Cookie- og Privatlivspolitik

E.T. (1982)

|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
E.T. The Extra-Terrestrial
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Særvisning, Særvisning - dansk tale, Særvisning m. intro, BUSTER 15
|

I 'E.T' bor ti-årige Elliot med sin mor, bror og søster i en californisk forstad. Han lider under sine forældres skilsmisse og er en ensom dreng. Men en dag får han uventet besøg – af et rumvæsen, som er blevet væk fra sit rumskib og nu er tre millioner lysår hjemmefra.

Et forkrøblet, skævt og alligevel elskeligt rumvæsen, der drikker sig fuld i mælk fra køleskabet og er et geni til tekniske installationer. Elliott døber sin nye ven E.T. og gør, hvad han kan for at hjælpe ham tilbage til hans hjemplanet.

Men kan E.T. nå at blive hentet hjem, inden sygdom og videnskabsmænd får tag i det lille væsen? 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (79 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sebastian

Jeg hader at min ven så den i Cannes til til 40 års jubilæum

Vis man skal den her film skal man ikke se speciel edition. Jeg bliv chokeret af at se en computer gut og ikke e.t

Se den originale udgave der ikke computer gutter med

Den er 6 stjerner værdigt

En af verdens bedste familiefilm. Får mig til og græde som svin.

Filmen er nem og enkel og følge med i

Bare et rumvæsen der bliver glemt af sine famile og bliver fundet af drengen Elliot. De skal kontakte rumskibet og få e.t hjem. Drengen for en oplevelse for livet og et venskab man selv drømmer om

HeleneColor

Tilbage til VHS tiden, var første gang jeg så E.T.
Kan huske selve dagen jeg så filmen... Jeg kom hjem fra skole, og min mor starter allerede ud med: "Velkommen hjem min pige, jeg har købt en ny film til dig", og med det samme uden at tøve, sætter jeg mig ind i stuen og sætter filmen på.
- Imens reklamerne(typisk VHS) køre, studere jeg lige filmens forside cover. Der er en hånd og en anden besynderlig hånd, og månen i baggrunden, med en dreng på en cykel og et eller andet i kurven, foran cykelen. Det fascinerende mig meget, og glædede mig kun endnu mere til at se filmen :)

Oh man som jeg elskede den, som jeg stadig gør i dag. Den er så hjertevarm og unik, og er bare en barndoms klassiker der hitter.

Absolut favorit :)

Emil

God film, rigtig god historie. Og fine effkter. Jeg elsker forholdet mellem Elliot og E.T. Skuespillerne spiller rigtig godt. Ellers fin film, måske en af Spielbergs bedste film.

Nikolaj

Der er rørende, som har humor, og er i hvert fald spændende.

Wayne

og den var et kæmpe scoop, da den kom frem.

Verden havde simpelthen ikke set noget der lignede. Det geniale var selvfølgelig forholdet mellem drengen og den venligt sindede alien.

En af Spielbergs bedste.

Michael

"E.T.: The Extra-Terrestrial" er som et barns fantasi, der finder sted i en forstad, der ikke føles, som om det er særligt langt væk fra, hvor jeg bor. Det giver ikke ligefrem mening, at Elliott lægger slik på jordbunden, hvorefter en alien samler det op og fortolker det som en invitation fra drengen, der smed dem fra sig - men det lyder som noget vi selv kunne finde på dengang vi var små, ikke også? E.T. kom hertil fra et barns nysgerrighed, han er selv som et barns fantasi, og vi ser filmen med barnlig sindsstemning, hvor alt nyt synes vidunderligt, som om man lige har fået sine øjne.

E.T. har en kats karakteristik med sine store tunge trætte øjne, og det lyder også næsten som om han spinder en gang i mellem. Hans manglende ben og kluntede gang gør ham ligeså skrækindjagende og nuttet som en lille pingvin. Hans karakter er som et genialt barn, der piller ved alting blot for at prøve det, men samtidig tager hurtigt ved lære og kan udnytte sine nye omgivelser på nye fantasifulde måder. Til tider virker han lige så begejstret for mødet med vor planet, som vi er for ham, hvilket får ham til at fremstå som en ligemand, der psykisk er nede på jorden, og som vi kan kommunikere med. Filmens enkelte problem er så godt nok tilliden til E.T.'s charme, der efter planen skulle holde i den første halvdel af spilletiden. Det gør den desværre ikke, og når der ikke synes at være en udvikling i spændingskurven eller mellem karakterer og rumvæsen, så lider filmen af en form for stilstand med efterfølgende momenter af kedsomhed.

Det er anden halvdel, hvor der virkelig bliver grebet fat i os med ankomsten af statens videnskabelige afdeling. Her begynder filmens hovedkonflikt, den imellem den barnlige fantasi og den virkelige kolde, voksne verden, der ikke er drevet af følelser og nysgerrighed, men mere et praktisk mål efter ekstra viden, og hvor folk meget af tiden ender med at såre hinanden. Filmens skurk har ikke en skikkelse af en mørk troldmand med egen temamusik, men er læger i kolde hvide kitler, der arbejder uden musik og taler uden dramatisk tonefald. Den arketypiske filmskurk er måske ond, men tilføjer i det mindste stadigvæk til fantasien. I det her tilfælde så bliver det fantastiske suget direkte ud. Det her er noget af det, der gør filmen så nærværende, fordi den ikke er komplet optaget af sig selv, men lader det vidunderlige blive konfronteret af os.

Mod slutningen vil der være en emotionel drivenhed, der får mig til at heppe på E.T., så han kan få den ekstra støtte til at komme hjem. Der bliver taget ved lære af de bedste børnehistorier som "Peter Pan", der fik os til sige vores ønske på Klokkeblomsts genoplivelse højt. Vi tror på det fantastiske, den utrolige kinematografi og John Williams magiske score, der er noget af mandens bedste arbejde. Hvad man bedst husker fra filmen er også den rent følelsesladede slutning, der næsten vil efterlade dig tårer (hvis du rent faktisk ikke ender sådan). Der er en uskyldighed over det, der giver mig lyst til at kramme det lille rumvæsen og slukke fjernsynet med forfrisket livsglæde, der sjældent er blevet forbedret siden fødslen.

dippegalantuser/922792

...og stadig en film jeg ser på jævnligt basis. Eminent fortælling, en ekstrem nuttet Drew Barrymore og en fortælling der aldrig går af mode.

Filmen er helt klart et mesterværk og den skulle hverken være kortere eller længere. En rigtig familiefilm, der kan ses af folk i alle aldre, men man skal nok ikke lade de helt unge se den alene, da der er nogle scener der kan skræmme de mindste.

Marlon Campbell

bedste film ever

S. Rico

En af filmhistoriens aller mest hypede film. Så imponerende god er den altså heller ikke. Den er da fin, men heller ikke meget mere end det.

Nogenuser/12232

det er måske Steven Spielberg bedste film. og den er også fantastisk det må man give den men de kunne godt have skåret lidt ned på nogle steder.og det er derfor den kun får fem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.