Cookie- og Privatlivspolitik

Et hus i Marokko

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen der er fortalt i et roligt, udramatisk tempo, rummer enkelte lettere intense scener med vrede og desperation, samt med en tilfangetagen kvinde, som kortvarigt slås hårdt. Disse er dog ikke udpenslede, samt forløses hurtigt, positivt og på rolig vis. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
03.07.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rock the Casbah
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Et hus i Marokko' handler om den afdøde forretningsmogul Moulay Hassans tre døtre. Hassans store familie samles til tre dages sorg i Tangier ifølge muslimsk tradition.

Hassans døtre, den overfladiske Miriam, den konservative lærerinde Kenza og den amerikanske skuespillerinde Sofia, må skifte deres moderne tøjstil ud og samtidig overkomme deres interne konflikter. Men det er lettere sagt end gjort.

Der er både spørgsmålet om arven, en traditionsknyttet mor, en fjerde søster, som ingen vil tale om, og et hav af hemmeligheder, som også bliver lagt for dagen. Men ud af alle konflikterne og sorgen kan søsterkærligheden atter vokse frem, hvis kvinderne kan overkomme deres forskelligheder. 

’Et hus i Marokko’ er en korsvej af kulturer, der samles under ét tag i tre dage. Både spydigheder, vittigheder og kærlighedserklæringer bliver leveret på kryds og tværs på både engelsk, fransk og arabisk.

Skuespillerne er nogle af Mellemøstens største stjerner, bl.a. Omar Sharif (Doctor Zhivago) som det afdøde familieoverhoved, der som et spøgelse følger sin families tvungne samvær. 

’Et hus i Marokko’ skildrer ikke bare en families forsøg på at holde sammen i en krisetid, men også hvordan sammenstødet mellem generationerne og kulturerne kan skabe problemer men også nye muligheder. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
3.9
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er hemmeligheder i enhver familie, og dem i 'Et hus i Marokko' giver én lyst til selv at gøre status og lyst til at invitere en god ven eller veninde i biografen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Måske vil den vække lykke blandt søstersolidariske hattedamer, der tænker 'åh Omar Sharif, den flotte fyr', men jeg kedede mig bravt og gispede efter frisk luft." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en fin balance mellem malerisk lokalkolorit og almenmenneskelige problemstillinger. Med andre ord en feel-good film med både bid og vid." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] som publikum bliver man for hurtigt mæt af de fede konflikter." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] velduftende og engagerende og på sin egen lavpraktiske måde mere alvorlig i sine konflikter end dens egen tilbagelænede hyggestil officielt vil være ved." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] en fremragende og bekræftende oplevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oleuser/929389

Herlig, livsbekræftende film, om tre forskellige søstre og deres familier. Man går glad og inspireret ud af biografen. Dejligt at nye gode film som Et hus i Marokko kommer til Danmark, jeg håber at mange vil gå i ind og se den!

camilla

vi tager ind ser den sammen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.