Cookie- og Privatlivspolitik

Ender's Game

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning er præget af spænding og action, og den indeholder adskillige kampscener med skyderier og eksplosioner. Den indeholder desuden mange voldelige scener, hvor hovedfiguren er i farefuld slåskamp. I en scene angribes hovedfiguren af et slangelignende monster i et animeret computerspil, og i en anden scene har hovedfiguren nærkontakt med en edderkoppelignende alien. Da filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers og forløses positivt, vurderes den kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.11.2013
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ender's Game
|

Filmen 'Ender's Game' foregår 70 år efter den avancerede race af rumvæsner, kaldet Buggers, erklærede krig mod Jorden, og nu står menneskeheden sammen om at forberede sig på et tredje, altødelæggende angreb.

På det  intergalaktiske militærcenter, Battle School, trænes de klogeste børn til at blive flådeofficerer, og da den ekstraordinært begavede Ender Wiggin udtages, bliver han hurtigt udpeget som noget særligt.

Men mens den empatiske, unge Ender langsomt trænes til at blive en perfekt dræbermaskine, begynder han at udvikle en selvforagt, der måske kan komme i vejen for håbet om at redde Jorden og hans familie.

’Ender’s Game’ er baseret på Orson Scott Cards roman fra 1985, der vandt de to mest prestigefyldte science fiction-priser, Nebula og Hugo Award, og blev til en bogserie, der i dag betragtes som moderne klassikere inden for genren. Scott Cards fokus på militærtræning har desuden gjort bogen til obligatorisk læsning ved flere amerikanske militærinstitutioner heriblandt marinekorpset.

Hovedrolleindehaveren, den 16-årige Asa Butterfield, havde også titelrollen i Martin Scorseses Hugo
(2011), og i denne film spiller han overfor to af Hollywoods tungeste drenge, Harrison Ford og Ben Kingsley.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (126 votes)
4.1
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Ender's Game' skal have ros for ikke at tage for let på romanens tunge temaer som lederskab, ansvar og medfølelse. Der er noget sammenbidt, nærmest mobiliserende over 'Ender's Game', der har resonans i vor kriseramte nutid." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] i stedet for at virke ildevarslende og dybsindig fremstår 'Ender's Game' som et halvtomt postulat og ja, en lille smule fjollet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] instruktør og manuskriptforfatteren Gavin Hood har desværre valgt at satse det meste af butikken på flot computergrafik [...] hvilket har resulteret i en mildest talt rudimentær psykologisk indsigt og en haltende dialogside." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "[..] filmatiseringen er i hænderne på Gavin Hood på mange måder blevet en spændende, vellavet og tankevækkende film om 'rumskollingernes' eventyr." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "I bogen ser man tingene for sig. Her går der spandex og spil i historien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Kun en rigtig Maverick, kan også blive den rigtige leder - synes filmen at fortælle os.

Du må ikke bryde reglerne - men gør du det, så er du nok ham vi leder efter.

Historien er på mange måder spændende. Desværre er den en anelse tung, og fængede ikke for alvor for mig. Det er ikke Asa Butterfield's skyld - han er perfekt til rollen - og min begejstring for sci-fi og visuelle detaljer burde trække flere stjerner.

Men for at det skulle blive til mere, så skulle jeg glæde mig til en fortsættelse. Men det gør jeg ikke.

Line FS

Egentlig bedre end jeg frygtede.. Men der er bare så mange mærkelig plot-huller, og det er altså virkelig ærgerligt...
Ved ikke om bogen fungerer, men der er altså noget galt med filmen. Altså, hvorfor er det børn der skal gøre det hele? Det er på ingen måde realistisk at de er bedre og klogere, end dem som faktisk styrer projektet og oplærer dem... Det ville give mening hvis de bare oplærte dem til de blev voksne og kunne tage over for dem når de dør....
Og så er der mennesker, som bare forsvinder - og man undrer sig over, hvad skete der med den og den? Overlevede den og den person?H
Men okay, det var hel fin underholdning, og der var da nogle gode replikker, og det hele var ikke hel plat - det meget godt gjort. fint.

Slutning er bare total whut? og gør at alt der er sket i filmen, bare er total åndssvagt og ubrugeligt...

Niklas B. Luu

Min første tanke er at det endte med at blive en god film, men ikke en man kan kalde perfekt. Hvis man vil få en fuld oplevelse af denne her film, så er det bedst at læse bogen, da der er flere detaljer i den. Men så på den anden side kan man aldrig filmatisere bøger 100 %
Godt arbejde Gavin Hood :)

S. Rico

Uden at have læst bogen var der ingen forventninger - bortset fra at den helt sikkert skulle være bedre end After Earth. Desværre er det lige omvendt. Ender's game er faktisk dårligere end After Earth.

Den starter ellers fint. Et soldater træningsprogram for unge dygtige strategiske hjerner. På en rumstation lige over Jorden. Og to senior officerer med hver deres moralske meninger om, hvad det er ok at udsætte og udnytte børnene til.

Desværre udnyttes det store potentiale mildest talt dårligt. Historien - som ellers er temmelig enkel - er utrolig rodet fortalt. Bipersonerne - Ender's "soldaterkammerater" - bliver ufattelig dårligt skildret. Og værst: krigs simulationerne og den endelige mission er så rodet lavet, at man på ingen måde bliver grebet af det, og spændingen er lig nul. Oven i det kommer så den tåbeligste slutning i mands minde.

Isabella

Jeg var inde at se den med min kæreste, det var den eller Frozen (min kæreste lød ikke videre begejstret for Frozen, så man kan gætte sig hvad det blev til). Og vi havde meget delte holdninger, og jeg kan hurtigt godt se hvorfor min kæreste synes det var en mindre god film. Han sagde den var forudsigelig, men gode effekter. Og jeg sidder tilbage og tænker.. det havde jeg aldrig gættet, og effekterne var for fede! Jeg synes man skal leve sig ind i filmen man ser, lad som om du er et med en af rollerne, se det gennem deres øjne, fordi så kan du blive nemmere overrasket! Og så er det altså bare en god film! (I mine øjne skal det lige på pejes)

Det kan selvfølgelig også godt være at jeg ikke kan opfange signaler og bare er fatsvag, men jeg kan godt lide filmen. Og jeg ved for bøger jeg har læst før en film, at man ALDRIG skal se en film med den tanke at det er bogen man skal ind og se, fordi det er det aldrig (ikke hvad jeg har oplevet). Så derfor glæder jeg mig til at opleve en endnu bedre historie når jeg en dag læser bogen :)

N Cuser/154055

Denne film er en joke. Historien er så elendigt fortalt at filmen forbliver kedelig og utroværdig.

Bogen er langt bedre.

Louiseuser/931273

Jeg synes ikke den var særlig god, og det er ret skidt at jeg ikke fik nogle form for positiv oplevelse, i og med at jeg ikke havde høje forventninger til filmen :D

Esteban

Musikken passede aldrig ind i filmen. Når der var en sjov stemning, havde de lagt noget helt vildt action musik ind og når det var en sur stemning, var der slet ikke noget musik, som ødelagde det lidt.

Replikkerne var også helt vildt dårligt placeret. Bl.a hvor Asa skal til den nye gruppe, og ham der drengen kommer og siger "A'salam maliqum, my friend. Peace to you". Det var så lidt akavet, og ham der sagde gik også bare væk.

Ellers er der også nogle sjove perioder, men jeg er ikke tilfreds og jeg havde forventet lidt mere.

Mrwriter1701

Tilbage i 90'erne - før man kunne lave fake trailere på Youtube - lavede man trailere på tekst! Hvem kan huske det? Jeg kan. For den første jeg lavede var "Ender's Game". Som jeg så den dengang, efter at have læst bogen, var det en brutal historie om hvorvidt hensigten helliger midlet, om flertallets behov virkelig opvejer den enkeltes (Tak, Spock!) og hvorvidt det gavner et menneske der vinder krigen, men må betale sin sjæl for det. Jeg identificerede mig voldsomt med Ender dengang, og så ham som en tragisk helt, en som blev leder fordi han kunne - men ikke fordi han ville. Siden dengang er jeg blevet ældre, og i dag identificerede jeg mig sjovt nok mere med Graf (Harrison Ford's rolle) som officeren der skal vinde krigen, for enhver pris. Men sådan bliver vi jo alle ældre.

Filmen er som sagt lavet over en bog, første del af Orson Scot Card's serie om Ender Wiggin. Disse bøger er noget af det bedste sci fi der er skrevet (uagtet at forfatteren i dag er en bindegal religiøs fanatiker der hader homosexuelle!) og de er i bund og grund umulige at filmatisere. Men Gavin Hood har gjort et RIGTIGT godt forsøg.
Filmen er faktisk for kort - en sjældenhed i disse dage. Den klokker ind på lige under 2 timer, og en ekstra halv time havde gjort underværker hvis den var blevet brugt på lidt mere karakterudvikling af birollerne. Men som helhed er historien fortalt flydende, afkortet og elegant.

Kort fortalt: Ender Wiggin er en begavet dreng som udvælges til "battle school", en rumstation hvor børn trænes i taktik og militære manøvrer i vægtløs tilstand og simulerede kampe. Ender bliver set som det sidste store håb for menneskeheden, og militæret vælger derfor at bruge ham nådesløst, for at fremelske hans killer instinkt.

Filmen er ond flere gange, man har forfærdeligt ondt af Ender, men den kammer aldrig over i super sørgelig og tude-niveau. Action sekvenserne er imponerende, de vægtløse scener også vellavede, selvom det nok ville have været smart at sende den ud et par uger FØR "Gravity". Harrison Ford er filmens absolut stærkeste kort, men Asa Butterfield som spiller Ender gør det også rigtigt godt.

Jeg giver den 5 ud af 6 - simpelthen fordi der er så mange biroller der skriger efter at få lidt mere at lave. Men for en godt forsøg på at filme en umulig bog, for at være så tæt på det jeg forestillede mig i '90erne og for special effekts i et rumslag som kun er set bedre i "Serenity" - se den.

Obadia

Børn der bliver udvalgt til at redde verden fra rumvæsener. Ja ideen er original nok, mens skuespillet til tider bliver lidt for påtaget. Filmens fortælling er god og plottet godt, jeg kedede mig bestemt ikke under de 2 timer.

Filmen får fire stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.