Cookie- og Privatlivspolitik

Drive

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.09.2011
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drive
|

Filmen 'Drive' er den nye amerikanske actionthriller af Nicolas Winding Refn, der tidligere har bragt os Pusher-trilogien, Bleeder, Bronson og Valhalla Rising.

'Drive' handler om en Hollywood-stuntmand, der også arbejder ulovligt som flugt-chauffør for den kriminelle underverden.

Da han indvilliger i at hjælpe sin smukke nabo Irenes mand, får han imidlertid nogle af Los Angeles' farligste mænd på nakken. Han får derfor brug for sit talent for at holde Irene og hendes søn i live.

Filmen er med Ryan Gosling ('Lars and the Real Girl', 'The Notebook'), Ron Perlman (Hellboy), Carey Mulligan (An Education, Wall Street: Money Never Sleeps) og Christina Hendricks (tv-serien 'Mad Men').

'Drive' var udtaget til konkurrencen på Cannes Filmfestival 2011, og Nicolas Winding Refn fik prisen som bedste instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (917 votes)
4.7
5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nicolas Winding Refn kender helt tydeligt sin Tarantino. For ikke at tale om resten af Hollywoods filmhistorie. Men Refn er ingen copy-cat. 'Drive' er et værk så originalt, at det nærmest sitrer af skaberlyst." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det her er ikke et nyt afsnit af 'The Fast and the Furious'. Ud over stensikker retrostil og (...) fejlfri action har 'Drive' nemlig også både hjerne og hjerte." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "... En film der henter lige dele inspiration fra fransk nybølgefilm til 1970'ernes amerikanske spændingsfilm. Den perfekte syntese mellem europæisk arthouse sensibilitet og mainstream Hollywood." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Nicolas Winding Refn er tilbage i topform og med speederen i bund." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "... midt i dette stiliserede pasticheunivers opstår altså en original art actionfilm, der er spændstig, rå og smuk. Og cool, cool, cool." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en stram og lille sag med stil og karakter. Men den er også bemærkelsesværdigt engagerende og ultravoldelig med glimt i sæbøjet. Kvaliteter, der gør, at filmen har potentiale til at blive et oplagt kulthit og alligevel ikke er for 'europæisk' til at blive set af et mainstreampublikum." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er Refns bedste film siden 'Pusher 2'. 'Drive' er alt, hvad 'Fear X' (2003) kunne have været. For instruktøren er det kulminationen på en drøm om at skabe kommercielt bæredygtig art cinema." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Jeg blev faktisk overrasket over den her film, højt tempo hele vejen.
Man bliver godt humør , det er ikke kedeligt slet ikk tag og se den du bliver sikkert også overrasket.

Nikolaj

Når åbenbart ikke. Men Drive er en fremragende film, ingen tvivl om det. Åbnings-scenen er muligvis en af de alle bedste åbnings-scener nogensinde. Rå, mørk, suspens og meget dyster. Virkelig fremragende.

Filmen er også virkelig fremragende filmet, og skuespillet er også fremragende. Ryan Gosling er perfekt, og elsker Bryan Cranstons bi-person.

Selve historien er ikke decideret fremragende, men god. Men den er virkelig lavet så godt, at det føles som et mesterværk. Du bliver suet ind i handlingen, som om det er virkeligt. Bil-jagterne er i top klasse, action delen. Og den syrede stil og det genial Soundtrack sidder lige i skabet.

Alt i alt en storartet film. Som fortjener 5 stjerner herfra.

Julius

Det er sjovt at læse andre brugeres anmeldelser af denne film, og det er da også tydeligt, at filmens marketing-hold har grebet det helt forkert an, da filmens trailers sælger den som en slags Fast and Furious-film. Dette er ikke helt tilfældet.

'Drive' fortæller historien om den navnløse 'Driver' (Ryan Gosling), som reparerer biler og er stuntkører for Hollywood om dagen, men arbejder som chauffør for kriminelle i Los Angeles om natten. Man får tydeligt indtrykket af hans manglende formål, indtil han møder Irene (Carey Mulligan) og hendes søn Benicio. Disse to giver ham et præcist det, han mangler: Et formål og måske vigtigst af alt: Lykke. Driver begynder at indse, hvor vigtig denne familie er for ham, og hvor langt han er parat til at gå for at sikre deres sikkerhed.

Dette ender dog rimeligt brutalt da Irenes mand, Standard (Oscar Isaac), bliver løsladt fra fængslet, og bringer en masse problemer med. Driver er nødt til at bestemme sig for, om han vil lade Standards problemer påvirke familien, han elsker, eller om han vil hjælpe Standard af med problemerne, og dette udvikler sig til en fejde med to skræmmende kolde mafia-ledere.

'Drive' er et teknisk mesterværk. Så simpelt kan det siges. Hver eneste indstilling, klip, lyd, belysning, er så nøje planlagt og uforudsigelige, at seerene aldrig ved, hvad der kommer næste gang. Instruktør Nicolas Winding-Refn har med sin fotograf skabt så fængslende og teknisk veludførte billeder, at filmen virkelig føles levende. Der er kvadranter på spil i billederne hele tiden, og der er en fremragende YouTube-analyse, som viser det hele her: https://youtu.be/wsI8UES59TM

Noget andet, der simpelthen også bør nævnes om 'Drive' er musikken. Refn har valgt udelukkende at bruge elektroniske tracks til sit soundtrack, hvilket sammen med de meget farverige billeder giver filmen en stærk retro-vibe.

Det eneste, der virkeligt bør siges, er at 'Drive' ikke er en actionfilm. Det er arthouse-drama i højklasse med noget af den bedste instruktion og de bedste billeder, man vil se i nogen film. Jeg kan kun anbefale denne brutalt fantastiske film!

Nikolaj

Selvom jeg synes "Drive" er en anelse overvurderet, så er det en absolut god film! En god blanding af hurtige biler og et plot hvor der faktisk er lidt dybde i, gør at Winding Refn kan være stolt af sit arbejde!

Filmen er gennemarbejdet og der har været stor fokus på filmiske virkemidler. Disse midler samt kakarkteropbygningen gør filmen lidt for "kunstnerisk" at overvære til min smag, men det er en bagatel! "Drive" er et rigtigt godt drama/thriller

Thomas

Hold da op en god film! Blander både kunstneriske scener med tempofyldt action og intense scener. Selve atmosfæren er bare helt tryllebindende, og den måde musikken hjælper hver en scene sætte sin tone perfekt gør dette til Nicolas Winding Refns mesterværk.

Mikkel

Jeg var en anelse sent ude i sin tid, men fik den set – gudskelov.

Ryan Gosling er cool som bare fanden i rollen som den tavse mekaniker og stuntmand, der foruden de to jobs tjener til dagen og vejen ved at være getaway-driver for diverse forbrydere i Los Angeles’ gader. Tilværelsen går tilforladeligt, indtil han en dag går med til at hjælpe naboen, den netop løsladte Standard, med at røve en bank for et større beløb. Røveriet går nemlig ikke som planlagt, og en værre konfrontation mellem Goslings’ driver-karakter og nogle af byens hårdeste forbrydere bryder ud. Derefter står den bare på rå og hård vold, vilde biljagter og voldige hævnaktioner i tråd med ’Bronson’.

Handlingen er i og sig god, det, der fangede mig mest, var dog filmens stil, herunder lyd- og billedsiden, tempoet, dialogerne. ’Drive’ er så lækker produceret en actionfilm, minder mig på mange måder om ét stort kunstværk. Foruden filmens æstetiske kvaliteter, var jeg meget begejstret for samspillet mellem Ryan Gosling og Carey Mulligan (Irene, Standards hustru), trods den sparsomme dialog.

Af en mainstream actionfilm/dramafilm at være er ’Drive’ så imponerende. Kan derfor heller ikke se nogen grund til ikke at belønne den med 6 stjerner - intet mindre!

The Womanuser/8031

Fatter ikke hvordan folk kan elske dette, og hade Fats and Furious 5. Man skulle tro de to film var brødre, så hvad er det så der er bedre her!
Jeg syndtes historien er KEDELIG, action scenerer er uinteressante, skuespillet er tamt, og meget andet fungerer overhovedet ikke!

Jonas

Refn har gjordt det sindsyg godt, der er ingen tegn at der er taget ideer fra andre film i USA. Han må gerne blive med det, åbnings scenen er helt vildt god, man får næsten lyst til at se resten af filmen med glæde.

Kennethuser/1072674

Jeg var lige ved at falde i søvn da jeg så Drive. Den er bare for kedlig...

Jens

Refn har styr på at lave film. Utrolig intens & fantastisk soundtrack!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.