Cookie- og Privatlivspolitik

Druk

Tilladt for børn over 11 år
Grundstemningen er indledningsvis humoristisk, men den bliver gradvist mere konfliktfyld og dramatisk. Der er en flere scener, hvor voksne bryder grædende sammen eller på anden måde er ude af fatning. I en scene er børn til stede under et voldsomt skænderi mellem deres forældre. I en anden scene må et barn tage sig af sin forælder, der er sanseløst beruset. Da filmen ikke indeholder vold og også er fortalt med varme og humor, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
24.09.2020
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Druk
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Med eng. undertekster (eng. subs), Babybio
|
Billetter


Den danske film 'Druk' handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

'Druk' er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen samler et A-hold fra tidligere Vinterberg-film: Mads Mikkelsen (Jagten), Thomas Bo Larsen (Festen), Magnus Millang (Kollektivet) og Lars Ranthe (Jagten). (copyright. kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (941 votes)
5.6
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En stor del af æret for den mesterligt turnerende rejse i 'Druk' må tilfalde Mads Mikkelsen i en af sine bedste roller nogensinde. Grædende, dansende, drikkende, blander han Ole Jastrau og Jeppe på Bjerget." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen har gjort det igen." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "'Druk' er et solidt komediedrama om mandefællesskaber, og det er skønt at se en legesyg Thomas Vinterberg, der lader sine hovedkarakterer køre helt ud i overdrevet. Filmen er bedst, når den viser de fire venners indbyrdes sammenhold og fælles drive." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Druk' er barsk, flydende kost, der er drevet af desperation og had til konformitet og stiller en masse herligt opruskende, overrumplende og umoralske spørgsmål." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Der er bestemt fine momenter undervejs - som der altid er i Vinterbergs film - men som slingrende helhed hører 'Druk' til i den ende af værket, der er glemt, så snart festen er forbi." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er go' gammeldaws sjovhed. 'Druk' rummer bestemt også smerte og sorg og advarsler, men aldrig har Vinterberg skabt så let en film." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "'Druk' dribler med stor følelsesstyrke og med mesterligt spil af Mads Mikkelsen uden om de faldgruber, som en dramakomedie om dristige selskabslege blandt mænd i midtlivskrise kan dumpe ned i." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Thomas Vinterberg har instrueret en beruset drøm af en film, hvor tømmermændene konstant ulmer under den boblende overflade." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Mads Mikkelsen er magnetisk i rollen. Som et sort hul, der sætter tiden i stå og kvæler alt lys. Få mestrer det minimalistiske spil med så makrokosmisk et perspektiv som ham." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm [...] har skrevet en mageløs film, der formelt set handler om alkoholens potentiale. Pandoras æske bliver flået helt op og indholdet undersøgt i detaljer. Velsignelse, forbandelse, afhængighed. Hvis De kun ser én ny dansk film i år, skal det nok være 'Druk'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper

Jeg så filmen til testvisning, hvorfor jeg heldigvis kunne se den uden for meget bias. Det var før alle anmeldelser og lignende. Jeg var fint underholdt, men havde slet ikke den samme store oplevelse, som mange andre beskriver.

bambiexplorer

... og fatter heller ikke hypen! Jeg gav den kun to stjerner, måske lidt hårdt ;)

susanne vanman

Druk er en film om netop det Danmark er ekspert i nemlig alkohol og i sær misbruget. Jeg syntes at Thomas gør det perfekt uden at komme med fy fy fingeren. Mads Mikkelsen spiller den super godt. Læren der opdager at alkohol kan gøre hverdagen lidt sjovere og lige pludselig sidder djævlen på den ene skulder og styrer det hele. Thomas Bo Larsen spiller også drøn godt for han er den eneste der har prøvet at lege med kong Alkohol som ædru alkoholiker i 7 år. Jeg startede med at drikke da jeg var 12 år og vidste godt at jeg var alkoholiker, da min mor også var det. Vi var en Lænke på 5 der var inde og se den og den er super god, men man skal være klar til at gå Down bay the memory’s for det gør man som alkoholiker og pårørende så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rasmus

Det her med at leve på kanten af en brandert er et sjovt eksperiment. At danse på en knivsæg.

Jeg synes - som alle andre mere eller mindre - at Mads Mikkelsen er fantastisk i denne film.

Det er klart min favorit som dansk Oscar-bud i år.

Vh Rasmus

Charlotte

Underholdende, med lidt morale - kan klart anbefales

Alfred

den var god

S. Rico

Uden tvivl årets mest omtalte danske film. Det er jo desværre helt umuligt at gå ind og se Druk uden at man på forhånd har hørt (og fået afsløret) filmens præmis. Det er en helt vild god idé, som filmen bygger på. Og det er super veludført og meget humoristisk. Men også meget forudsigeligt.

I den første lange del af filmen, sidder man blot og venter på, at de fire mandlige venner skal påbegynde deres interessante eksperiment. Hvis man ikke kendte filmens præmis, så kunne denne langsomme karakter opbygning have været udmærket, men som det er, så føles indledningen unødvendig lang.

Så starter eksperimentet endelig, og vi får serveret en række super sjove – og tankevækkende – sekvenser. Det er især scenerne mellem de fire venner, der fungerer optimalt, mens undervisningsscenerne på den anden side ikke er helt så overbevisende. Jeg køber ganske enkelt ikke, at eleverne pludselig kan score høje karakterer i historie, bare fordi de har fået serveret et par anekdoter om kendte historiske personer på en humoristisk måde.

Noget der til gengæld fungerer 100% er Mads Mikkelsen skuespil. Jeg tror aldrig, at jeg har set ham så god før. Han er i stand til at lægge sit ansigt i de utroligste folder, og man er med ham på hele hans følelsesmæsige rejse.

Hen mod slutningen sidder man som på nåle, fordi man frygter, at der vil ske noget drastisk. Det er klart, at der må komme en eller anden form for konsekvens af deres handlinger. Og det gør der selvfølgelig. Men heldigvis uden at det på nogen måde føles som en løftet pegefinger.

Olivia Mariauser/680498

Tankevækkende.

Mads

Kan anbefales.
Vh
Mads, https://wonderliving.dk/

caroline

Virkelig fed film som man kommer i godt humør af men som også rør en! Blot slutscenen gør den værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.