selve filmen har virkelig nogle scary øjeblikke!

Normalt foregår handlingen i en skov ved en hytte, men nu er handlingen rykket til LA i et højhus, hvor en familie gennemgår en helvedes nat, efter et jordskælv åbner et hul og afslører et af tre eksemplarer af "Naturom Demonto" - de døde bog, sammen med tre LP plader.

Sønnen i familien lader nysgerrig få det bedre af sig, og tager bogen og pladerne op i familiens lejlighed, hvor han sætter en af de tre plader på afspilleren, og dét skulle han aldrig have gjort!

Nu er scenen sat for dæmonernes indtræden i vor verden, og én efter én besætter væsnerne alle i familien!

Filmen er ren horror og splatter (ufattelige mængder blod m.m må være brugt I produktionen!), men det jeg synes den her film gør ret godt, er at bygge en rigtig fed stemning op hvor vi lærer karaktererne at kende og får enpati for dem inden de ikke er sig selv mere + brugen af lyd (dæmonernes stemmer, og de præstestemmer på LP pladerne) er i særklasse med til at skabe en utryk og dyster stemning! Og så kan den prale af noget så originalt som en anderledes åbningsscene der gør god brug af at lege med vores forventninger om tidslinjeopbygning, og til sidst kommer der et fedt "ahaaaa!"-øjeblik!

Derudover er der nogle MEGET grafiske scener med, så det skal man kunne holde ud hvis man ser den her film). Specielt én scene der involverer glas satte sig i min hukommelse!

Jo, bevares der er da nogle ting der ikke fremstår så logiske (men jeg er ikke en af dem der lader mangel på realisme ødelægge det for mig), og deaditesne (dæmonerne) bliver spillet rigtig godt, specielt af moren i familien!

Det her er en af den slags film der er værd at tage i biografen for. Mere af den slags, og gerne med Lee Cronin bag roret igen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.