Dunkirk/Warner Bros.

Dunkirk

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk grundstemning. Den indeholder adskillige realistisk fremstillede scener med intense krigssituationer, herunder nedskydning og bombning af desperate soldater. I flere scener ses paniske personer være ved at drukne under klaustrofobiske forhold i synkende skibe og nedskudte fly. I en scene ses en druknende soldat brænde ihjel, da han må søge mod den brændende havoverflade efter ilt. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
20.07.2017
Originaltitel: 
Dunkirk
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 70 mm 2D, IMAX 2D, Supreme 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7 2D
5
5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1589 votes)

Resumé

Filmen 'Dunkirk' skildrer evakueringen af allierede tropper fra stranden i Dunkirk, Frankrig, under Anden Verdenskrig.

De ca. 400.000 soldater - primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien - er fanget som levende skydeskiver omringet af fjenden fra fastlandet, havet og ikke mindst luften. De udmattede unge mænd kan se de engelske kyster i horisonten, men hæren kan ikke sende en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civilie sjæle at gøre en indsats.

'Dunkirk' er ganske vist en krigsfilm, men når instruktøren hedder Christopher Nolan, forventer man noget helt særligt. Derfor er det intet under, at hans nyeste værk kan kaldes for en actionfyldt krigsthriller, for med Nolan er intet ”bare”, hvad det ser ud til.

Plottet bygger på virkelige begivenheder, der fandt sted i Frankrig i 1940, og det gør filmen til Nolans første, der ikke er 100 procent fiktiv. Inception-instruktøren har selv skrevet manuskriptet og produceret. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nolan [...] gør det så effektivt, at de 107 minutter opleves som en spændingsmæssig skruestik, der bare strammes og strammes og bakkes sublimt op af Hans Zimmers musik, der mimer krigens lyde og et stopurs tikken." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... når lyset igen tændes, sidder 'Dunkirk' ikke alene på nethinden. Det britiske mod og Nolans budskab sidder også i marv og ben." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Tyske Hans Zimmers musik er effektivt reduceret til et pulsslag, der giver nerve til de smukke billeder, og klipningen mellem historierne skaber en spændingskurve, der forplanter sig fra lærredet og ned i salen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med 'Dunkirk' har engelske Christopher Nolan lavet sin mest realistiske og forudsigelige film, og den holder spændingen intenst og nådesløst fra første til sidste billede." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

Antaeus

Jeg har altid været interesseret i 2. Verdenskrig og har set en mange krigsfilm og dokumentarfilm og er vokset op med bøger samt en masse af de små krigstegneserier, så jeg har en hel del i bagagen. Muligvis er det dette der gør at der skal lidt mere til for at jeg bliver engageret, men jeg havde forventet mere og bedre.

Filmen er meget flot filmet og formentlig realistisk og man får bestemt nogle tanker igennem hovedet, men den er også lidt rodet og heller ikke specielt godt fortalt, hvilket nok er fordi man ikke rigtig formår at skabe nogle hovedpersoner og med et meget enkelt plot uden sidehistorier. Filmen formår ikke rigtig at engagere mig og jeg keder mig faktisk en smule. Jeg er ret skuffet, især når man i dag hører at den er Oscarnomineret.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mathis

Det er en rigtig god og fed film, der rigtig kan illustrere , den følelse , som folkene havde den gang , de var lås på den strand og hvad der løb igennem hovederne både på dem og deres redningsmænd. Men ellers så er det en film, der syder af at det er en Nollan film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Michael

Filmen skaber denne dystre, spændende apokalyptiske verden, der efterlader dig bogstaveligt bundet i 100 minutter. I sidste ende er det en film om heltemod uden blod og tarm, som de fleste andre krigsfilm.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Thea

En af de bedste film jeg nogensinde har set! Nolan gør et fremragende stykke arbejde, dog mangler jeg lige det lille "nolan-twist" - det lidt skøre/anderledes twist som oftest optræder i hans film. Dog skal det siges at der OVERHOVEDET IKKE manglede spænding. Det forekom både fra start til slut. Men ellers en rigtig god oplevelse, og vil sandsynligvis se den mange gange igen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Alex

Super god film! Virkelig! Filmen er godt skruet sammen, og Nolan formår at få lavet en succesrig film igen.

Filmens cinematiske look var helt utroligt. Det betyder meget, når en film er filmet flot.
Man lever sig rigtigt ind i filmen, og bliver hurtigt fanget.

Den burde vinde en pris for ‘Best cinematography’ for den er virkeig flot.
Den bør også vinde point for screenplayet, som er helt formidabelt. Replikker bliver brugt på den rigtige måde!
Nolan og producerteamet har klaret det godt. Også stjerne god instruktion. Det kan man virkeig se! Nolan er bare en god instruktør. Det kan ingen tage fra ham!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
CHARLOTTEuser/354019

Eftertænksom film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Natasha

Bedste krigsfilm jeg hidtil har set.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Bjørn

Særdeles veldrejet og rimelig autentisk, selv om jeg ikke selv har oplevet det.
Gode skuespiller præsentationer. Absolut seværdig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Bettina

Lang men rigtig god!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Uffe

Jeg havde set gode anmeldelser af DunKirk, og var derfor gået ind for at se filmen. Den var skam også flot, og viser et troværdigt billede af hvordan slaget foregik. Desværre er filmen uden hovedperson, og derfor bliver det en lidt rodet affære. Jeg fandt mig derfor sidde og kigge på mit ur flere gange uder filmen.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter