Cookie- og Privatlivspolitik

En amerikansk drøm

Tilladt for børn over 15 år
Filmens gennemgående stemning udvikler sig fra det alvorlige til det angstfulde. Den rummer scener, hvor mennesker skændes eller er i affekt, sørger eller bryder sammen. Der er også en række scener med voldeligt indhold: Politifolk slår og skyder på en menneskemængde. Mennesker er bange, da der bliver skudt ind gennem et vindue. I en ellers stilfærdig scene sprænges en bygning pludselig i luften. Nogle af de voldsomme scener er dokumentariske fra Vietnam-krigen: Fly bomber og mennesker ligger døde. Vi ser et menneske begå selvmord ved at brænde sig selv. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Pastoral
|

Dramaet 'En amerikansk drøm' (American Pastoral) følger Seymour ’Swede’ Levov i 1968, der har et tilsyneladende perfekt middelklasseliv. Han har giftet sig med sin første kærlighed og har arvet farens forretning.

Men alt hvad Swede har opbygget gennem sit liv falder fra hinanden da datteren, Merry, bliver politisk revolutionær og begår en dødelig terrorhandling for at protestere mod Vietnamkrigen.

Hun forsvinder efterfølgende sporløst, og Swede må gøre alt i hans magt for at finde hende og undgå, at livet omkring ham bryder sammen.

Ewan McGregor har hovedrollen som den pressede familiefar, men sidder for første gang også bag kameraet som instruktør. Filmen er baseret på en roman af Philip Roth, hvis bøger flere gange er blevet filmatiseret bl.a. Indignation

'En amerikansk drøm' er ikke planlagt til dansk biografpremiere. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Naja Mamani Brandt

Havde sådan håbet den ville komme til danmark på trods af at den var et flop i de anerikansker biffer. Så må man vel fange den streaming

Wayne

Spændende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.