Cookie- og Privatlivspolitik

Edge of Darkness

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.02.2010
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Edge of Darkness
|

'Edge of Darkness' er en mørk og følelsesladet thriller i grænselandet mellem politik og multinationale interesser.

Thomas Craven (Mel Gibson) er enlig far og erfaren kriminalbetjent i Bostons drabs-afdeling. Da hans eneste barn, den 24-årige Emma (Bojana Novakovic), dræbes af skud fra et oversavet haglgevær lige uden for deres hus, formoder alle, at Thomas var målet.

Det går dog hurtigt op for ham, at Emma rent faktisk kunne have været målet, og han kaster sig uden tanke for egen sikkerhed ud i en livsfarlig efterforskning af sin datters hemmelighed, der kan være nøglen til hendes drab.

Undersøgelsen leder ham hurtigt ind i en paranoid verden af iskolde forretningsmetoder, vildledning og mord – foruden den mystiske mellemmand, Darius Jedburgh (Ray Winstone), der er i gang med at fjerne samtlige beviser i sagen.

Cravens ensomme søgen efter sandheden om drabet på sin datter udvikler sig hurtigt til en menneskelig Davids kamp mod en skrupelløs sammensværgelses ansigtsløse bagmænd.

Martin Campbell (GoldenEye, Casino Royale), der stod bag tv-serien af samme navn fra 1985, instruerer 'Edge of Darkness'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (704 votes)
4.2
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det [er] svært at blive rigtigt begejstret for handlingen i denne temmelig gammeldags film, og man må da i stedet glæde sig over, at den er glimrende håndværk." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... dette er en af den slags film, hvor velkendte genreforventninger dikterer karakterernes handlinger, uden at filmmageren forstår at forlene deres motiver med troværdighed. ... et habilt comeback til Mel Gibson, men som biografoplevelse betragtet, kan den ikke konkurrere med nok et afsnit af '24 timer' hjemme i tv-stuen." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... har sin pæne del actionscener, men for det meste er opklaringsarbejdet præget af savn og tvivl. Det virker dybfølt, men det bliver også en smule kedeligt..." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Den virker mest af alt som en træg gentagelse af noget, man har set mange gange før. ... Kan med sindsro gemmes til en tømmermændsplaget dvd-aften..." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... [Mel Gibsons] politimand [har] handlekraft og stædig vilje til at trænge ind i gådens centrum, hvad der giver historien dens fremdrift, og den er spændende og velkomponeret fra første til sidste billede, en typisk mainstream amerikansk thriller, og mig river de med hver gang!" (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Sammenholdt med en handling, der indimellem er mere postuleret end stringent og troværdig, bryder det den spændstighed, som er et must for, at en paranoid politisk thriller skal fungere optimalt. Her ender vi lidt for tæt på klicheen trods den gode optakt." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "'Edge of Darkness' er en udmærket thriller, klar i konstruktionen og med en underliggende politisk dagsorden, som ikke virker bagstræberisk eller opportunistisk." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Mel Gibson i sit comeback som den store skuspiller.

Dude

Elsker Mel Gibson som spiller manden som ikke har noget at tabe, og som derfor er villig til at gøre alt for at komme til bunds i dette mysterium.

Wayne

hvor plottet ser godt ud. Det er filmen desværre bare ikke. Søvndyssende.

Kirsten

Kan anbefales

S. Rico

Sjældent at se en film, der bliver mere og mere uinteressant, efterhånden som plottet åbner sig. Der var lagt op til en masse, men da "de ondes" intentioner endelig afsløres, tænker jeg bare: "og hvad så?". Filmen prøver at være politisk og vedkommende, men ender med at være kedelig. Så hellere en simpel hævn-film som Taken med Liam.

Helleuser/282981

Mel Gibson er en utrolig dygtig skuespiller, og selve filmen var god. Der var handling i fra starten

Andersuser/20565

Da jeg skulle se filmen var det i håb om en action film der virkelig ville have mig klistret til skærmen - sådan var den ikke. 3-4 action scener i løbet af den første time. Jeg kunne kun tænke på filmen "Taken" Hvor en fader også leder efter sin datter. Der var der action hele vejen rundt, og jeg kunne ikke forlade fjernsynet for at hente en kop kaffe. I Edge of darkness følte jeg at jeg kunne handle ind og stadigvæk kunne følge med i filmen. Alt i alt... ikke noget for mig

Stinauser/819032

God action - jeg var underholdt. Spændende, god historie og godt spillet.

josimar1234

DEN ER SÅ GOD AT MAN SKAL SE DEN

Jens Peter

Den er bare gode

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.