Cookie- og Privatlivspolitik

Everest

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk stemning. Den indeholder en række scener med mennesker i farefulde situationer. I flere scener ses hovedfigurer der plages af højdesyge og slemme frostskader, mens andre omkommer af kulde. Da dramatikken ikke er særlig blodig eller udpenslet, og da de menneskelige tab foregår indenfor en let forståelig ramme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.09.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Everest
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D, Seniorbio - 2D
|

I filmen 'Everest' har Rob Hall stor succes med firmaet Adventure Consultants, der hjælper bjergbestigere med at nå toppen af verdens højeste bjerg.

Året er 1996, og denne gang består ekspeditionen af lige dele erfarne og uerfarne deltagere, der aner deres livs største bedrift i horisonten. Men gruppen er ikke alene om at begive sig mod toppen af de 8.848 meter.

Flere ekspeditioner stimler sammen ved base camp, men det er en voldsom snestorm, der for alvor vanskeliggør forholdene på det legendariske bjerg.

Dramaet er baseret på virkelige begivenheder i maj 1996, hvor flere mennesker mistede livet på Mount Everest. Jason Clarke, Josh Brolin og Jake Gyllenhaal folder sig ud som vejrbidte bjergbestigere. Den kvindelige del af rollelisten byder bl.a. på Keira Knightley og Robin Wright som græsenker.

'Everest', og de barske optagelser, er iscenesat af islandske Baltasar Kormákur, der også udfordrede naturen i Dybet, og som tidligere har instrueret klassisk amerikansk underholdning i form af Contraband og 2 Guns. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (188 votes)
4.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...med skuespillerne hyppigt skjult bag iltmasker har filmen ikke for alvor mulighed for at trænge ind i de psyker, der drives frem mod døden på bjerget." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det er en af den slags film, der bliver hængende længe efter, man har forladt biografsalens mørke." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Everest' fascinerer ved sine imposante naturbilleder og sneklædte landskaber, men nogen særligt bevægende eller interessant film om de mennesker, der for snart 20 år siden kravlede op ad bjergvæggen, er filmen desværre ikke." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er selve fornemmelsen af at være tilstede, at mærke Det lille Menneske på Det enorme Eventyr, at føle forholdet mellem vi mennesker og Den store Moder natur, der er så fantastisk ved 'Everest'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er på over to timer og mindst lige så udmattende som bjergbestigernes besværligheder, for der sker ingenting." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "...det er [...] livsfaren, der gør 'Everest' til en overordentlig nervepirrende film om en virkelig begivenhed..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En virkelig flot film, hvor mennesker skal opnå noget. Men mit store spørgsmål er hvorfor de skal gøre sådan noget,hvad er ide med det.

Men det tager ikke fra at filmen er spændende og interessant

Nikolaj

Der er bare nogle film, som er så gode, at de er så forfærdelig at se, Everest er en af dem. Der er ikke mange positive momenter i filmen, vi ved lidt, hvad der skal ske, og vi venter bare på det. Naturen er fjenden i historien, det bliver fremvidst på den mest ubehagelige, men også smukkeste måde. Jeg kan ikke sige andet end, at den rører mig dybt. Jeg lider selv af højdeskræk, og kunne aldrig drømme om sætte mit liv på spil, for at gennemføre en nærmest umulig mission. Men alligevel sidder jeg tilbage fascineret af de menneskers viljekræft, folk sætter det hele på spil unødvendigt, foretager dumme beslutninger. Og alligevel tænker man, jeg havde sku nok gjort det samme i situationen. Kontiki er den film, hvor jeg for alvor blev skræmt, men fascineret af naturen. Everest gør det samme, smuk film!

Jørgen

Den er fantastisk ja det er den jo selvfølgelig den er god da

CINEMANDRUP

Kampen imellem mennesket og moder Natur ser for alvor dagens lys i denne bjergtagende smukke og samtidig sørgelige film Everest, som omhandler den sande historie om Robert Hall ekspeditionen i 1996, hvor flere grupper begav sig op af bjerget samtidigt og hvor nogle medlemmer af ekspeditionen på tragisk vis mistede livet. Lad os sammen bestige Everest filmen.

Jeg beundrer filmen, instruktør, skuespilerne, producerne mm. for at give filmen det autentiske præg den fortjener og gøre det så tro mod karaktererne og historien som muligt. De overlevende fra ekspeditionen i 1996 er blevet taget med på råd i filmen og alle skuespillerne har talt med de karakterer de spiller eller talt med folk som kendte dem de spiller. For dette alene fortjener filmen sin første stjerne, for dette er tro mod karaktererne.

Robert Edwin Hall (spilles af Jason Clarke) gør det strygende godt som leder af eventyr firmaet ’Adventure Consultants’, som hjælper folk mod toppen af Mount Everest. Jason gør det godt og har virkeligt taget rollen til sig og virker som den gode leder man ville ønske sig ved sin side. Hans kone spilles af Keira Knightly, som faktisk gør det udmærket som lang distance kone, imens Robert leder gruppen mod toppen. Derudover har vi Jake Gyllenhall, John Hawkes, Sam Worthington og Josh Brolin på listen. Selvom det meste foregår med iltmasker på kan man fornemme hvad deres ansigt måtte udtrykke i smerte og udmattelse. Jeg følte virkelig at samtlige skuespillere gjorde det nævneværdigt godt, for det gøres på ingen måde ”amerikansk”, så det virkede mere realistisk. Godt skuespil fra stat til slut.

Det er smukt hele vejen igennem, selvom filmen bygger på tragiske begivenheder, men glem ikke at se det smukke i det, for det er imponerende flot. Der kan ikke sættes en finger på noget af det visuelle for det spiller. Forvent ikke action fyldte elementer i filmen. Det er så tro og realistisk en skildring som muligt mod det der skete i 1996. Dette handler om vilje, teamwork, overlevelse, sejr, kærlighed og følge sine mål. Det gælder om at have den særlige eventyrlyst i sig, hvis man virkelig skal sætte pris på denne smukke film.

Filmens gør det smukt i sin fortælling og gør hvad den kan for at indvie publikum i forståelsen af hvorfor folk dog ville vælge at sætte sig selv sådanne mål at nå toppen af Everest. Det er i sandhed en kamp imod elementerne og derfor også det ultimative mål at sætte sig, fordi så få har gjort det.

Derfor skal du se filmen: Respekten for moder natur er vigtig at have i tankerne konstant, for det øjeblik man bliver for grådig og undervurderer, går det galt. Det er et drama med eventyrstemning skildret på tragiske begivenheder fra 1996, men hvor er det smukt skildret og godt skuespil, som er tro mod karaktererne og så fortæller det historien om hvor livsbekræftende det kan være at følge sine mål i livet. Det viser også at når du står over for døden finder du for alvor ud af hvad du er gjort af og hvad vilje kan gøre. Og du finder ud af hvad der betyder noget i livet.

Filmens ekstra materiale byder på interviews fra enkelte af de overlevende og det er vildt rørende at se, at de til den dag i dag ikke kan tale om det uden at fælde en tåre og tænke på deres kammerater, som til den dag i dag fortsat ligger på Mount Everest.

En smukt og bjergtagende god skildring af ekspeditionen. Filmen sætter sig i dig og du kan ikke undgå at gå med tanker om at leve i nuet bagefter og virkeligt værdsætte hvem vi har i vores liv og alt hvad vi har.

Wayne

Så blev det selvfølgelig virkelig slemt.

Personligt har jeg aldrig lært at forstå hvorfor nogle mennesker har brug for at komme helt ud hvor de skal kigge døden i øjnene. Jeg har selv prøvet det et par gange - men det har bestemt ikke været intentionen.

Jeg bifalder menneskets behov for at afprøve grænser, men jeg savner at man reflekterer over hvad det er man begiver sig ud i. Selv hvis det går godt, så har det nogle konsekvenser - for hvad er så det næste mål? Og hvad med familien?

Filmen giver en glimrende fornemmelse af den håbløshed, som kampen mod et af de farligste steder på jorden kan føre til - og samtidig at mod, fysik og stor overlevelsesinstinkt ikke nødvendigvis er nok i en ulige kamp mod elementerne.

Alice

Efter at have set filmen danner du tanker i hovedet... Den for dig til tænke på de største ting i verden (døden og kærligheden)!

Filmen, som er på over to timer, viser dig rigtig godt hvordan du nemt kan blive grådig efter mere!

Filmen er god fordi at den har smukke billeder og godt skuespil, men ellers vidste man godt hvad, der ville ske for starten af...

Tanken er god - og den er blevet spejlet godt i filmen!

Surya

må indrømme at jeg fik hvad jeg havde forventet, jeg kendte ikke rigtígt noget til historien, men forventede at se en masse om mt Everest, valgte at se filmen i IMAX, for ligesom at få det hele med.

Fantastisk oplevelse, i alle aspekter. kan klart anbefales.

rajan

loved watching the beautiful view of the everest and 3D/IMAX was awesome.

Ajla

Lad mig springe ud i det og sige, at dette er nok ikke en film for alle. Har man ikke et snært af eventyrlyst i sig eller nogen forståelse for, hvorfor nogle vælger at risikere livet i højeste grad, for at bestige et bjerg for simpelt at fortælle videre 'at man har gjort det' - Så er dette nok ikke filmen for dig.

Har man lyst til en bid af realiteten - så værsgo'(som mutter ville sige det inden aftensmad)!

Et bandeord ville være på sin plads, for at beskrive den følelse man har i kroppen når de her fantastiske ''opstignings/ascent'' scener indtræder i filmen, og man oplever de her mænd bogstavelig talt være i livsfare konstant. Man får et lille glimt af realiteten, og den verden vi lever i føles lige pludselig så stor og magtfuld - hvis man nu havde glemt det. Grafik mæssigt er Everest ekstraordinær, - er den her film skudt på det faktiske bjerg?' - ikke et spørgsmål, men bare et statement.

Godt skuespil fra hver enkelte, trods jeg ikke er den største Kiera Knightley fan, så gjorde hun standard optræden, og det hjalp nok også at hun var knap så meget med i ''the main cast''.

For at skulle sige nogle meget få negative ord om denne film, skulle det være at den var en anelse forudsigelig, og det trækker en meget lille anelse i karakteren af filmen. Det kan ikke undgås efter min mening, da den er baseret på en forholdsvis velkendt 'true story'. Det ødelagde heldigvis ikke oplevelsen for mig.

''Uanset hvor stærk og fuldkommen ubesejret du føler dig, så vil modernatur altid være utallige skridt foran dig.''

Louiseuser/213445

Jeg cyklede stærkt hjem den aften efter filmen, uden jakke på, bare for at mærke en brøkdel af den bidende kulde de har været igennem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.