Doctor Sleep

Censur 15
07. Nov 2019
152 min
Warner Bros.
Doctor Sleep
Billede
(© Warner Bros.)
Billede
(© Warner Bros.)
4.5 / 6
Brugere (2)
2.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Gyseren 'Doctor Sleep' foregår 40 år efter The Shining (Ondskabens Hotel), og Dan Torrance er stadig dybt traumatiseret efter sine oplevelser som barn på The Overlook Hotel.

Den nu voksne Torrance kæmper for at finde ro i sit liv og har svært ved at affinde sig med både moderens død og ikke mindst fortidens spøgelser (i bogstavelig forstand). Desuden kæmper han også for at holde sig ædru efter mange års alkoholisme.

Men den smule ro ophører brat, da han møder den nysgerrige teenager Abra, som har samme kraftfulde evne som ham - nemlig "the shine". Instinktivt har Abra opsporet Dan, og de to må nu stå sammen i kampen mod den nådesløse Rose the Hat og hendes følgere, The True Knot, der lever af uskyldige menneskers overnaturlige evner i deres søgen efter udødelighed. 

Rollen som Dan Torrance spilles af Ewan McGregor, der bl.a. er kendt for Moulin Rouge!, Trainspotting og ikke mindst rollen som Obi-wan Kenobi i 'Star Wars'.

'Doctor Sleep' er instrueret af Mike Flanagan, der tidligere har stået bag King-filmatiseringen Geralds farlige leg, gyseren Oculus og den succesfulde Tv-serie 'The Haunting of Hill House'.    

Filmen er baseret på Stephen Kings roman af samme navn fra 2013 og er efterfølgeren til Stanley Kubricks gyserklassiker 'The Shining' fra 1980. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

4,5

2 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: