Cookie- og Privatlivspolitik

Erindring om mine bedrøvelige ludere

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
03.05.2012
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Memoria de mis putas tristes
|

Filmen 'Erindring om mine bedrøvelige ludere' handler om et kærlighedsforhold mellem en 90-årig og en over 70 år yngre pige.

Den tidligere journalist El Sabio (Emilio Echevarría) har altid haft et kæmpe forbrug af prostituerede. Han har i sit lange liv aldrig følt kærlighed - kun lyst.

For at fejre sin fødselsdag på behørig vis beslutter han, som så mange gange før, at besøge en prostitueret, men denne gang skal hun være jomfru.

Denne jomfru rammer noget i El Sabio, og for første gang oplever han et ægte kærlighedsforhold, som bliver drivkraften i en ny kreativ udfoldelse, der gør ham vidt berømt.

'Erindring om mine bedrøvelige ludere' er baseret på Gabriel Garcia Márquez' berømte roman af samme navn og instrueret af danske Henning Carlsen, der i 1966 lavede den meget anerkendte 'Sult'.

Emilio Echevarría har tidligere haft roller i film som '… Og din mor!' (2001) samt 'Die Another Day' (2002), og Ángela Molina kan bl.a. ses i Almodóvar-filmene 'Kødet skælver' (1997) og 'Brudte favntag' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.5
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fabelagtigt flot og udtryksfuldt filmet - om end til tider en smule køligt i betragtning af det kødelige indhold. Det lykkes Henning Carlsen at fange Gabriel Garcia Marquez’ drillende humor i både replikker og billedside. Desværre er det problematisk, at Paola Medina der spiller jomfruen tydeligvis er en voksen kvinde." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Den bliver aldrig sanselig, lækker, dyb eller interessant. Egentlig fire vigtige ting for en historie om bordeller, sex, livet, magt og manglende kærlighed." (Michael Lind)

 • Børsen

  ".... i filmens første halvdel ... er man fascineret og underholdt, men senere mister filmen gnisten... Filmen ender lidt som en vits om nonnen og sømanden, hvor fortælleren har glemt pointen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "En gammel mands blues, der uden tvivl kommer fra hjertet, men ikke desto mindre virker en kende altmodisch og fodslæbende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er altså i udformningen af historien, at Henning Carlsen skyder forbi. I sin flaksende tidscollage undviger Carlsen at problematisere den liderlige, magtfulde mands udnyttelse af kvinden som salgsvare." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en film, som tilfredsstillende forbinder indre og ydre varme på en måde, som har bekommet Carlsens filmfornemmelse så aldeles udmærket." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Billedsiden fejler ikke noget, stemningen heller ikke. Alligevel bliver det aldrig voldsomt interessant.

Jakob P.

Det var da en meget speciel titel og emne, men ikke desto mindre rimelig interessant og spændende :-)

Maria Holmen

Det var da en speciel titel til en film, iøjenfaldende, det kan jeg lide :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.