Cookie- og Privatlivspolitik

Efterskælv

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.09.2011
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tangshan dadizhen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Efterskælv' foregår efter Tangshan-jordskælvet i 1976.

En ung mor står over for et ubærligt valg: Hendes 7-årige tvillinger er begravet under murbrokkerne tæt på hinanden, og at grave den ene fri vil resultere i yderligere kollaps af vragdele på den anden.

Hun er derfor tvunget til at tage den sværeste beslutning i sit liv - at vælge, hvilket af hendes børn, der skal leve og hvilket, der skal dø.

Hun vælger at redde drengen. Sønderknust fortsætter hun sit liv med bevidstheden om, at hun efterlod sin datter til døden - hvad hun ikke ved er, at datteren blev reddet, men ikke er stand til at tilgive moderen hendes valg, som hun overhørte under murbrokkerne.

Pigen lader sig adoptere bort og fortæller ingen, at hendes mor og bror stadig lever. Parallelt følger vi, hvordan mor og datter hver især må kæmpe med  minderne og bearbejdningen af sorgen. Mødet mellem de to er uundgåeligt i 'Efterskælv'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
5
3

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en stærk historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "... en katastrofefilm, der svælger i effekter og er voluminøst patetisk. Det nærmer sig til tider det usmagelige, men værst af alt det kedelige." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... for lang og fortalt med for mange pligtophold i Kinas historie ... Det er scener, der får ’Efterskælv’ til at ligne et censurvenligt kunstnerisk kompromis, og det er synd, når dens rørende fortælling om en splittet familie kunne have langt bredere, universel appel." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Efterskælv' har resonans. Det er en bevægende historie, som er indlejret i en ordinær fortælling, og selvsagt gør den indtryk. ... Giv endelig Efterskælv en stor chance. I det mindste er den kinesiske populærfilm ikke så træt som den amerikanske." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jian

Den er piiise god :) den sørgeligste film jeg nogensinde har set :D glæd jer for den er hamrende god og gode effekter :)

Leneuser/486007

Har du set den henne... går den overhovedet nogen steder....

Idauser/322658

Hvorfor går den kun i Odense`??? vil helt vildt gerne se den!

Quanti

Den får premiere i kbh, Århus, ODense og Aalborg.
Der er bare ikke åbnet for billetbestilling endnu.....

Ulrik

Har ventet på filmen siden sidste år.

Ines

Jeg sidder her og er ved at græde, tror det er en rigtig god, men også sørgelig film, den vil jeg helt sikkert ind og se.

Mie

Kommer den ikke til at gå andre steder end i odense??

Tror det er en kæmpe film oplevelse, som jeg rigtig gerne vil se!

oliver

den ser god ud men osse maget trist en sørlig histori men det er sikkert en god film. også når moren skal vælge hvem af børne der skal dø og hvem der skal leve

L. Vanessa

Den skal jeg BARE se !! :-o

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.