Cookie- og Privatlivspolitik

End of Watch

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.11.2012
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
End of Watch
|

I action-dramaet 'End of Watch' har politiassistenterne Taylor (Jake Gyllenhaal) og Zavala (Michael Peña) til opgave at patruljere i den kriminalitetsplagede bydel South Central i Los Angeles.

De har arbejdet tæt sammen i årevis og er blevet bedste venner, med alt hvad det indebærer af smådrillerier og provokationer i patruljevognen. Men så snart politiradioen kalder, afløses humor af alvor, og de to betjente må udvise kynisme og professionalisme, hvad enten det er husspektakler, ildebrænde, skyderier eller andre forstyrrelser af ro og orden.

Så en dag kommer Taylor og Zavala på sporet af noget rigtig stort med forbindelser til den mexicanske underverden.

'End of Watch' er på mange måder en hyldest til det farlige stykke arbejde, de amerikanske betjente udfører i de mest voldsramte byer. Den er samtidig en opdateret version af buddy-filmgenren, der omfatter film som '48 Hrs.' (1982), 'Lethal Weapon' (1987) og 'Rush Hour' (1998).

Filmens stil er en moderne blanding af video-æstetik, mini-kameraer på politibetjentenes uniformer og konventionel fotografering.

I de to altoverskyggende hovedroller i 'End of Watch' finder vi Jake Gyllenhaal, der slog igennem som Donnie Darko i filmen af samme navn fra 2001, og hans medspiller Michael Peña kender man fra multiplotfilmen 'Crash' (2004).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (196 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... balancen mellem mørke og lys, drengerøvsmanerer og oprigtige følelser, sjov pingpong og blodig alvor er med til at hæve 'End of Watch' over mængden af actionthrillers. [..,] Det er spændende til det allersidste - og overraskende rørende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... hæver sig milevidt over den gennemsnitlige amerikanske actionfilm. For det første tror vi på politi-kammersjukkerne... Og for det andet holder både manuskript og instruktion hele vejen igennem den svære balance imellem action, vold og så de få stille øjeblikke, der minder os om, at selv de sejeste hverdagshelte også har tid og evne til at tænke og føle." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Historien er på den ene side et sympatisk (helte)portræt... der som sådan er ganske fermt skruet sammen, men på den anden side aldrig hæver sig over klichéerne fra dusinvis af andre politifilm..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man bliver aldrig træt af at se de to mænd småsludre, halvfilosofere, pjatte og sætte livet på spil for hinanden. [...] Det er de hurtige, håndholdte og hårrejsende realiteter, ... der efterlader blå mærker i hukommelsen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'End of Watch' er uden den næsten endeløse række af klicheer, man kender fra de fleste politifilm. Her er ingen endimensionelle figurer, men underholdende dialoger og realistisk spænding..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det nye er formen. [...] Found footage-formen er anstrengende, men giver unægteligt filmen intensitet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter Wulffeld

Hold kæft ét brag af en film! Jeg har længe ledt efter en Cop-movie, hvor vi ser mere aktion end comedy - og det får man jo her!

Jake Gyllenhaal og Michael Peña spiller pragtfuldt sammen som henholdsvis Brian Taylor og Mike Zavala, 2 LAPD-betjente, som beskytter Los Angeles i blåt.

End of Watch får i mine øjne 6 ud af 6, og det er fordi, jeg igennem hele filmen, sad klistret til skærmen uden at blinke.

De 2 betjente er ikke bare betjente, de er brødre. Man møder dem on-duty såvel som off-duty, og det er her, at man bliver en del af deres venskab.

Filmen er optaget fra betjentenes synspunkt (samt bandernes) og det har den dejlige virkning, at du føler dig som, en tredje betjent i patruljevognen.

Desværre har titlen "End of Watch" en betydning for filmens slutning - så lad være med at finde ud af hvad det betyder før du har set filmen.

Lars Michael

Jeg kan ikke se om det skal være en god film eller en dårlig film , så jeg tror at den er lige mellem , ligner noget man har set før og nok heller ikke sidste gang vi kommer til at se det.

Wayne

Den dokumentaristiske måde at komme tæt på, virker, så man føler at man er med på patrulje.

Slutningen er måske forudsigelig, men det er bragende god underholdning - kun skurkene virker en anelse endeminsionelle.

Frank

God film

Nanse

Super spændende film! Har normalt ikke været vild med den måde at filme på men jeg er ved at vænne mig til det, den her film for virkelig en til at tænke på hvor meget en politibetjent bliver udsat eller rettelse kan blive udsat for på en dags arbejde hvor har jeg meget respekt for dem der er politibetjente i stor byer som Los Angeles! Wow..Virkelig god film om hvor meget et partner skab kan betyde for en, hvor vigtigt det er at arbejde med de rigtig folk og hvor meget det betyder at kunne stole på dem! Kan kun anbefale andre at se den, der er masser af underholdning i og masser af skræmmende øjeblikke især når man tænker på hvor normalt det nok er man tænker bare normalt ikke over det ihvertfald ikke herhjemme.. Ikke så mærkeligt min kæreste bekymrer sig om mig når jeg er USA..der sker en masse slemme ting der :(

S. Rico

Realistisk skildret politiarbejde i SCLA mixet med fed dialog og skiftende kameraføring gør at denne film hæver sig betragteligt fra de øvrige i genren. Når jeg alligevel "kun" giver den 4 stjerner, er det fordi jeg ikke helt blev engageret i karaktererne.

Torben

endelig en god krimi som er en virkelig hændelse !!! se den før din nabo du vil ikke blive skuffet !!!
lækre kamera vinkler der gør at man får følelsen af at være den lille flue på væggen

Susanneuser/905337

Denne film havde jeg ikke de store forventninger til.

Det var lidt forvirrende med de kamerabevægelser der er. Vi forsøgte at finde hoved i den og det lykkes desværre først halvvejs inde i filmen.

Så syntes både min mand og jeg at den var super god. Spændende til det sidste.

En god dokumentar over en hverdag der nok desværre ser sådan ud i nogle egne.

Til sidst blev vi grebet og var rigtigt rørt til sidst. Hold da op.

Se den selv!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NolanTarantino-2212

Den bedste camera perspektiv film der ind til er lavet. David Ayer bedste film siden Training Day.

Jeff

Once you get past the mix of hand-held and fixed camera you realise this is much more than your average buddy cop movie. The 2 main characters are great together. There’s a lot of banter, the type between 2 colleges and best friends, a friendship forged in a near war zone. You can see and feel the love, which only gets sloppy a couple of times. The central performances are fantastic and the supporting cast/characters are well rounded and you understand everyone’s motivation.
There are a few implausible scenes, but these do not distract from a generally very good movie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.