Den usynlige kvinde

Censur Alle
09. Oct 2014
111 min
Camera Film
The Invisible Woman
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.5 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

1850 erne i London. Forfatteren Charles Dickens er med romaner som ’Oliver Twist’, ’Et juleeventyr’ og ’David Copperfield’ en feteret berømthed på toppen af sin karriere. Han lever i et passionsløst ægteskab, er far til 10 børn og fylder sit liv ud med den ene roman og teateropsætning efter den anden.

Da den midaldrende charmør møder den unge Nelly, der er datter af en ven til familien, blomstrer kærligheden og kreativiteten op på ny. Nelly bliver først en muse og dernæst en elskerinde, men hvordan kan den ildesete kærlighed overleve i en tid styret af etikette?

Ralph Fiennes instruerer og spiller selv hovedrollen som en af litteraturens hovedskikkelser i en film, der behandler et relativt ukendt kapitel i forfatterens ellers veldokumenterede liv. I rollen som ildsjælen Nelly ses det britiske talent Felicity Jones, der er på kanten til et større gennembrud i Hollywood.

’Den usynlige kvinde’ bygger på en sand historie og giver indsigt i Dickens’ kreative proces. Periodefilmen er dog først og fremmest en fortælling om indestængt kærlighed, lidenskab og en kunstners uortodokse sind og kan af samme årsag sammenlignes med dramaer som The Age of Innocence og The Piano (begge 1993).(copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: