Cookie- og Privatlivspolitik

En boghandel i Paris

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let dramatisk grundstemning. Den indeholder få dramatiske scener hvor voksne er i affekt og fremstår ude af fatning, desuden en kortvarig scene hvor en karakter udviser truende adfærd. Da ingen kommer synligt til skade, og scenerne forløses hurtigt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
04.08.2022
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Il Materiale Emotivo
|

Dramaet 'En boghandel i Paris' handler om en Vincenzo, der har dedikeret sit liv til en lille boghandel i Paris, samt til sin datter, der bor hos ham, efter at hun kom ud for en ulykke nogle år tidligere. 

Da den unge smukke Yolande træder ind i hans forretningen, vækkes følelser til live hos Vincenzo, som han for længst troede hørte fortiden til. 

Filmen er skrevet af Ettore Scola, der har skrevet og instrueret film som En ganske særlig dag og La Terrazza. Han døde i 2016 inden han fik filmatiseret dette sidste manuskript.

Det er derfor ven og instruktørkollegaen Sergio Castellito, der med denne film har forevigt det ovenstående manuskript på film. Castellito spiller selv hovedrollen som Vincenzo overfor The Artist-skuespillerinden Bérénice Bejo.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Ettore Scolas sidste filmværk er en romantisk fabel om et møde på tværs af sociale og kulturelle forskelle, men replikkerne er fraser forklædt som filosofi." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Forventningerne til filmens charme og dybde var høje, men blev langtfra indfriet i 'En boghandel i Paris', som formår at spilde sine mange gode elementer." (Lise Benthin Præstgaard)

 • Jyllands-Posten

  "Man efterlades absolut uberørt af Sergio Castellittos karikerede pariserhyldest." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Hele præget af kammerspil understreges af det teaterfortæppe, der glider sammen i slutbilledet, men alligevel er der meget mere liv i den ekstremt citatrige og dialogbårne historie, end dette skematiske sammendrag lader ane." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.