Cookie- og Privatlivspolitik

Engle & Dæmoner

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
13.05.2009
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Angels & Demons
|
Med 'Engle & Dæmoner' er holdet bag 'Da Vinci Mysteriet' tilbage, og denne gang er Thure Lindhardt og Nikolaj Lie Kaas på rollelisten.

Tom Hanks gentager rollen som Harvard professoren og religionshistorikeren Robert Langdon, der kommer på sporet af en mystisk organisation med religionshistoriske rødder, der vil bruge alle midler – selv spektakulære mord – for at nå deres dæmoniske mål. 

Langdon finder dramatiske beviser for, at verdenshistoriens mest magtfulde undergrundsorganisation - det hemmelige, middelalderlige broderskab, kendt som Illuminati - tilsyneladende er genopstået, og det bliver klart, at der eksisterer en meget dødelig trussel mod Illuminatis evige fjende; den katolske kirke.

Mens sekunderne tikker ned mod en katastrofe af bibelske proportioner, flyver Langdon til Rom, hvor han sammen med den italienske forsker, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer), forsøger at forhindre den apokalyptiske plan i at lykkes.

Samtidig chokerer det ene uhyggelige drab efter det andet verden. Langdon og Vetra kaster sig ud i en nærmest håbløs jagt gennem Roms krypter, katakomber, katedraler og endda verdens mest hemmelige bibliotek, mens de følger et 400 år gammelt spor.

'Engle & Dæmoner' er baseret på Dan Browns bestseller og instrueret af Ron Howard.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7047 votes)
4.2
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en gedigen spændingsfilm med hårrejsende spil af danske Nikolaj Lie Kaas." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "'Engle & Dæmoner' er hverken himmelsk god eller helvedets spændende." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Engle & Dæmoner' er en marginalt bedre film end 'Da Vinci mysteriet', men der skal heller ikke så meget til." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er en ganske vellykket og konstant spændende thriller, som den rutinerede Ron Howard har drejet denne gang, langt at foretrække for den snakkesalige og tempomæssigt noget vraltende filmatisering af 'Da Vinci Mysteriet'. (Johs H. Christensen) ()

 • Politiken

  "På stort set alle andre områder er efterfølgeren til 'Da Vinci-mysteriet' klart bedre end sin forgænger." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... vil sikkert gentage succesen, for den er hverken fornærmende dårlig eller helt og aldeles blottet for liv." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dennis

En af mine yndlingsfilm. Jeg er kæmpe fan af filmatiseringen af Dan Browns romaner, og det er altid en fornøjelse at gense Rpbert Langdon, som skal løse gåder som specifikt handler om religion. Engle og dæmoner er en film, som er spændende hele vejen igennem, og som oven i købet har danske skuespillere med. Der er dog også et par klamme scener med i filmen – specielt scenen, hvor den ene kardinal bliver fyldt op med sand. Derudover er der også en masse skrækkelige måder at dø. Men alt i alt en rigtig god og seværdig film. 5 stjerner herfra.

Frederik

Virkelig en spændene, barsk og meget fængslende film!
Virkelig en flot filmatisering af en fantastisk bog!
Denne film kan helt klart anbefales, glæder mig til 3'eren Inferno kommer i 2016

Nikolaj

Virkelig skuffende film.

Jacob

Den sympatiske Robert Langdon er tilbage, da endnu et hemmeligt selskab denne gang vil styrte de åndelige magter. Det er svært at sætte sig udover paradokset, at fortsættelsen i virkeligheden er den oprindelige 1'er, og desværre går det ikke bedre for makkerparret Ron Howard og Tom Hanks. Et klokkeklart eksempel på, hvor bogen rent faktisk er bedre end filmen.

Kimuser/11589

God film som godt kunne fængsle mig :-)

Mikkel Poulsen

Med et kapløb igennem Roms gamle by og kirker, som Robert Langdon skal opnå inden Vatikanet sprængdes i 1000 stykker og stumper, dog skal han lige redde 4 bortførte kardinaler som er brændmærket med Jord, Luft, Ild, og Vand, først og løse dette mystiske mysterium, om hvem der er bussemanden i dette her spil, jaa jeg kan godt lide den og sådan, men nogle ting har de måtte undvære f.eks Robert Langdon som i bogen jo kommer til.. CERN og ser dette lig som jo i filmen ikke er.. Vittoria Vetras kollega men derimod far som hedder.. Leonardo Vetra det synes jeg var skuffende, og en andenting Maximilian Kohler.. som ellers er bossen for CERN, ligesom med.. Jean Reno som tager imod... Robert Langdon i Da Vinci Mysteriet, men her i Engle og Dæmoner.. Maximilian Kohler som ringer og kontakter professor.. Robert Langdon og siger at han skal komme til.. Sweitz også skuffende,, også med at morderen i bogen bortfører.. Victoria Vetra og holder hende fanget oppe i.. Castel Sant Angelo og hvor.. Robert Langdon skal redde hende og derefter besejrer morderen, ved at skubbe ham ned fra borgens tag og hvor han rammer en bunke kanonkugler og brækker ryggen også syndt at det ikke var med, også Robert Langdons fald fra en helikopter og at han bliver behandlet på et hospitalt ja også skuffende og syndt, og hvor han kæmper mod morderen i de fire floders fortænes vand også skuffende, jeg har læst bogen og kunne rigtig godt lide den, rigtig spændende og pisse god bog min yndlings bog i serien, men ja syndt at de ting ikke var med i filmen, ellers håber jeg meget snart at.. Det Forsvundne Tegn kommer som film, dog har jeg ikke læst bogen i nu men har den, og venter med at læse den inden filmen udkommer, og det håber jeg at den meget snart gør!!!

Frank

Okay film

Lars Michael

meget bedre en Da Vinci-mysteriet, men der skal vel heller ikke så meget til.Godt at se danske skuespiller mod de store, synes faktisk det er en god film.

Malene

Og med 1'eren mener jeg selvfølgelig Da Vinci Mysteriet, som er en film, jeg stadig kan få lyst til at se, da historien - på trods af, at den naturligvis er opdigtet - fascinerer mig utroligt meget. Måske også, fordi jeg er opdraget katolsk.

Men Engle & Dæmoner er lige en kende for kedelig for mig, og selvom jeg er helt vild med puslespil og gode mysterier, er der ganske enkelt for meget af det gode - i hvert fald i min optik.

1'eren er meget mere spændende, og jeg må indrømme, at jeg blev ret skuffet over denne film.

Det skal så lige siges, at jeg ikke har læst Dan Browns bøger, selvom jeg er en bog-freak. Så desværre kan jeg ikke udtale mig om bøgerne i forhold til filmatiseringerne.

Antaeus

Hverken denne eller Da Vinci er i nærheden af kvaliteten i bøgerne. Begge film var skuffende.

Nærværene film er dog en smule bedre end Da Vinci filmen, mens det helt klart er omvendt med bøgerne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.