Den bedste mand

Censur 11
15. Jun 2017
97 min
Nordisk Film
Den bedste mand
Billede
(© Nordisk Film)
Billede
(© Nordisk Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Den bedste mand' foregår i slutningen af 1970erne, hvor bokseren Jørgen ”Gamle” Hansens karriere er ved at gå i stå. Han er ikke længere ung, kroppen er slidt, og han har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvilket vanskeliggør træningsprioriteringen.

Et møde i banken gør ondt værre, fordi familien viser sig at være tæt på at måtte gå fra hus og hjem. For at holde fallitten fra døren inviterer hans kone, Hanne, den unge, afrikanske bokser, Ayub Kalule, ind som lejer.

Problemet er bare, at Kalule anses som dansk boksnings fremtid, og den erkendelse er Jørgen langt fra at ville acceptere. Trods de dårlige odds er den aldrende sportsmand opsat på, at pensionstilværelsen må vente lidt endnu, og med udsigten til en mesterskabskamp, er der lys for enden af tunellen.

'Den bedste mand' er baseret på virkelige hændelser, og selvom der er tale om et drama, er der samtidig masser af humor pga. hovedpersonens selvironiske livsindstilling. 

Filmen følger i sin tilgang til stoffet dermed i mere end én forstand i fodsporene på et andet sportsdrama, Sommeren '92, fra forrige år. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: