Cookie- og Privatlivspolitik

El Angel

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.04.2019
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
El ángel
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler
|

Filmen 'El Angel' er baseret på den sande historie om den længst siddende fange i Argentinas historie med øgenavnet El Angel, dødens engel.

I begyndelsen af 1970'ere i Buenos Aires skifter den kønne 17-årige Carlitos skole og bliver straks betaget af sin nye ven Ramón og hans far, der hurtigt får blik for Carlitos' forbryder-færdigheder.

Sammen driver trekløveren alt fra smårapserier til organiserede tyvetogter, som snart udvikler sig til vold og skruppelløse mord. 

Som 20-årig havde den unge mand allerede elleve drab og mere end fyrre røverier på samvittigheden. I dag har virkelighedens Carlos Robledo Puch siddet mere end 46 år i fængsel.

Historien er en true-life "Bonnie & Clyde"-fortælling uden samvittighedskvaler om en ung fyr med engleansigt, der i virkeligheden var djævlen i forklædning.

'El Angel' blev nomineret til publikumsprisen på CPH:PIX samt bedste film på San Sebastian Film Festival i 2018 og var Argentinas Oscar-bud til en nominering for bedste ikke-amerikanske film i 2019. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Filmens brug af musik og dens gennemførte retro-chik gør 'El Angel' til en gennemført stilistisk lækkerbisken." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Filmen fokuserer – i stærke farver og stort format – på dødsenglens flair for at nyde og være, som aldrig fortager sig. Det er, som historien bliver værre, fordi den unge mand er smuk, men Ortega spørger aldrig hvorfor." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.