Cookie- og Privatlivspolitik

Ekstremt højt og utrolig tæt på

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.03.2012
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Extremely Loud and Incredibly Close
|

Dramaet 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers roste roman med bl.a. Tom Hanks og Sandra Bullock på rollelisten.

Den 11-årige Oskar mistede sin far under terrorangrebet den 11. september 2001.

Da den intelligente, men også sarte dreng finder en gådefuld nøgle, som han mener, vil kunne kaste lys over sin fars død, begiver Oskar sig ud på en hemmelig søgen i New York.

På sin rejse møder han et broget udvalg af mennesker, der alle hjælper ham med at komme sig over det hjerteskærende tab.

'Ekstremt højt og utrolig tæt på' er instrueret af Stephen Daldry, der ligeledes har stået bag kameraet til de prisvindende film Billy Elliot (2000) og The Hours (2002).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (179 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Weekendavisen

  "Stephen Daldrys film undersøger, hvordan børn bærer sig ad med at sørge. Den er langtidsholdbar og kan også bruges, hvis savnet handler om andet end 11. september." (Bo Green Jensen) (Bo Green Jensen)

 • Berlingske

  "Udover i Max von Sydow ligger filmens forløsning i det sidste kvarter, hvor der modsat i bogen spilles ret kraftigt på violinerne. Jeg tog imod og fældede en tåre, og jeg synes, at Daldry holder balancen, men det vil der være delte meninger om." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Mange vil sikkert finde filmen sentimental, til tider manipulerende og kitsch, men jeg blev rørt - især af den bærende hovedrolle Oskar, spillet blændende af den talentfulde debutant Thomas Horn." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... en nærmest umulig opgave løst på beundringsværdig vis. Ud over at være en oplevelse for øjenene får den også sagt noget rørende om sorgarbejde - både på det personlige og kollektive plan." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... lige så stærk filmen kan være, når den går tæt på, lige så på én gang løsagtig og vidtløftig bliver dens anstrengte intrige med den mystiske nøgle... Også fordi historien i tiltagende grad bliver en gang tudevorn fællesskabsromantik..." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Det har været nødvendigt at skrue op for følelserne for at lave historien om til en bevægende film, men romanens nørdede charme bliver ikke udraderet i den grundlæggende ret trofaste filmatisering. Det meste af tiden lander 'Ekstremt højt' på benene som velbegrundet følelsesladet snarere end lumsk sentimental." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Fauzia

Der aldrig går i selvsving over skildringen af efterfølgerne af terrorangrebet. Filmen skildrer på rørende vis en drengs proces med at bearbejde sorgen efter tabet af hans far.

Wayne

Filmens instruktør, Stephen Daldry er englænder - og det europæiske snit skinner tydeligt igennem, selv om det er en amerikansk film.
Ind i mellem bliver det lidt for gennemtænkt, men det gør ikke så meget. Max von Sydow er fantastisk, selv når han ikke siger et ord.
Filmen er en fantastisk rejse om at finde sine egne ben, og komme videre og Thomas Horn er godt castet til rollen.

Maggie Smith

Havde forventinger til filmen bl.a. på grund af rollebesætningen, specielt Sandra Bullock og Tom Hanks, som viser sig i virkeligheden ikke er med særligt meget. DOg sætter Tom sit præg på filmen, hvilket han er endt for at gøre i sine film.

Thomas Horn er først og fremmest fremragende, som en dreng som er i sorg og som har et håb om at finde sin far eller finde noget, der gør at han kan sættes i forbindelse med sin far. Vi ser en dreng, som har mange forestillinger og som tydeligt kæmper med mange psykiske men efter tabet af sin far, som var hans et og alt og i virkeligheden hans eneste ven. Thomas Horn var fremragende, og gav den som en stjerneskuespiller i en film som virkelig havde brug for at man var fremragende. Stort skuespil af ham.

Max von Sydrow var også fantastisk, og han fortjente uden tvivl sin nominering til en Oscar, han var suveræn og spillede vældig godt som en stum mand. De momenter han er med, er han gudommelig. Uden tvivl - suverænt skuespil.

Titlen er i sig selv utrolig rørende, og med det kan det siges at filmen også var utrolig rørende. Man sidder med en klump i halsen, og kan mærke at det ikke er en film man skal se, hvis man selv er i sorg eller lignende. En stor oplevelse og fantastisk musik som er med i filmen, det gør oplevelsen mere rørende. Kæmpe oplevelse at se den..

Nikolaj

Hvis man har lyst til at se en stærk historie, så kan denne film godt anbefales... Men engang imellem bliver den lidt for "stærk". Der er næsten ikke ét eneste øjeblik igennem filmen hvor man ikke sidder med en lille klump i halsen. Det er lidt for meget, men ellers er resten af filmen og især skuespillet ganske godt!

Peter Wulffeld

Havde længe villet se filmen... men den blev overskygget af den ene storfilm efter den anden.

En trættende forårsdag på Frederiksborg Gymnasium, bliver afløst af vores engelsklærer, med ordene: "I dag skal vi se Extremely Loud & Incredibly Close".

For første gang i 2 år, sad klassen i 2 timer uden ét ord - hvilket kun blev afbrudt få gange, med nogle snøft og tårer.

Denne film er baseret på bogen af samme navn, og det er ikke ofte, at jeg råder fok til at læse bøger, men denne skal opleves på skærmen og i ordene!

Line FS

Wow, sikke en film. Det er lang tid siden, tror ikke en gang jeg kan huske hvornår sidst, at en film har rørt mig så meget og virkelig bare sat sig dybt. Virkelig unik og helt speciel. Skuespillet er i top TOP klasse, FANTASTISK talent den dreng har. Jeg er vild med plot og detaljer, og karaktererne. Så rørende og utrolig troværdig, det hele giver mening. (Når amerikanere kan lave film som disse, hvor de ikke giver den dårlige smag som de normalt gør, melodramatisk og forfærdelige replikker, det er et fantastisk fremskridt jeg kan føle vi er på vej imod.) Jeg er virkelig imponeret, en film jeg aldrig vil glemme... Sikke en historie! - Om det skyldes bogen kan jeg ikke vide da jeg ikke har læst den, men den må da ihvertfald læses en gang!

Anonymuser/0

En utrolig skøn og samtidig trist film, med fantastiske skuespilspræstationer. Jeg frygtede lidt at den ville være kedelig, og håbede på at Bullock ville have haft en større rolle i filmen. Det var helt forkert tænkt. Bullock havde en fin rolle, og drengen der spillede Oscar overbeviste en fuldkommen. En sød historie om en dreng der prøver på at overkomme tabet af sin elskede far :)

Mette

Havde ikke læst bogen, før jeg så filmen i biffen, men det gjorde ikke noget. Man levede sig helt ind i filmen, og forholdet mellem den ældre herre og hovedpersonen er unikt! Endnu en 9/11 film, som klarer sig særdeles godt!

Ninnauser/226374

Jeg vidste ikke hvad filmen handlede om, før jeg så den, men Extremely Loud & Incredibly Close er en film der giver et tid til eftertanke, og viser hvordan en anderledes tilgang til de mennesker man møder i verden kan give livet en ekstra dimension.

Jeg var meget imponeret over filmen og skal nu ud og finde bogen.

The Womanuser/8031

'Ekstremt højt og utrolig tæt på' er en virkelig tankevækkende drama, med fremragende skuespillere, en god handling og en glimrende stemning. Jeg synes at det hele var tip top unde filmen, men man kan virkelig se hvordan filmen ikke tør at sætte sig ordentligt ind under hvad der skete den 11. September 2001, men den var ellers helt fin, og det overraskede mig. Jeg synes også at Max von Sydow var glimrende, men jeg ville nu også ønske at jeg så lidt mere til Tom Hanks og Sandra Bullock, eftersom deres navn stod på plakten (jeg havde nemlig troet at de også ville spille nogle rimeligt store roller under filmen). Men filmen er anbefalelsesværdi, og kan klart anbefales at se derhjemme, for der er ikke særligt meget at komme efter vis du vil se den på det store lærred, men i det mindste kan du gråde i mørket.
Ekstremt Spændende og Utroligt god, er hvad denne film er :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.