Cookie- og Privatlivspolitik

Edge of Tomorrow

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en intens, actionpræget grundstemning, indeholder en lang række voldsomme kampscener mellem mennesker og særdeles aggressive rumvæsener. Der er tale om lange kampsekvenser med skyderier, eksplosioner og drab, hvor især den første kampscene er voldsom med nærbilleder af døde og døende soldater. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk fremtidsunivers, samt menneskene som dør i filmen overlever alligevel, da historien gentager sig. Udover at filmen rummer mange genkendelige træk fra actionfilmsgenren, har filmen ligeledes genretræk fra computerspilsuniverset, hvor hovedfigurerne har et utal af liv - begge er børn i 11 års alderen fortrolige med. Endvidere forløses filmen til sidst positivt, samt de intense kampscener er ikke blodigt udpenslede. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.06.2014
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edge of Tomorrow
|
Versioner: se alle
2D, 3D, 3D, 2D
|

Filmen 'Edge of Tomorrow' handler om William Cage, der er officer i hæren, men har aldrig været i krig. Jorden er under invasion fra rummet, og derfor har militæret brug for alle mand for at forsvare planeten.

Den mission han bliver en del af, viser sig at være et bagholdsangreb, og efter blot få minutter på slagmarken bliver Cage dræbt. På uforklarlig vis vågner han op den selvsamme morgen og kastes igen ud i kampen mod rumvæsenerne - kun for at blive dræbt endnu engang.

Cage er havnet i et tidsloop, som tvinger ham til at gennemleve den samme dag igen og igen, altid med døden som følge, men for hver gentagelse bliver han bedre og bedre til at bekæmpe fjenden og potentielt besejre overmagten. 

Bill Murray oplevede den samme dag gang på gang i komedien ’Groundhog Day’ (1994), og udgangspunktet i ’Edge of Tomorrow’ er det samme, blot i en science fiction-kontekst med specielle kampdragter, fremtidsvåben og fæle uhyrer fra rummet. 

Tom Cruise har hovedrollen som en mand, der bestemt ikke er vant til at begå sig på slagmarken, men som via den tidslomme, han befinder sig i, kan lære rumvæsnernes svagheder at kende. 

Han spiller over for Emily Blunt, der før har beskæftiget sig med metafysiske emner i ’The Adjustment Bureau’ (2011) og ’Looper’ (2012). Hun har rollen som Rita Vrataski, en dygtig specialsoldat, der sammen med Cage forhåbentligt kan redde menneskeheden fra undergang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (342 votes)
4.6
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Vi får alt i alt en frisk variation, af noget vi kender godt, og Tom Cruise får lov til at løbe og svede med mere mening end normalt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Specialeffekter og klip er overmenneskeligt fede. Og som tilskuer kunne man ikke drømme sig til bedre biografunderholdning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er præmissen i 'Edge of Tomorrow' og når den nu ikke engang selv tror på sin præmis, hvordan kan den så forvente, at vi gør det? Kan man leve med det og en lang række forudsigeligheder, er man sikkert ganske glimrende underholdt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Inden længe er den vrøvlgenererede motor så effektiv, at man kun er optaget af at følge med i den sære måde, historien forløber på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Manuskriptet er uden pointeret struktur, bortset fra de trælse repetitioner når afdøde Tom vækkes til live igen. Det meste af tiden går med uoverskuelige skyderier mod de rasende gespenster." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er endda Tom Cruise, der er morsom, tro det eller ej. Med en blanding af ærgerrighed og sarkastisk resignation tager han Cages opgave på sig: Ud at dø - og så på den igen!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Cruise leverer varen, og Blunt er en saglig modspiller. Formatet er action i bredeste mål, og korpsånden er som i Paul Verhoevens 'Starship Troopers' (1997), androgyn og vagt facistisk." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camie

Filmen er bygget over samme koncept som ”Groundhog Day”, og Tom Cruise oplever lige som Bill Murray at skulle gennemleve den samme dag om og om igen. Og her stopper al sammenligning så også.

Her er krig, her er monstre, her er flotte effekter og masser af action. Desværre føler man aldrig rigtigt at man kommer ind under huden på fjenderne og det gør filmen lidt overfladisk. På samme måde med det store invasions-scenarie, som man kommer til at se op til flere gange. Man ser en hel masse og så alligevel ikke rigtigt noget. En masse folk, der løber rundt og en masse skyderier, men man ser aldrig hvor der bliver skudt fra og de mange nærkampsscener er filmet så langt fra at man ikke kan se hvad soldaterne slås med. Jeg sad med fornemmelsen af at den kunne have været meget bedre hvis de havde filmet den til en aldersgrænse på 13-15 år.

Til gengæld spiller Tom Cruise og Emily Blunt rigtigt fint med/mod hinanden. Tom udtrykker på fin vis sine frustrationer ved at skulle starte forfra hele tiden. Det faktum at han skal dø hver gang dagen skal genstartes giver også nogle ret komiske situationer. Dog vil jeg stadig fremhæve Emily’s præstationer i filmen. Hun spiller rollen som ”Full Metal Bitch” fænomenalt. Jeg ville ønske at hun havde fået lov til at vise flere af sine evner i solokamp med fjenderne.

Som andre har skrevet minder plottet mest om et PC-spil, der startes forfra om og om igen. Især fra tiden før checkpoints blev gemt automatisk undervejs. Da var det meget frustrerende hele tiden at skulle igennem alt fra starten af.

Flot film, flot skuespil. Se den.

Nikolaj

Hold da op det er en fed film, fede effekter,fede monstre eller hvad man nu kan kalde dem. Bare utrolig irreterende at man ikke ser nok til dem, for de er sindssyg fedt lavet, men man når bare ikke rigtigt at kende dem ordentligt. Det trækker desværre en stjerne ned.

Men super god action, science fiction film. Jeg elsker simpelthen også forholdet mellem Tom Cruise og Emily Blunt.

Nikolaj

Flotte effekter bærer denne lidt intetsigende actionfilm frem. Plottet er lidt for kantet til min smag, og så synes jeg helt ærligt at det er et desperat forsøg på at lave en slags alien-film. Ikke at der er noget galt i at søge nye græsgange, men det fungerede kun nogenlunde i denne film.

Wayne

Alligevel var jeg ikke blæst bagover, som jeg håbede. Jeg manglede simpelthen et farligt modspil - de mangearmede uhyrer var ikke uhyggelige nok, og manglede sjæl som man ellers har set det hos Alien, for eksempel.
Ideen med reboots kender man ganske rigtigt fra Groundhog Day - men jeg tror egentlig at forfatteren har tænkt på et computerspil som startes forfra, hvor man hver gang lærer hvordan man skal komme videre i spillet.
Modsat så mange andre, var jeg faktisk mere glad for Oblivion - men som sagt fin underholdning og glimrende idé. Jeg havde bare håbet på noget mere.

Julius

Edge of Tomorrow kunne nemt have været gået galt, men en interessant storyline, og spændende karakterer gør den seværdig.Vi er i den nære fremtid, hvor fjendtlige robotter er kommet fra rummet for at invadere os. Det har man jo hørt før, men det bliver holdt meget stilfuldt og interessant med det originale manuskript. Tom Cruise spiller den kluntede 'fjernsynssoldat', Major Cage, som aldrig har været i krig, men i stedet repræsenterer militæret for omverdenen. En misforståelse medfører, at Cage for første gang i liv bliver sendt til Normandiet med den britiske hær for at besejre robotterne.

Tingene går ikke helt som ventet, da det viser sig at robotterne vidste, at menneskene ville komme, så det ender i et slagteri af menneskesoldater, mens Cage får det hele at se på tæt hold. Han kommer i nærkamp med en robot, og får besejret den. Han bliver dækket af 'robotblod', som af hensyn til plottet medfører, at han vågner op én dag tidligere, meget i stil med Groundhog Day. Hans reaktion er meget realistisk, da han simpelthen ikke forstår, hvordan det kan ske, men resten skal jeg nok lade være med at afsløre.

Alt dette resulterer i et interessant actionbrag af en film, som selvfølgelig går lidt i ring, men det er det, der gør det unikt og spændende. Tom Cruise gør et ganske fint stykke arbejde som Cage, tro det eller ej, Emily Blunt er fin som Rita, og manuskriptet er vittigt og velfungerende. Det er efterhånden sjældent, at man ser intelligens i Hollywood-action, men denne film har det faktisk, så det er et klart plus.

+ En medrivende historie, gode effekter, god lyd og musik, fine skuespilpræstationer, en fin måde at håndtere et alternativt koncept på

- Nogle lidt cheesy øjeblikke

Thomas

Kan godt være at box office tallene foreslår anderledes, men denne her film er fandeme den fedeste overraskelse jeg har haft i år! Elsker præmissen, og er vild med den stil der er i starten af filmen. Det er som at spille et videospil når Tom Cruise's karakter dør om og om igen, og filmen giver en komisk afbildning af det.

Og så er der gså Emily BLunt, som er en utroligt undervurderet skuespiller (og så ser hun da også godt ud :P). Hende og Tom Cruise har en utrolight god kemi på skærmen, og hendes karakter i filmen er en ultra badass kvinde. Synes også bare at action-scenerne er perfekt udførte, og at der er masser af energi uden at ligne en transformers film hvor actionscenerne bliver alt for aggressive og overdrevne. Og så er der rent faktisk noget stof til eftertanke i filmen! Kan slet ikke vente til at købe denne her film på Blu-Ray når den kommer!

Nyb

Jeg havde ikke de store forventninger da jeg købte billetten, men den overraskede mig positivt. Rigtig fed film

Chantelle

Jeg satte mig ind i biografsalen med ret høje forventninger til denne film siden, at alle havde fortalt mig at den var så overraskende god at jeg bare var nødt til at se den i biografen. Og jeg er da også nødt til at indrømme, at selvom mine forventninger var tårnhøje blev jeg stadig overrasket over filmen. Tom Cruise og Emily Blunt har den perfekte kemi, og selvom filmen godt kunne virke som en action fyldt kopi af "Groundhog day" så har den sit eget geniale twist plot som man nu ikke havde regnet med. Den er i ihvertfald værd at se...

michael

Der er Ringenes Herre trilogien og serien Games of Thrones og så er der lige den her overraskende og velspillede actionfilm og så med Tom C i hovedrollen det trækker ned hos mig men hold da helt op.... Gennemført plot gennemført fed film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.