Cookie- og Privatlivspolitik

Easy A

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
03.02.2011
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Easy A
|
I 'Easy A' er Olive Penderghast (Stone) en ganske almindelig, lidt stille, typisk gymnasiepige.

Da hendes veninde Rhiannon forlanger en detaljeret gennemgang af Olives weekend, kommer Olive til at lyve, og snart tror hele skolen, at hun er med på den værste. Og det bliver ikke bedre, da hun for at hjælpe en god ven med at ’miste’ sin mødom for alvor bliver kendt som skolens mest udfordrende pige.

Olive begynder at føle presset for alvor, da de efterhånden mange historier muterer og får deres eget liv, og hun identificerer sig efterhånden med den litterære figur, Hester Prynne, der i 'Det Flammende Bogstav' tvinges af samfundet til at bære et flammende A (for Adulterer) som tegn på sin promiskuøse adfærd.

'Easy A' kan beskrives som 'Clueless' møder 'Juno'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (287 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hipt og ungt instrueret af Will Gluck og 'Easy A' har en underliggende sarkastisk og satirisk tone over seksuelt hykleri og informationers hurtige rejse med de sociale medier." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Den noget nær perfekte 'Easy A' er én af den slags uhyre sjældne amerikanske teenagekomedier, der får dig til at hyle af grin, gør dig lidt klogere og til sidst sender dig tilbage på gaden med en fornyet tro på livet." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en umanerligt kedelig teenagefilm af den slags, der går mindst 12 på dusinet af." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "De mange niveauer, pædagogiske, metafiktive og ikke mindst morsomme, gør 'Easy A' til et raffineret stykke underholdning, der ligefrem har potentiale til at blive en klassiker inden for sin genre." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... morsom, skarp og relevant." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det er et velkendt tema, at "letlevende" piger ofte fordømmes (mens mænd der gør det samme er super seje). I Easy A behandles emnet på en ny og underfundig måde. På overfladen er det sådan set bare en ungdomsfilm ligesom mange andre, men dens satiriske facon og måden den udstiller det amerikanske samfund på, gør den frisk og humoristisk. Det er i høj grad Emma Stones fortjeneste, at filmen fungerer. Uden hendes talent kunne det hele nemt være faldet til jorden, da filmen balancerer hårfint mellem banaliteter og genial nytænkning. Det er umiddelbart en 3-stjerners oplevelse, men filmen fortjener 4 stjerner for dens tilgang til emnet og for Emma Stones præstation.

Rikke Prikke

Filmen er så hysterisk morsom og en rigtig god teen film. Emma Stone spiller fantastisk og det var i denne film jeg faldt for hende. Filmens plot er genialt og det en film jeg kan se om og om igen, når jeg vil have mig et godt grin.

Wayne

Herlig ungdomskomedie, som virkelig hæves til et højere niveau - kun på grund af Emma Stone, som viser sit store talent.

Sarah

Jeg kedede mig godt nok meget da jeg så den i biffen, der var tre andre udover mig. Den ene gik, de andre var veninder og endte med at løbe rundt i salen og grine...
DØDSYG! Se den for guds skyld ikke, hvis du vil se noget godt, overraskende eller på nogen måde intelligent... ÆV!

Line FS

Genial film! Ualmindelig morsom og down-to-earth. Man kan på en vis måde, total relatere til det hele. Meget nutidig og lige spot on. Den er fyldt med fede replikker og situationer, som bare kan ses igen og igen. En af de ungdomsfilm som bare kan blive ikoniske (som Mean Girls)

Marilyn

Så den godt nok aldrig i biografen, men NØJ hvor var den virkelig overaskene god. Havde lidt troet på en dårlig tøsefilm, men i det store hele viste den sig som en original, små genial film jeg selv mener er et MUST. Emma Stone klare denne rolle til top præstation. Og så er den jo bare enorm sjov. SE DEN.

jonuser/927757

Filmen var sjov og sød, selvom man føler det til sidst ordner sig lige lovligt let for vores kære hovedperson...

Dude

Det er en god film, den kan helt klart anbefales.

Katja

Tror vi skal holde godt øje med hende her i fremtiden!

Sjov film - hvis succes, efter min mening - ene og alene skyldes Emma Stone og hendes edgy og "rapkæftede" skuespil som føles så naturligt!

Se evt. den her som teaser.. den er SÅ sjov!

http://www.youtube.com/watch?v=x9MvUdR6j3w

Maria M-L

Det er en god film, med masser af teenage problemer, med hvordan man skal passe ind og så videre.
Det er en ikke en film af klasse, da det mest omhandler nutidens problemer med unge ;-)
Det er nu okay god at se med en veninde, eller flere, men lad helst være med at slæbe en fyr med derind :-)
Maria M-L;
Nyd filmene :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.