Cookie- og Privatlivspolitik

Edie

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen veksler mellem en varm, komisk og let dramatisk stemning. Den rummer scener med personer i følelsesmæssig affekt og let dramatiske oplevelser. I en scene dør en person på udramatisk vis. I en anden længere sekvens kommer hovedkarakteren ud for strabadserende oplevelser på sin vandretur alene i ødemarken – bange og udmattet. Det let dramatiske indhold forløses imidlertid positivt. Endvidere skildrer filmen et spirende varmt venskab mellem de to hovedkarakterer. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2019
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edie
|

Filmen 'Edie' handler om den 83-årige kvinde Edie, som ikke mener, at der findes noget, der hedder "for sent".

Hun beslutter derfor at lægge sit gamle liv bag sig, droppe snakker om alderdomshjemmet, pakke sin rygsæk og begive sig ud på det ultimative eventyr: At bestige det mægtige bjerg, Mount Suilven i Skotland.

I dramaet 'Edie' danner flotte billeder og en hjertevarm historie rammerne for en vandretur, som ikke bare er en del af filmen, men som rent faktisk gjorde skuespillerinden Sheila Hancock til den ældste person, der har besteget Mount Suilven – i virkeligheden!

Hancock har tidligere stået på rollelisten i Anden Verdenskrigsdramaet Drengen i den stribede pyjamas.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
3
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "'Edie' er et både lunt og sympatisk portræt af en kvinde, der giver slip og sætter alt ind på at gøre et sidste forsøg på at opfylde en ungdomsdrøm." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "I sidste ende er portrættet af Edie lige så aldersdiskriminerende som et mormormonster i en gyser eller en senil patient i et seniordrama." (Joakim Grundahl)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.