Cookie- og Privatlivspolitik

En nuance af blå

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en surrealistisk, drømmeagtig stemning. Den indeholder en række blodige scener, hvor mennesker kommer til skade, skydes eller får hjertet flået ud af kroppen. Det vurderes at filmens sære og uforudsigelige udtryk kan gøre den svær at genreafkode, også for større børn. Dette, kombineret med de ret udpenslede voldsomheder, gør at filmen må formodes at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2013
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'écume des jours
|

Filmen 'En nuance af blå' handler om Colin, der en ung, velhavende mand - han har bl.a. opfundet et klaver, som kan lave cocktails - der lever en bekymringsfri tilværelse sammen med sin stilfulde og yderst ressourcerige tjener, Nicolas.

En dag møder Colin den smukke Chloé, og de to forelsker sig hovedkulds i hinanden med et ekstravagant bryllup til følge. Men lykken er kun til låns, for Chloé udvikler en sjælden og mærkelig sygdom.

En åkande gror i hendes højre lunge, og den eneste kur er at være omringet af et hav af blomster. Den desperate ægtemand begynder nu en indædt kamp mod Chloés sygdom og kaster samtidig sin formue efter den omkostningsrige behandling.

Den franske science fiction-romance 'En nuance af blå' er instrueret af den visuelt gavmilde Michel Gondry, der bl.a. stod bag den fantasifulde Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004). Den skrøbelige Chloé spilles af Audrey Tautou, der nok altid vil være indbegrebet af "Den fabelagtige Amélie".

Romain Duris fra 'Det slag mit hjerte sprang over' er Colin, og Omar Sy - kendt fra De urørlige - ses som tjeneren Nicolas. Filmen bygger på Boris Vians roman 'L’écume des jours' (1947), der allerede har inspireret to andre filmatiseringer samt en opera.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er skønt, skørt og fantastisk - og for meget, fordi det tager fokus fra karakterer og følelser." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'En nuance af blå' er [...] ikke en film, der rammer os, sin sørgelige historie til trods, men Michel Gondrys vilde kreativitet og hans usvækkelige lyst til at gå mod strømmen og udfordre filmsproget, kan man i rigt mål lade sig imponere af." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] som intellektuelt og visuelt eksperiment skal den nok finde sine tilhængere." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] filmen [mister] grebet om sin egen absurditet og bliver et udstyrsstykke for udstyrsstykkets skyld." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] fantasien [kan] blive så ustyrlig, at det føles villet og anstrengt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en krævende film med adskillige knaster. Jeg tror nok, at jeg gerne vil se den igen. Om ikke andet for Partre, musen og Chloë." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrietteuser/316500

Der er gode og sjove detaljer, men filmen er læsset til med mystiske indfald, så historien drukner og bliver aldrig vedkommende.

Det virker som om effekter er til for effekters skyld.

Dan

Glæder mig til et gensyn med denne formidable franske gavflab af en skuespiller. Han var helt fantastisk og absolut uundværlig i "De urørlige"

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.