Cookie- og Privatlivspolitik

Empire of the Sun (1987)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Empire of the Sun
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Steven Spielbergs ’Solens rige’ fra 1987 bygger på den skotske forfatter J.G. Ballards selvbiografiske bog om sine oplevelser under 2. verdenskrig. Drengen James’ (en ung Christian Bale) trygge omgivelser bliver brutalt ødelagt, da japanerne besætter Shanghai i december 1941. Han bliver væk fra sine forældre og havner i fangelejr, men overlever på mirakuløs vis. Filmen er fortællingen om, hvordan et barn tilpasser sig de nye forhold, frygtelige som de er, og overlever dem.

Spielberg demonstrerer endnu engang sin flair for historiske rekonstruktioner, og scenen, hvor krigsfanger ser Hiroshima-bombens lysglimt på den kinesiske himmel, er uforglemmelig. John Malkovich spiller rollen som lykkeridderen Basie, der i nogen grad tager James under sine vinger, mens Williams’ musik – som så ofte før – er uforglemmelig i sin melankolske storhed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Wow jeg er vild med den her film.
Der er flere ting der gør at jeg er vild med den, bla fordi den handler om 2.verdenskrig og så selvfølgelig er jeg vild med Steve Spielberg og hans film.

Jeg nydt alt ved filmen, bare selve historien om en dreng der kæmper for at komme tilbage til sin familie.

Flot skuespil fra alle og især fra Christian Bale.

Nikolaj

Christian Bale gør det imponerende godt. Og det gør de andre skuespiller enlig også.

Steven Spielberg gør et fantastisk stykke arbejde med den her film, det eneste der lidt dårligt ved filmen er at det er lidt for mange langtrukkende scener(især hen mod slutningen)

Men filmen fortjener helt sikkert 5 stjerner, og den skal ses.

Jakob P.

Empire Of The Sun får 4 stjerner af Anmelderen ****

Empire Of The Sun, Solens Rige er instrueret og produceret af selveste Steven Spielberg, og i rollerne ser vi både en ung John Malkovich, og en meget ung Christian Bale. Både John Malkovich og Christian Bale leverer nogle eksemplariske flotte præstationer i denne film, især Christian gør det særlig godt som den unge Jamie som bliver adskilt fra sine forældre, og lever i flere år i en japansk fangelejr i Shanghai. Man fornemmer både fortvivlelsen, håbløsheden og trængslerne efter frihed i filmen, og det er virkelig en meget stærk præstation, som Christian Bale leverer i dette vaskeægte krigsdrama fra 1987.

James Graham er en britisk dreng på 12 år, han bor og lever i Shanghai med sine forældre, og tiden er lige omkring hvor krigen mod Japan raser. Hans store passion er fly, og deres piloter. James bliver separeret fra sine forældre under et forsøg på at forlade Shanghai sammen, og ender i en japansk fangelejr, hvor han bor, lever og overlever i flere år, indtil 1945 hvor Japan kapitulerer og overgiver sig. Jamie har en ekseptionel stor evne til at overleve, og til at klare sig uanset hvad skæbnen byder ham. Da deres japanske fangevogtere bryder lejren op, og flytter alle de britiske og amerikanske fanger nordpå, lykkes det James at flygte. Han bliver til sidst fundet af de amerikanske styrker, og bliver overført til et børnehjem for britiske børn, hvor han drømmer om at komme hjem, og møde sine forældre.

Solens Rige er en film som efterhånden har nogle år på bagen, men ikke desto mindre er det en meget stærk film, som fremkalder stærke følelser og fornemmelser. Hovedpersonen i filmen er en stærk karakter, som både kan og vil klare sig igennem de tider han står overfor, mens han prøver at få det bedste ud af det hele. Jeg kunne godt genkende John Malkovich, og syntes også drengen lignede en meget ung Christian Bale, og jeg blev overrasket da jeg fik bekræftet at det var Christian Bale som spiller Jamie. Filmen foregår under 2. verdenskrig, den er et udmærket krigsdrama, og historien om Jamie er både fængende og rørende. Skuespillet er i top og hører til i den kategori, hvor man bare føler man er tilskuer til aktuelle begivenheder, som sker for øjnene af en. En stærk og intens film, som hermed får 4 stjerner!!!

Wayne

Steven Spielbergs Solens Rige, med en meget ung Christian Bale, som en dreng der forsøger at overleve, da japanerne indtager Shanghai under WW2. Utrolig flot visuel film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.