Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Drengen og Verden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt sprog og en rolig tone. Den indeholder dog også passager, hvor der med forskellige virkemidler bliver fortalt en mere dramatisk historie. I en sekvens får man metaforisk gennem to fugles kamp fortalt, hvordan en krig mellem mennesker bliver udkæmpet. Kampen krydsklippes til mere dokumentariske billeder, der falder uden for den tegnede fortællestil, hvor man ser sammenstød mellem politi og demonstranter. Efterfølgende ser man en længerevarende sekvens, hvor et land bliver nedbrudt. Denne sekvens består også af en blanding af tegnede billeder og dokumentariske billeder akkompagneret af lettere dyster musik. Her ser man blandt andet skovrydning og fisk, der dør. Disse sekvenser falder uden for rammerne af den ellers rolige tegnefilm, og det vurderes, at de kan virke urovækkende og skræmmende på de yngste under syv år.

Se mere på medierådet.dk
06.11.2014
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
O Menino e o Mundo
|

Filmen 'Drengen og verden' handler om Cuca, som bor i en lille landsby sammen med sine forældre. En dag tvinges hans far til at tage ind til storbyen for at lede efter arbejde.

Det efterlader Cuca alene med sin mor i landsbyen, men drengen får selv mulighed for at opleve byen, da han en nat bliver hevet op i en hvirvelvind og ført fra sit hjem. Den moderne verden er både et fantastisk, men også forvirrende sted. Her er et virvar af travle, triste voksne, dyrelignende maskiner og et undertrykkende militær, men storbyen byder også på sin helt egen skønhed.

'Drengen og verden' er en anderledes animationsfilm. Stilen er en blanding af akvarel, farveblyanter og collager, mens musikken fra diverse instrumenter driver historien frem. Alt er set fra drengen Cucas perspektiv, hvor tog og kraner fremstilles som en slags fantasidyr.

Ikke ulig det surrealistiske univers, den japanske animationslegende Hayao Miyakazi er kendt for. Instruktøren Alê Abreu debuterede i 2007 med ’Garoto Césmico’, og 'Drengen og verden' er hans anden spillefilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] hvis man lader sig flyde med stregerne og musikken, åbner 'Drengen og Verden' en helt ny animationsverden." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg tror, at de fleste børn vil finde den ordløse historie en kende for abstrakt til at holde opmærksomheden fanget, mens det voksne publikum vil finde den en kende for naiv og langtrukken [...]." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] hele vejen gennem 'Drengen og Verden' får brasilianeren tegnet vores velkendte verden så finurligt og levende, at det næsten er som at blive en lille dreng - eller pige - og gå på opdagelse igen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] ikke alle animerede darlings behøver jo nødvendigvis at være runde tyksakker med kæmpeøjne, og det er vidunderligt at blive præsenteret for alternativet i biografen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en hel spillefilm i en rytmisk strøm af former og farver fjernt fra mainstream-tegnefilm [...]." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Jeg kan ikke love, at du falder pladask for 'Drengen og Verden'. Måske vil du savne de sædvanlige figurer fra Disney, Pixar og Dreamworks. Det vil dine små søskende ikke. De vil elske, at der er ikke er nogen dialog, og de vil nyde de drejende farver." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Denne animationsfilm ramte mig slet ikke. Stregen er ganske enkel alt for barnlig i sit udtryk. Og det hjælper bestemt ikke, at den lille drengs ansigt stort set kun består af en rund cirkel og to lodrette streger som øjne. Der er derfor næsten ingen mimik til at udtrykke hans følelser, og da drengen samtidig ikke siger noget, så kunne jeg slet ikke identificere mig med ham. Så for mig blev det en kedelig og langtrukken rejse på trods af en spilletid på kun 80 minutter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.