Cookie- og Privatlivspolitik

Efter Revolutionen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.04.2013
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Après mai
|

'Efter Revolutionen' foregår i tiden efter den såkaldte maj-revolte i Paris i 1968, og Gilles og Christine er optændte af revolutionen.

De skriver til venstreradikale publikationer om dagen og overmaler skolen med slogans og graffiti om natten. Da en vagtmand såres af en molotovcocktail, splintres gruppen af venner, og flere flygter til udlandet.

Her opstår nye alliancer, både politisk og på kærlighedsfronten. Men livet efter revolutionen er ikke nødvendigvis let, og langsomt må den stålsatte politiske aktivisme vige for de første kompromisser og den ufravigelige socialisering.

'Efter Revolutionen' er instrueret af Olivier Assayas, som også stod bag 'Sommertid' i 2008 med Juliette Binoche og Jérémie Renier samt TV-produktionen 'Carlos' fra 2010 om den verdenskendte terrorist Ilich Ramírez Sánchez, også kendt som "Sjakalen".

'Efter Revolutionen' blev nomineret til Guldløven i Venedig sidste år og modtog to priser på selvsamme festival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ved at følge i hælene på personerne og sætte dem i tidstypiske situationer til musik fra dengang rammer han tidsånden, så både de der har været til stede dengang og nutidens unge kan forstå, hvad der skete. Til gengæld er Gilles’ og de andre unge menneskers skæbne ikke skrevet helt spændende nok, så man for alvor bliver rørt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en fin dannelseshistorie... En fortættet lille filmoplevelse, der er værd at knytte næven for." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... til trods for, at 'Efter Revolutionen' til tider fremstår en anelse flagrende i sin form, er der ingen tvivl om, at den så absolut brænder sig fast på nethinden." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "... springende i sin handling, fuld af pseudodybsindige replikker uden visuel prægnans, og der er ingen lidenskab, hverken for eller i personerne, der bare tuller formålsløst rundt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... til trods for at den godt kunne have et stærkere manus ... er det også en dejlig film som er gennemsyret af et befriende ikke-nostalgisk og bittersødt blik på en ganske særlig tid. Og det behøver man altså ikke være 68'er for at blive rørt og grebet af." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... det [er] de unge skuespillere, som gør ordet til kød og giver filmen krop. [...] 'Efter Revolutionen' er Assayas’ spillefilm nr. 14. Måske er det hans bedste til dato." (Bo Green Jensen)