Cookie- og Privatlivspolitik

Edmond

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
10.10.2019
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edmond
|

Komedie-dramaet 'Edmond' handler om historien bag et af Frankrigs største teaterstykker nogensinde, nemlig 'Cyrano de Bergerac', der er skrevet af Edmond Rostand.

Året er 1897 i Paris, hvor man følger den meget lidt succesfulde manuskriptforfatter Edmond Rostand. Han er ramt af en massiv skriveblokering og aner ikke sine levende råd.

Panikken er derfor også total, da han kontaktes af den store Constant Coquelin, som insisterer på at indtage hovedrollen i Edmonds næste stykke.

Constant er nemlig en mand, man ikke siger nej til - heller ikke til hans krav om en premieredato om blot tre uger!

Edmond har ikke skrevet et ord endnu og har ingen anelse om, hvad stykket skal handle om. Det eneste han har, er en titel, nemlig 'Cyrano de Bergerac'.

Alexis Michalik stod også bag instruktionen af det succesrige teaterstykke, som 'Edmond' er baseret på. Et stykke, dervandt fem Molière Awards - den franske teaterverdens modsvar til en Oscar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
3
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "At 'Edmond', som filmen hedder på dansk, er baseret på et teaterstykke, skinner desværre lidt for tydeligt igennem, og filmen får et lidt statisk præg af filmet teater." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... med alle sine indforståede hints til fransk underholdningshistorie forholder filmen sig nok nogenlunde lige så frit til virkelighedens Rostand og hans arbejdsvilkår, som dramatikeren selv forholdt sig til 1600-tallets kendsgerninger om krig og kærlighedsliv." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Det handler om en episk næse, om stor poesi og god bugtalerkunst. [...] Det handler om at længes og elske så rent, at man ofrer sig for den udkårnes lykke. Det handler om alle de ædleste instinkter. Men det er og bliver næsen, som gør en fremragende forskel." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.