Cookie- og Privatlivspolitik

European Vacation (1985)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
European Vacation
|

Filmen 'European Vacation' ('Fars frygtelige feriedage') handler om familien Griswold, der endnu engang tager på ferie, og denne gang går turen til Europa.

Griswold-familien får dog ikke mere held med deres ferie på tværs af havet, og snart trues familieidyllen af slåskampe, tyveri og kidnapning.

Efterfølgeren til den klassiske komedie Vacation byder igen på Chevy Chase og Beverly D'Angelo som forældrene og ægteparret Griswold.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Selvfølglig skal man da se den her film , når det er noget med ferie så kan man ikke andet end at se den her film . En af de bedre film i rækken , en virkelig skov film og dejligt at se Chevy chase spille den her rolle.

S. Rico

I 2’eren har Griswold vundet en “luksusferie” til Europa. Optakten til dette er et gameshow, hvor familien er klædt ud som grissebasser i bamselignende kostumer. Hvis du synes det lyder vanvittigt sjovt, så skynd dig at se filmen. Hvis ikke, så bered dig på 1½ time med mere af samme slags slap-stick komedie.

Undervejs kommer de til London, Paris, Tyskland og Rom. Det meste er for plat til mig, men jeg måtte dog overgive mig, da Chevy Chase iført lederhosen danser tyrolerdans på en gadescene sammen med en flok lokale. Det er faktisk virklig morsomt. Dette får filmen til at snige sig op på 3 stjerner.

Wayne

Måske er den ikke helt så veloplagt som den første i serien. Men der er stadig masser af klasse scener at hente. For eksempel da Chevy filmer en meget privat stund og lover at slette det bagefter. Mon det sker? Og selvfølgelig bliver kameraet efterfølgende stjålet.

Men man skal afgjort elske familien Griswold, og deres mange genvorligheder.

CINEMANDRUP

Helt enig i at man skal elske familien Griswolds, da de bragt mange latterbomber på bordet og syntes også filmen stadig har en kær plads som værende et dejligt barndomsminde. Den rummer helt bestemt også nogle udemærkede scener - badeværelsesscenen f.eks, men følte ikke helt den markerede sig så stærkt som den første i rækken.

Jeg har nok den ubestridte personlige vinder i form af fars fede juleferie, som virkelig står som en latterfilm fra mine unge år, hvor jeg kan tilslutte mig dig, når du siger, at man nærmest skriger af grin, som du omtalte med hensyn til den første film.

Jeg er noget spændt på det nye skud på stammen når sønnen Rusty fornyer Wally World turen anno 2015

Wayne

Jeg vil også placere Juleferien øverst, stærkt forfulgt af Fars Fede Ferie - det er sværere med de sidste to. Men Las Vegas vinder svagt foran Europa.

Ja, jeg glæder mig også til at se om det ikke bliver endnu vildere i den nye udgave. Men det er en balance, for det virker kun hvis man tror på dem som familie - det må ikke blive for karikeret.

CINEMANDRUP

Andet kapitel eller rettere sagt ferie nummer to for far, blev ikke den ventede succes som jeg havde regnet med. Selvom jeg fortsat nød at se filmen som ung, så var denne ikke på højde med etteren og har ikke helt samme effekt i dag som dengang.

Chevy Chase er manden som er ramt af uheld hele vejen igennem og det er dog også ham som bærer hele filmen og forsøger at redde, hvad der nogle gange føles krumme-tæer-agtigt-pinligt. At forsøge at udvide horisonten til europa med en europæisk familieferie og europæiske locations, så rammer den ikke helt plet.

Filmen føles ikke gennemtænkt og fornøjelsen er nu om dage ikke stor, men for den nostalgiske faktor har den selvfølgelig en plads i hjertet. Filmen er ikke den bedste i fars fede ferie serien og har nok oddsene imod sig, men for at opleve Chevy Chase på slap line, som familiefar der forsøger at give sin familie den bedste ferie er den helt sikkert et plus.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.