Cookie- og Privatlivspolitik

Dybet

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.10.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Djúpið
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Dybet' starter en kold nat i marts 1984. Nogle kilometer ud for Islands Vestmannaøer synker fiskebåden Breki og trækker næsten hele besætningen med sig i dybet. Tre fiskere overlever, men efter nogle timer i det iskolde hav er Gulli den eneste, der er tilbage.

Efter seks timers kamp på liv og død skylles den udmattede fisker endelig op på land. Gulli bliver anset som dagens helt og en videnskabelig anormalitet, og alle vil have at vide, hvordan han kunne slippe fra forliset i live. Nu kæmper han med de psykologiske mén efter ulykken og med skyldfølelsen over at være eneste overlevende.

Filmen er baseret på den sande historie om Guðlaugur Friðþórsson - en nationalhelt, men også et forklarligt videnskabeligt fænomen. Hændelsen beskrives af Baltasar Kormákur, som er én af de islandske instruktører, der satte det lille ørige på filmverdenskortet med debuten '101 Reykjavik' fra 2000 og senere 'Mýrin' i 2006.

De hjemlige film skaffede ham en billet til de helt store filmstudier i Hollywood, hvor han har instrueret Forest Whitaker og Julia Styles i 'A Little Trip to Heaven' (2005) og ikke mindst Mark Wahlberg i actionfilmen 'Contraband' (2012).

Med 'Dybet' er han tilbage i sit hjemland, og det har øjeblikkeligt kastet 11 islandske Edda-priser af sig. Kormákur er også aktuel med den amerikanske action-thriller 2 Guns.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dybet' er et dejligt vejrbidt og rustikt frisk pust i filmstrømmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Lavet med [...] original nerve." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] selvom man måske ikke når nye højder med 'Dybet', går man altså heller ikke uberørt i land." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Dybet er en film, der fortæller sin historie med stor kærlighed [...]." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Dybet er [...] en af de film, som man forlader med et lille hvad så?" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men meget autentisk fortælling fra Island. Historien er temmelig simpel, og fortæller bare om en mand som var/er udsædvanlig opbygget - og derfor overlever en ekstrem situation.

Stemningen er uden tvivl præcist ramt og det er nok Islændingenes måde at fejre en helt, der ikke gjorde meget andet end at redde sig selv.

Cecilie

faktisk meget spændende :)
Glæder mig til at høre mere :)

Maria

Lyder spændende og mystisk......

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.