Cookie- og Privatlivspolitik

Ed Wood (1994)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Filmen 'Ed Wood' er en biografi over Edward D. Woods (Johnny Depp) liv. Wood er kendt som en af verdens dårligste instruktører, men hans talent står på ingen måde mål med hans passion for filmmediet.

Tim Burton har instrueret filmen, der modtog to Oscars for makeup og Bedste mandlige birolle (Martin Landau).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Historien om Ed Wood er utrolig fascinerende. Producer, instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller med et kæmpe overskud - men bare ikke så meget talent. Det er en bedrift i sig selv, at det lykkedes ham at skrabe penge og skuespillere sammen til hans projekter. For i modsætning til den beslægtede "The Disaster Artist", så havde Ed Wood ikke nogen penge på kistebunden at gøre godt med.

Jeg var ret begejstret for The Disaster Artist, men jeg synes faktisk, at Ed Wood er endnu bedre. Og det selv om filmen er næsten 25 år gammel og i sort/hvid. At filmen stadig fungerer hænger nok også sammen med de mange ikoniske karakterer, der optræder i filmen. Først og fremmest legenden Bela Lugosi, som spilles med fantastisk indlevelse af Martin Landau. Man kan måske indvende, at det er nemt nok at spille overgearet og teatralsk. Men Martin Landau gør det på en måde, så man tror på karakteren. Og da hans karakter samtidig er en sårbar og stolt gammel ensom stakkel, så bliver det hele meget rørende.

Andre ikoner fra den tid omfatter Morticia Addams klonen Vampira, det svenske kødbjerg Tor Johnson (spillet af wrestler legenden "The Animal"), og The Amazing Criswell. Og selvfølgelig Johnny Depp, der leverer en af hans klart bedre præstationer som hovedkarakteren Ed Wood.

Nikolaj

Filmen fortjener et stort 4 tal.

Wayne

Ikke Burtons bedste film. Den er ikke rigtigt vedkommende - den handler om en filminstruktør, hvis største kvallitet var at han havde lavet så dårlige film, at de blev til kult.

Det er svært at lave noget rigtig god på den baggrund, og det er også lidt kedeligt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.