Cookie- og Privatlivspolitik

Eventyret om Despero

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.03.2009
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Tale of Despereaux
|

'Eventyret om Despero' starter med en rotte i suppen, en dronnings død og en konges sorg.

En skygge lægger sig over kongeriget Dor, hvor kongen forbyder den suppe, som alle ellers sætter så stor pris på. Selv Prinsesse Ært bliver sørgmodig og kun tjenestepigen synes stadig, at det må være evigt dejligt at være prinsesse. 

Alt bliver dog ændret af en enkelt modig, lille mus ved navn Despero, der har læst om riddere i skinnende rustninger, som bekæmper drager, og han ved nok, hvordan en jomfru i nød ser ud.
 
Nu starter et eventyr, der bringer Despero fra de kongelige gemakker til de dystre fangekældre og kloakker under slottet, hvor rotterne hersker i en historie om forræderi, stort mod, tilgivelse... og suppe.

'Eventyret om Despero' kan kun ses med dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (247 votes)
3.8
3.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en yderst seværdig film for mindre børn." (Ann Lind Andersen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... god, klassisk animation i den ufarlige og uoriginale tradition, men underholdningsværdien er der ikke noget i vejen med." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... man tager sig i at længes efter go’, gammel, industrielt målbevidst, enstrenget Hollywood-dramaturgi." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "Man må give filmen point for at bryde med den runde husstil i animationsfilm fra Disney og Pixar. 'Eventyret om Despero' er dog ikke en film, der begejstrer." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

og historien er set bedre. Men man holder alligevel med rotten som uretfærdigt bliver jaget af alle.

The Other Account

Hvis ikke ’Eventyret om Despero’ var så rodet, langsommelig og usammenhængende, så ville resultatet, blive vellykket! Desværre blev den lige nøjagtig, som nævnt først. Godt kan det dog bekendes at vi (endeligt) har med en lidt mere alvorlig historie at gøre (altså, en der tager sig selv mere seriøst), figurernes personligheder – især Despero, er klassiske (selvom de ikke er særligt fornuftigt beskrevet), og stemning er sukkersød. Men samtidigt mangler ’Eventyret Despero’ meget, især at få støvet sit sløve tempo, og lige lovligt gammeldags stemning af! Endnu en af de ting (jeg ellers ikke plejer at snakke om i mine anmeldelser), der ikke var særligt sammenhængene, var filmens tagline: "Small Hero. Big Heart", når det hverken er hovedpersonen, eller nogle af bifigurene, der er sådan. Despero, er jo mest interesseret i at hjælpe prinsessen, hvilket også var den eneste figur, filmen kunne holde til at sætte i en ”farlig” situation! Men samtidigt syndtes jeg aldrig vi får et tydeligt personbeskrivelse, så vi føler ikke med figurerne, og det er svært at have sympati for dem, selvom de tidspunkter, egentligt er ret sørgelige! De danske stemmer er ikke det helt store, men fungere fint. Fortællestemmen er betagende, og varm at høre på, og giver samtidigt filmen en hyggelig stemning, der gør handlingen lidt mere værd at se færdig! Om alt det ujævne i det førnævnte er meningen, eller om filmen bare ikke har formået at fremstille budskabet korrekt, er jeg ikke klar over. Dog ender den på tre, fordi den faktisk har noget potentiale, og så vil de fleste børn – og et par voksne, sikkert finde den underholdende.

 niceuser/446455

sød film om en særlig mus med sine store øre

Tribute

Eventyret om Despero er en meget fantasifuld og spændende familiefilm, den er meget hyggelig og der vil næsten ikke være en eneste som vil kede sig under filmen. Jeg syntes at starten var både trist, hyggelig og undeholdene et er en spændende historie. Desværre føltes filmen lidt for langtrukkende, der er nogen som ikke vil kede sig og der er andre som helt klart vil.
Den er godt animeret, filmen kan sagtens ses af hele familien også selv om den er for 7år. The Tale of Despereaux fik mig til at tænke meget på Ratatouille, Musen Despero er meget sød og alle musene/rotterne er godt animeret.

bettina

Anderledes på den gode måde :-)

Dianauser/182535

Pixar has a top-notch way of making films, animation and just plain fun. Unfortunately, the writers and producers fell far short of sucess with a weak storyline and script. Entirely too disapointing. This is the first animated film I just didn't like. Big waste of money

Michaeluser/599698

Dette er en tam omgang for voksne pg store børn, men de små børn elsker den

anette

hele familien var enige om at det var en rigtig god film

Annauser/51843

Jeg synes godt om filmen.. det eneste der generer mig lidt er at det er en engelsk film hvor det er dansk tale.
Jeg er måske mere til film der ikke er blevet ændret i sproget..!!
Men det er alligevel en god film med spænding... ET RIGTIGT EVENTYR**

charlotte

Jeg var ikke vidre begejstret over filmen, syntes den var lidt kedelig og tung. selv datteren syntes den var lidt "kedelig"..syntes der måske manglede lidt humor...ikke en film jeg vil købe når den kommer ud...men nu er den da set...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.