Cookie- og Privatlivspolitik

Earth

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
25.10.2009
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Earth
|
Dokumentarfilmen 'Earth' indeholder billeder fra over 4.000 dages optagelser og følger forskellige dyrefamilier over en årscyklus.

Jorden er, af alle planeterne i vores univers, den eneste vi ved kan fostre liv. Med den helt rigtige afstand fra solen og det perfekte klima er den blevet kaldt “Den heldige planet”.

Filmen følger isbjørnen, gigantiske flokke af nordamerikanske rensdyr, en los, farlige løver og sjældne tigre, paradisfugle og traner, hvidhajen og hvalen - alle tager de på utrolige rejser.

Fra pol til pol, fra nord til syd, bydes der på helt enestående billeder.

'Earth' er spillefilmsudgaven af tv-serien 'Planet Earth' og har Patrick Stewart som fortæller.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (331 votes)
4.6
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... kan man leve med det gode budskab uden alt for meget forstoppelse, får man til gengæld et fotografisk mesterværk..." (Ann Lind Andersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Man føler sig simpelt hen talt ned til. Jeg mener, når nu billederne i den grad taler for sig selv, så lad dem dog gøre det. Så uanset hvor megen sympati, man har for filmens budskab, ender man alligevel med at forlade biografen med en følelse af at være blevet mentalt voldtaget." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... rummer prægtige billeder, men budskabet står uklart." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... ikke kun en fryd for øjet, en fest for fotografens kunst." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFaxuser/1051580

Fans af serien 'Planet Earth' og andre med hang til flotte naturbilleder vil uden tvivl have stor fornøjelse af at gå i biffen og se 'Earth'. Umiddelbart kan det virke mærkeligt at se en dokumentar i biografsalens mørke, og publikum vil da nok også være skruet anderledes sammen end til den gennemsnitlige Hollywoodproduktion. Men det er alligevel unægteligt fascinerende at se på vores yndefulde og samtidig barske verden i kæmpeformat! 'Earth' men uden på en dokumentarfilm som alle andre, hvilket jeg også selv syntes - dette er grunden til hvorfor man ikke bør vurdere på en films ydre, for indholdsmæssigt var filmen så anderledes at jeg rent faktisk blev positivt overrasket! Billedsiden i 'Earth' er enormt smuk. Hvis du har set noget af 'Planet Earth serien', så kender du standarden, men giv den en tand ekstra og blæs så det hele op i biograflærred-størrelse - det bliver et syn du aldrig vil glemme. Tydeligvis!
Derudover bliver vi konstant - og ikke mindst i slutningen - påmindet, at dette og hint habitat er ved at forsvinde samt at denne og hin art trues med udryddelse, alt sammen på grund af menneskets manglende agtpågivenhed over for den storslåede natur, vi befinder os i. En rigtig god og interessant dokumentarfilm skal man lede længe efter, men støder du på 'Earth' lige med det samme, så tøv ikke, og vælg den! En seksstjernet værdig oplevelse, men en femstjernet dokumentar!

- Skrevet af: Elias

Anonymuser/0

smuk maade at vise Jordens liv paa, men desvaerre ogsaa en smule kedelig til tider..

Wayne

Betagende billeder af en betagende natur.

Rasmus

Uden tvivl den flotteste dokumentar film jeg nogensinde har set.

- Fantastisk forførende billeder af vores forunderlige lille planet.

- Sjove stunder med skæve eksistenser.

- Sørgelige beviser på de mest udsatte arters hårde odds for overlevelse, der virkelig efterlader én med en klump i halsen, en tåre på kinden og en lyst til bare at udrette noget godt for vores natur.

Tribute

Den var rigtig godt lavet, jeg kunne godt lide de gode effekter i filmen. Men flere gange blev den bare lidt for kedelig. Jeg er glad for at jeg ikke så den i biografen.
Jeg er alligevel ikke så meget til Dokumentar film men jeg er til film med forskelige Dyr i. Det var derfor at jeg gad at se den.

Jeg har valgt at give denne film disse stjerner fordi at den var faktisk lidt hyggelig selvom at de for det meste i filmen bare sagde BLA BLA.
OK men det er altså ikke en film som er værd at se i biografen.

Mariauser/558050

Største delen af filmen har allerede været vist på National Planet og Discovery - så der var vist kun omkring 5-7 min jeg ikke allerede havde set flere gange før. Lidt surt.

mADS 22

jeg har ikke set den men det ser ud til at den godt kunne være i 3D

~Moonstar~user/496829

Det var mega godt filmet.. Var helt betagt at filmen sådan som det var filmet. Og man fulgte virkelig med :) Virkelig posetiv anmeldelse herfra. Burde ses :D

The Womanuser/8031

super super film rigtig god

Marianne Otto

Selvom jeg har set dele af filmen på tv, er det alligevel noget helt
andet at se den på det store lærred. Dejlig oplevelse at komme hele
jorden rundt og også se de skiftende årstider. Naturen er fantastisk
og de som har filmet det har gjort et fantastisk arbejde. Blev meget rørt
og bevæget. Der var mange rørende og også meget dramatiske scener,
lige fra de små ællinger der falder de mange meter ud af reden, set i slowmotion, ned i den bløde løvskov, til bjørnen med sine to unger og de
fantastiske morsomme fugle i regnskoven. Speakeren generede mig ikke. Tak for en stor oplevelse, og så til halv pris, hvor heldig kan man være!
Jeg vil se at få købt DVD udgaven.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.