Cookie- og Privatlivspolitik

Encanto

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning. Den indeholder flere scener med uhygge, med uforklarlig mystik og voldsomme ødelæggelser samt scener, hvor en hovedperson er i fare. Da filmen er animeret, og da den også indeholder varme, humor og positive forløsninger, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.11.2021
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Encanto
|
Versioner: se alle
2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 2D - ukrainsk tale
|
Encanto plakat

Familiefilmen 'Encanto' er en ny animationsfortælling fra Disney og handler om pigen Mirabel og hendes familie, som lever i et skjult, fantastisk sted i Colombias bjerge kaldet Encanto.

Madrigal-familien besidder alle magiske kræfter og har gjort det siden tidernes morgen, hvor overnaturlige evner er blevet videregivet fra generation til generation.

Pigen Mirabel har som den eneste i Madrigal-klanen ingen superkræfter. Men da hun opdager, at magien, der omgiver deres hjem, er i fare, bliver hun familiens bedste håb.

Disney-filmens instruktører har tidligere stået bag Zootropolis, ligesom at den ene af dem også har været med til at forfatte den meget populære Vaiana.

'Encanto' fortsætter Pixar og Disneys animationfilms fokus på brede internationale fortællinger, som vi har set det i bl.a. Coco, der udspiller sig i Mexico, og Raya og den sidste drage, hvis handling trækker på tråde fra kinesisk mytologi.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
4.7
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Encanto' er en børnefilm, der ikke bare vil underholde, men faktisk er relevant og til at spejle sig i." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Problemet er, at historien handler om en ung pige, der har et handikap, men må lære at finde sig til rette i et hjem, der ikke strækker sig det mindste for at give hende plads. Mirabels indre rejse er ikke medrivende, fordi hun i virkeligheden ikke burde ændre sig." (Frederik Hoff)

 • Jyllands-Posten

  "Indpakningen kan være nok så forskellig, men grundhistorien i de store amerikanske animationsfilm er ofte rundt regnet den samme." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'Encanto' er et behjertet forsøg på at gøre verdensdelens litterære magiske realisme til film, med upåklagelig 3D-animation af et varieret figurgalleri, en malerisk scenografi og udmærket dansk dubbing." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Encanto er en sød og dejlig farverig fortælling om en familie i Colombia, der i sin tid fik tildelt magi af de højere magter som følge af nogle dramatiske begivenheder. Men nu her i tredje generationsled er magien tilsyneladende ved at slippe op. Den unge pige Mirabel har som den eneste i familien ikke selv fået "tildelt" magi. Og det er selvfølgelig så hende, der bliver centrum for filmens historie og opklaring af mysteriet.

Det er en typisk Disney musical med masser af sange. Der er gode sydamerikanske rytmer. Men melodierne er desværre ikke særlige iørefaldende. Der er dog 2 ok gode sange undervejs.

Havde jeg givet penge for at se den i biografen, var jeg nok blevet skuffet. Men som en uventet overraskelse på Disney+, så var det en super fin og sprudlende oplevelse.

Jimmy

Tja jeg var ikke vild med den.
Den virker lidt rodet, og i den danske version, skal man koncentrere sig om at følge med i hvad der bliver sunget, fordi at det går så hurtigt at de fleste ord bliver mumlet eller "slugt"...
Men den er flot lavet! Men det er LANGT fra den bedste Disneyfilm i nyere tid.. Vil vælge "Raya" til næste Disney film aften frem for Encanto

clara

Encanto, som filmen hedder, er en fantastisk historie om at alle personer er lige meget værd og at man selv er miraklet.

Jeg syntes dog filmen ender på en lidt træls måde. Jeg havde håbet på lidt mere spilletid med 'Bruno' og så syntes jeg den slutter helt anderledes end jeg havde troet.

Da jeg så traileren og fik den fortalt af venner, kunne jeg høre at den skulle være helt fantastisk. Jeg tro måske bare den er blevet andmeldt bedre end den er. Så derfor er det en helt naturlig reaktion jeg har, når jeg går fra filmen og føler mig lidt skuffet.

6/10

Jette

Virkelig god film

Wayne

Desværre er indledningen bedre end afslutningen på Disney's seneste eventyr.

Vores heltinde, Mirabel, har tilsyneladende ingen evner - i modstætning til resten af hendes farverige familie.... men mon ikke der er en historie bag det?

Det er en fest at følge animatorenes leg med de mange fortryllende ideer - og selvfølgelig ligger der et mørke og lurer bagved alt det lykkelige - som i alle gode eventyr.

Hele historien er egentligt godt skruet sammen, men afsluttes underligt forhastet mindst et kvarter for tidligt - alt det sidste sammenfattes i en sang som binder knuder på alle famlien Madrigals og landsbyens problemer i løbet af alt for kort tid.

Det er lidt ærgerligt, og endte for mig med at trække lidt ned i forhold til en film som ellers var befriende anderledes i forhold til det Disney ellers smider ud af maskinen.

7/10

Vakse Viggo

Jeg håber, at der vil blive flere visninger, og i flere danske biograffer, end dengang med RAYA OG DEN SIDSTE DRAGE.

Vakse Viggo

Hun kommer vel nok til få sine evner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.