Cookie- og Privatlivspolitik

Eskimo Diva

Tilladt for alle
Filmen rummer ingen elementer, som vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
10.09.2015
| |
1 time 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eskimo Diva
|

Dokumentarfilmen 'Eskimo Diva' følger den grønlandske drag queen Nuka gennem seks år. Sammen med sin bedste ven, dj'en Lu, rejser han rundt i Grønland og optræder med sit show som den første drag nogensinde.

Selvom Nuka på mange måder repræsenterer et mere moderne Grønland, bliver han uden for Nuuk mødt af skepsis fra de mere konservative grupper, der ikke er parate til nye tider. Men da Nukas liv tager en overraskende drejning, tvinges han til at rejse til Danmark og lægge sit grønlandske turnéliv bag sig.

'Eskimo Diva' er en road movie-dokumentar, som viser nye sider af Grønland og landets identitet med sit fokus på subkulturer. Filmen kan således være med til at nedbryde fordomme mod både LGBT-personer og grønlændere i de danske samfund.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.3
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "Det havde bestemt klædt 'Eskimo Diva' med en større form- og stilbevidsthed, et mere klart og personligt udtryk. Til gengæld leverer Lene Stæhrs kamera, der ser ud til at have siddet på nakken af Nuka Bisgaard gennem flere år, et befriende anderledes billede af det Grønland, der næsten kun findes fordomme om." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "Det er den fantastiske kontrast og overensstemmelse mellem det vildt modige menneske og den i forvejen så ofte afbildede natur, som gør 'Eskimo Diva' til en unik film fra det moderne Grønland." (Dorte Hygum Sørensen)