Cookie- og Privatlivspolitik

Ernest & Celestine

Tilladt for alle
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Den indeholder mild dramatik med enkelte mareridtsscener, og afslutningsvis er hovedfigurerne på flugt fra en ildebrand. Da filmen foregår i et animeret univers fjernt fra realisme, og hovedfigurerne klarer sig ud af problemerne ved fælles hjælp, vurderes det, at den ikke vil virke skræmmende på de yngste.

Se mere på medierådet.dk
28.11.2013
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ernest et Célestine
|

I filmen 'Ernest & Celestine' bor den unge mus Célestine under jorden sammen med en masse andre gnavere. Hun bor på et børnehjem, hvor hun tit og ofte hører historier om de onde bjørne, der bor oppe i den frie luft, men hun har svært ved at tro på dem.

Som alle andre gnavere må Célestine uddanne sig til tandlæge og i den forbindelse drage op til overfladen for at stjæle mælketænder fra bjørneunger, der har lagt dem under deres hovedpude. Hun bliver desværre fanget midt i aktionen og jages ud i en skraldespand.

Dagen efter findes hun af bjørnen Ernest, der i første omgang forsøger at æde hende, men hurtigt kommer på andre tanker, da Célestine viser ham vejen til en kælder fyldt med mad. Dermed er tonen slået an til et umage venskab.

’Ernest og Célestine’ er baseret på en række populære, belgiske børnebøger, som er skrevet og illustreret af Gabrielle Vincent. Hans eventyrlige verden med gnavere og bjørne har forført både børn og voksne verden over, og filmen har vist sig populær på store festivaler i Cannes, Toronto og Hong Kong.

Derudover fungerer ’Ernest og Célestine’ også som et klassisk, europæisk modspil til de mere strømlinede, amerikanske animationsfilm til børn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.5
4.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et fint bevis på, at børnefilm både kan underholde, indeholde stor poesi og være af høj kunstnerisk kvalitet." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "'Ernest & Celestine' byder bestemt ikke på nogen indviklet fortælling, men løber af stablen i et godt tempo med smittende morsomme, hyggelige scener [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Det rolige tempo vil tiltrække enhver, der er træt af forjagede og hæsblæsende børnefilm, og den fine allegoriske fortælling og den til tider næsten absurde humor [...] vil appellere til både børn og voksne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en poetisk og komisk, flyvsk og snusfornuftig biograftegnefilm for de mindste - en vaskeægte sjældenhed!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Animationsfilmen prøver heldigvis ikke at forvandle universet til en glat, rund, computerskabt ting. Tværtimod vil den levendegøre de sart nuancerede akvareller." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maj-Brittuser/682378

Sød børnefilm, i rigtig børnehøjde. Dette er en familie film, men børn får mest ud af den. Varm film.

Bjerg

Men jeg syntes den manglede en smule på historien og moralen er set lidt for mange gange. Havde regnet med mere af en oscar-nomineret film, men den var da sød og hyggelig. :)

S. Rico

Og med en herlig opfindsom historie. Ok, bøgerne fandtes i forvejen, men da de ikke er så kendt herhjemme, så vil jeg tillade mig at betegne det som en super original historie om venskab og outsidere. 3½ stjerner.

Simone Katrine

Skov, spændende og skøn! Jeg var underholdt. Jeg elsker film om venskab mellem 2 forskellige typer! Børnene fortjener en pause fra det overvurderet Disney, og i stedet bruge tid på denne "anderledes" tegnefilm der sikkert vil kunne underholde alle i alle aldre! Jeg nød den for engangskyld og de danske stemmer var der heller ikke noget i vejen med! Se den og du forstår sikkert hvad jeg mener!

Janarth

Synes den virker kedelig

Michala

Som min overskrift også fortæller, så er Ernest og Célestine, den smukkeste tegnefilm jeg nogensinde har set!

Der er ingen animation eller computereffekter med i filmen. Alt er tegnet, ganske som en rigtig tegnefilm bør være, efter min mening.

Det er en fantastisk universel historie om venskab der overvinder alt!

Twisteruser/608996

Enormt smuk, hjertevarm og sød børnefilm om et umage venskab!

Virkelig en fantastisk oplevelse som jeg kun kan anbefale til børn og deres forældre, der gerne vil have en smuk og hyggelig børnefilm lige op til jule-måneden!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.